Uw geneesmiddelengebruik, persoonlijk en deskundig

Door: Elian van Dijk-Steijvers
We willen de zekerheid dat we hulp vragen op de juiste plek, we zoeken de zekerheid van de juiste antwoorden op onze vragen en we hebben graag de zekerheid van professionals die met ons meedenken.

Deze zekerheden staan bij iedere Service apotheek hoog in het vaandel, zeker ook bij apotheek Zuijdgeest. We voelen ons betrokken bij de wijk en hebben interesse in de mensen om ons heen. Dit stimuleert ons steeds om bij te scholen en kennis op te doen.

We zijn blij dat we weer laagdrempeliger met elkaar kunnen omgaan en we elkaar weer gemakkelijker kunnen benaderen. Dat we weer voor elkaar kunnen zorgen, terug naar het ‘oude normaal’.

We hebben veel geleerd en nieuweinzichten gekregen

Zo heeft ons bezorgteam topprestaties geleverd als het ophalen van geneesmiddelen niet mogelijk was. Wist u dat er kosteloos twee bezorgteams door Weert en alle kerkdorpen rijden? Iedere middag van maandag tot en met vrijdag. Missen we dan het persoonlijke contact? Nee, dit contact zoeken we (wanneer nodig) met u op per telefoon. Even bellen, overleggen, uitleg geven, een luisterend oor bieden, net zo persoonlijk als onze benadering aan onze balies.

Over persoonlijke benadering gesproken. Wist u dat wij twee spreekkamers hebben die we graag voor u openstellen. Te allen tijde lopen we met u van de balie weg en spreken we, als dat prettig is, elkaar even onder vier ogen. Deze gesprekken hebben wij gemist, wij de assistenten en de apothekers.

Het overleg met andere zorgverleners, huisartsen en zorginstellingen is ook herstart. Een leuke bijkomstigheid is dat door de beperking van live communicatie tijdens de crisis, een intensere communicatie is ontstaan tussen uw zorgverleners. Dit via beveiligde mail, telefoon en andere beveiligde digitale communicatiekanalen. Alles om informatie vast te leggen en informatie vast te houden. Zodat we onze zorg zo goed mogelijk -en op maat- kunnen verlenen Dit geeft ons de ruimte om ook tijd te hebben voor diegene die een beetje computer-foob zijn. Een ‘ouderwets live balie gesprek’ voor de een en een snelle digitale vraag voor de ander, een top evenwicht!

Gezonde groet,
Elian van Dijk-Steijvers, apothekersassistente apotheek Zuijdgeest

Apotheek Zuijdgeest
www.apotheekzuijdgeest.nl