Bouwhekken aan de kant!

Al enige tijd wordt het centrum van Nederweert gedomineerd door een wirwar van bestelbusjes en een woud aan bouwhekken. Namen van lokale en regionale bouwbedrijven, installatiebedrijven en toeleveranciers op die busjes en de bouwbanners. Om trots op te zijn! Een vast clubje kijkers verzamelt zich bij de bouw, hangend op het stuur van de fiets en zien dat het goed wordt … of wel hoog en waar is het groen gebleven …. Grote gele borden geven nu aan dat de hoofdingang van het gemeentehuis gewoon bereikbaar is, nadat vertwijfelde paspoortophalers cirkelend rond het pand gesignaleerd waren.

Raadpop kon niet op het Raadhuisplein terecht, maar wilde dat ook helemaal niet want samen met de organisatoren van Bospop werd dit jaar, na twee festivalloze corona-jaren, een heel mooi feestje neergezet op het evenemententerrein bij de Bengele. Een nieuw concept, feest voor de hele familie, een top-popfestival. Voordat de kermisexploitanten in augustus in Nederweert neerstrijken is het raadhuisplein bouwbusvrij. De eerste bewoners zijn dan wellicht al verhuisd naar hun appartement en het gemeentehuis heeft haar verduurzamingsslag geslagen. Van buiten is het resultaat van de verduurzaming waarschijnlijk niet eens zo duidelijk, of het zouden de zonnepanelen op het dak moeten zijn. Als dit najaar de warmtepomp geïnstalleerd is, hoeven de geachte gemeenteraadsleden en ook de weer zeer welkome bezoekers op de publieke tribune niet langer te vrezen voor ijzige kou of verzengende hitte. De klimaatbehandeling in het publieksgedeelte van het gemeentehuis is dan flink verbeterd.

En nu we toch aan de slag waren, is ook de inrichting van o.a. de trouwzaal en de raadzaal aangepakt. De vorige investering in tapijt en meubilair heeft zo’n twintig jaar dienstgedaan en net voor de bouwstart hebben raadsleden zelfs, als ludiek cadeautje, een klavertje vier aan tapijt mee naar huis gekregen als aandenken aan de vloer die letterlijk de bodem was onder vele raadsdebatten.
Ook zo benieuwd naar de binnenkant van het gemeentehuis? En wat er naast paspoorten en rijbewijzen eigenlijk geleverd wordt? Het prachtige nieuwe portret van de koning bewonderen in de raadzaal? Of een wethouder of raadslid in het wild ontmoeten? Kom naar de open dag, op zaterdag 2 juli van 12 tot 17 uur. De bouwhekken zijn dan aan de kant en u bent van harte welkom.

Birgit Op de Laak
burgemeester Nederweert

Elke maand in Weert Magazine afwisselend de column van de burgemeesters van
Weert en Nederweert.