dees

Desiré Kappert

Uitgever

Ik ben de uitgever van Weert Magazine. Iedere maand opnieuw een boeiend en prettig proces. Met het hele team bedenken we de onderwerpen, evalueren we de uitgave en voorzien we elkaar van input. Weert Magazine is mensenwerk!
Zelf ben ik ruim vijfentwintig jaar eigenaar geweest van Weert TV. Daar leerde ik het redactionele en journalistieke vak: het schrijven van teksten voor nieuwsuitzendingen, voor commercials of bedrijfsreportages behoorden tot de werkzaamheden. Ook voor Weert Magazine schrijf ik artikelen. Over mensen, gewoon thuis aan de keukentafel, met ruimte voor openheid en vertrouwen. We bieden mensen op integere wijze een platform. Zo komen de prachtige verhalen tot stand.. Daarnaast ben ik als eigenaar betrokken bij de sales, de opmaak en de planning. Elke maand opnieuw is het fijn om dit blad te maken en uit te geven.

Mathilde Dominikowski

Hoofdredacteur

Schrijven is in de eerste plaats een ambacht: perfecte kennis en beheersing van de taal. En als je desondanks twijfelt, weten waar je informatie haalt. Schrijven moet soms ook een beetje pijn doen. Het mag nooit gemakkelijk worden. Taal is bedoeld om mee te spelen. Zoeken naar mooie volzinnen die ontroeren of blij maken. Die vooral ook uitnodigen om verder te lezen of die de fantasie van de lezer prikkelen. Met andere woorden: woorden gebruiken die werken!
Schrijven voor Weert Magazine is een genoegen. De mensen en hun verhalen, het is een continue proces. Geen twee mensen zijn gelijk en ieder verhaal is uniek en altijd bijzonder.
Maandelijks met een fantastisch team werken aan een topproduct is soms ook zwoegen. Maar alleen het resultaat telt, de weg er naar toe is ondergeschikt!

mathilde
Portretten Joke

Joke van der Mast

Media-adviseur

Een beetje ‘eigenwijs’ is ze wel, een beetje ‘anders’ ook. Dat zorgt ervoor dat ik ‘eigenwijs én anders’ naar adverteren kijk. Adverteren… ik vind dat woord al een ietwat negatieve lading hebben. Ik noem het communiceren. Ik vind het belangrijk dat uw boodschap wordt ervaren als informatie, dat het opvalt, lezers verrast en prospects triggert. Informatie is toegankelijk en blijft makkelijker ‘hangen’… Daarom kom ik altijd naar u toe omdat ik geloof in elkaar begrijpen en waarde aan elkaars bedrijven toevoegen. Dus wil ik u én uw bedrijf leren kennen, informeer naar doelstelling, doelgroepen en filteren we samen uw boodschap uit om vervolgens een ‘product’ samen te stellen. Dat kan een product in printvorm zijn (via het magazine), digitaal (website/Facebook) en cross mediaal.

Ton Adriaens

Redacteur

In september 2015 ben ik toegetreden tot de redactie van WeertMagazine. Na 40 jaar in het onderwijs kwam deze uitdaging op mijn pad en ik vind het geweldig! In mijn werk en in mijn vrije tijd was ik altijd al bezig met teksten en schrijf- en voordrachtstijlen, zowel zakelijk als creatief.

Ik ben terecht gekomen in een enthousiast team met ambitie. Een team dat samen stappen wil zetten naar verandering, naar vernieuwing, naar verbetering en dat spreekt mij enorm aan. Ik hoop daar op mijn eigen manier een steentje aan te kunnen bijdragen.

ton
francis

Francis Bruekers

Redacteur

Voor wie mij nog niet kent. Mijn naam is Francis Bruekers en ik schrijf. That’s my business. Voor van alles, over van alles. En dat doe ik al jaren met veel plezier via mijn tekstbureau Sparkle Tekst & Communicatie in Nederweert. Voor wie mij kent – en mij misschien al eens gelezen heeft in een lokaal of regionaalblad – weet dat een vlotte babbel, een gezellig gesprek en een rappe pen mijn taal- en tekstkenmerken zijn. Met die pen heb ik door de jaren heen al allerlei situaties,  mensen en bedrijven beschreven. Voortaan ga ik ook voor Weert Magazine de deur uit. Op zoek naar boeiende verhalen bij interessante bedrijven en inspirerende mensen. Mijn overtuiging is dat regionaal en lokaal zaken elkaar in stand moeten houden door met elkaar en voor elkaar te werken. Aanbieden en gunnen. Een goed verhaal over een mooi bedrijf kan daaraan bijdragen. Vae zeen os. Tot ziens!

Herman Litjens

Art Director

We maken iedere maand het ‘gezicht’ van Weert Magazine. De ingrediënten hiervoor zijn de teksten en de foto’s. Het rangschikken van deze elementen is steeds opnieuw een geweldige uitdaging. Met tientallen jaren ervaring en know how op zak is dit toch nooit een routineklus. Inlevingsvermogen is belangrijk voor een vormgever. Hoe heeft de schrijver het verhaal bedoeld? Waar heeft de fotograaf het accent in zijn foto’s gelegd? Composities met letters, kleuren, structuren en foto’s zetten een verhaal kracht bij. Soms een beetje prikkelend maar altijd integer worden Weertenaren en Nederweertenaren voor en over het voetlicht gezet. En altijd met de vraag in het achterhoofd: Komt het duidelijk over voor de lezer? Bereiken we ook alle leeftijdsgroepen? De maat, de vorm en de kleur moeten passen als een warme Weert Magazine-jas!

herman
kristiaan

Kristiaan Litjens

Vormgever

In 2014 heb ik de huisstijl van Weert Magazine ontwikkeld. Sindsdien verzorg ik iedere maand de lay out van dit mooie maandblad. Het enthousiaste redactieteam inspireert mij iedere keer weer met hun mooie verhalen, het prikkelt mijn creativiteit die ik omzet in een afgewogen beeld.
Dat geldt uiteraard ook voor de commerciële pagina’s. Het contact met de klant (de adverteerder) neem ik daarbij uiterst serieus. Voor mij is het pas af, als de klant tevreden is.
Het ‘bewaken’ van de huisstijl is ook een belangrijk facet van mijn werk. Het vertrouwde beeld altijd laten doorschemeren: Weert Magazine als herkenbaar merk. Dit geldt niet alleen offline (het magazine) maar zeker ook in alle online uitingen (website, facebook enz.).

Monique van den Brandt

Redacteur / media-adviseur

Schrijven: ik heb er altijd ‘iets’ mee gehad. Als kind verzon ik gedichtjes, als tiener schreef ik opstellen over Buurjongen, hondenpoep of de deceptie van Sinterklaas en als twintiger goot ik mijn inspiratie als vanzelf in columnvorm. Die inspiratie vergaar ik door me dagelijks te verwonderen over de wereld om me heen. Het gedrag van de mens, de prachtige natuur en mijn levendige fantasie brengen mij vaak via een wandeling door het Weerterland tot ‘een stukje’ dat ik steevast pas enkele uren voor de deadline schrijf. Totdat ik de laptop openklap weet ik zelden het begin of einde, maar het schrijven gaat als vanzelf zodra mijn vingers het toetsenbord raken. Daarnaast is het een eer dat ik maandelijks het gesprek mag aangaan met boeiende en zeer uiteenlopende personages om hen te bevragen over hun leven, hobby of andere bezigheid. De inspiratie die dit bij me losmaakt ervaar ik als een echte vitamineboost!

Ruud de Vreeze

Fotografie

Laura Mennen

Redactie

Maartje Derckx

Redactie

Ruben Weekers

Redactie