Zlim begeleidt vrouwen naar een gezonde leefstijl

Net afgestudeerd en met een minimum aan praktijkervaring nam ze op 24-jarige leeftijd ZLIM WEERT over. Een bedrijf dat vrouwen helpt een gezonde leefstijl te realiseren. Nu, ruim 7½ jaar later, wordt Renée Bronzwaer-Hermens omschreven als een gedreven jonge ondernemer.

Lifestyle Coach

Na de HAVO wilde Renée niets liever dan een sportopleiding gaan volgen. Een slepende knieblessure verhinderde haar fysiek om dit toekomstideaal te verwezenlijken. Ze koos vervolgens voor de opleiding pedagogiek. Dat leek haar wel interessant, maar bleek toch niet te zijn wat ze wilde. Gedrag en gedragsverandering hadden inmiddels haar interesse gewekt. Renée besloot Health en Lifestyle als minor te kiezen waarmee ze de titel Lifestyle Coach kreeg en ze de richting op kon gaan die ze graag wilde. Meteen na haar afstuderen solliciteerde Renée bij Zlim Weert. Ze werd aangenomen om dames te begeleiden bij het Zlim traject van sporten, gezond eten en leven. Naast Renée zelf had ook haar leidinggevende meteen het gevoel dat Renée hier helemaal op haar plaats was. Binnen een paar maanden werd ze gevraagd bedrijfsleidster te worden. Daar hoefde ze niet lang over na te denken. Ze stopte met haar bijbaan bij Mykonos, waar ze 5½ jaar had gewerkt.

Nog geen maand later werd haar gevraagd of ze het bedrijf zou willen overnemen. “Een ingrijpende beslissing als je pas 23 bent. Maar wel de uitgelezen mogelijkheid om te gaan doen wat ik heel erg leuk vind en waar mijn hart en passie ligt”, zegt Renée. Samen met haar vader, ondernemer in de financiële wereld, bestudeerde ze de cijfers en de mogelijkheden en hakte ze de knoop door. Een paar dagen na haar 24ste verjaardag werd Renée eigenaar van Zlim Weert.

Ondernemer

Onervaren als ze was had Renée veel steun aan de franchiseorganisatie en haar medefranchiseondernemers. Omdat ze een bestaand bedrijf had overgenomen had ze vanaf dag één klanten en kon ze verder bouwen op het fundament dat er lag, te beginnen met het team. Al na drie maanden kwam diëtiste Marieke Raemakers in dienst en binnen een paar maanden stond er een compleet nieuwe groep enthousiaste medewerkers. Voor Renée was dit extra belangrijk omdat haar moeder in die periode terminaal ziek was en zij zoveel mogelijk tijd met haar moeder wilde doorbrengen. Tot de dag van vandaag is ze haar medewerkers heel dankbaar dat zij dat destijds mede mogelijk hebben gemaakt.

Het team van Zlim Weert, vlnr.: Marieke, Ellen, Veerle en Renée
(Lieke staat helaas niet op de foto).

Ineens kwamen er allerlei zaken op haar pad waar ze zich nooit mee had beziggehouden: administratie, marketing en personeelsbeleid. Renée: “Ik ben maar gewoon begonnen. Tijdens het proces kwam ik van alles tegen. Sommige onderdelen heb ik mezelf aangeleerd en voor andere zaken heb ik hulp ingeroepen van ondernemers uit mijn netwerk. Gelukkig was ook de voormalige eigenaar behulpzaam. Ondanks dat Zlim Weert een franchiseonderneming is, zijn we vrij om veel zaken zelf in te vullen. Dat is fijn want zo kon ik mijn eigen ideeën realiseren.”

Ondertussen is er veel veranderd in het leven van Renée. Ze is getrouwd met Nick en ze hebben twee prachtige dochters, Fenne (3) en Bo (1½). Ze doet haar werk nog steeds met heel veel passie en plezier. Waar ze voorheen zes dagen per week aanwezig was bij Zlim, heeft ze nu bewust gekozen voor minder uren. Dat was in het begin niet eenvoudig, omdat dit betekende dat ze ook dingen moest loslaten. Met de ervaring en medewerking van Marieke en de rest van haar team bleek dit gelukkig geen enkel probleem.

Renée stralend: “Ik word heel blij van mijn werk. Werken op de plek waar je happy van wordt,betekent voor mij een stukje levensgeluk. Het leukste aan mijn werk is de persoonlijke aandacht die je kunt geven, dat je er voor iemand kunt zijn, vrouwen kunt helpen rondom leefstijl, voeding en gezondheid. Dat je ziet dat mensen weer gaan bloeien en met een fijn gevoel naar zichzelf kijken. De werkwijze van Zlim Weert behelst zo veel meer dan gewicht verliezen. Het gaat om verandering van leefstijl en gedrag. Ik vind het heerlijk om mijn werk te combineren met mijn gezin. Soms is het pittig, zeker met kleine kinderen, maar juist de afwisseling maakt het voor mij zo mooi. Ik krijg energie van mijn werk en mijn werk helpt me een leuke moeder te zijn. Daarbij krijg ik alle steun van Nick. Zijn passie ligt niet direct bij gezond eten maar vooral bij sport. Nick was een veelbelovend voetballer tot ook bij hem een slepende knieblessure roet in het eten gooide. Inmiddels heeft hij een nieuwe uitdaging gevonden als hoofd van de jeugdopleiding van Helmond Sport.”

Gezonde leefstijl

Dat de combinatie werk en gezin zo prima gaat heeft de jonge ondernemer mede te danken aan haar fantastische team waar ze 100% op kan vertrouwen. Marieke (diëtiste), Veerle (gewichtsconsulente en sportkundige), Ellen (verpleegkundige) en Lieke (wellness, fitness and beauty & HBO communicatie). Op de vraag aan Renée of ze zichzelf een gedreven jonge ondernemer voelt, antwoordt ze: “Als ik er over nadenk, is het ondernemen mij min of meer met de paplepel ingegeven. Toch is het allerbelangrijkste dat ik doe wat ik leuk vind en waar mijn passie ligt. Dat doe ik met grote gedrevenheid samen met een team dat er op eenzelfde manier instaat. Daar haal ik heel veel voldoening en energie uit en daarin ligt denk ik ook het succes van Zlim Weert. ”

Zlim is een franchiseorganisatie met 15 vestigingen in Nederland en België. Zlim Weert is een fijne plek waar vrouwen naar toe komen om te werken aan een gezonde leefstijl. Een plek waar vrouwen van alle leeftijden op afspraak onder deskundige en persoonlijke begeleiding hun doel kunnen halen met behulp van voedingsadviezen, door te sporten in een warmte cabine (38°) en zichzelf te verwennen met ozontherapie. Naast voedingen beweging loopt het onderdeel mindset als een rode draad door het Zlim traject. Bij Zlim geen stampende muziek, niet overal spiegels, maar een rustige en veilige omgeving. Iedereen heeft een eigen cabine die na gebruik schoongemaakt wordt, de cabines staan ruim uit elkaar en er is geen direct lichaamscontact nodig met de begeleiding. Letterlijk en figuurlijk een warm bad. Een basistraject duurt drie maanden, maar dat kan uiteraard verder worden uitgebreid.

Advies

Tijdens een intakegesprek wordt bepaald wat het uiteindelijke doel van de klant is. Sommige vrouwen willen per se een bepaald aantal kilo’s afvallen. Vaak gaat het echter niet om gewicht, maar wil men vooral met een goed gevoel in de spiegel kijken en dit gevoel behouden, of zich fitter voelen en weer achter hun (klein)kind kunnen aanrennen. Afhankelijk van het doel wordt een programma samengesteld.

Voeding

Op een gezonde manier gewicht verliezen, betekent dat je aan de slag moet met je voeding. Zlim maakt geen gebruik van diëten, pillen, shakes of calorieberekeningen. Zlim gaat wel uit van de Richtlijnen Goede Voeding. Zlim geeft een individueel advies en houdt daarbij rekening met de wensen van de klant zodat het eenvoudiger is om vol te houden. Marieke Raemakers is sinds 2013 diëtiste bij Zlim Weert. Ze heeft altijd een passie voor voeding gehad wat geleid heeft tot het volgen van een opleiding tot diëtiste. Ze houdt van lekker eten en koken. Tijdens haar opleiding heeft ze ook geleerd om dit op een gezonde manier in te vullen. Volgens Marieke is het de kunst om jezelf niets te verbieden, lekker en gezond te koken en het vooral niet ingewikkeld te maken.

Warmtecabines

Het sporten in de warmtecabines is vooral om je lijf te trainen. De warmte in de zes cabines zorgt dat de doorbloeding in je lijf optimaal is, waardoor je minder last hebt van klachten. Daarom heb je ook geen warming up en cooling down nodig. Wel 30 minuten grondoefeningen (onder begeleiding), liggend op je buik, rug, zij, of op knieën en ellebogen. Iedereen krijgt een op eigen mogelijkheden en wensen toegespitst programma. Door het trainen wordt je lijf sterker en soepeler, waardoor eventuele klachten minder worden. In vijf weken bouw je het aantal herhalingen van de oefeningen op. Iedere vijf weken (tien lessen) krijg je een nieuw programma om je lijf weer opnieuw te prikkelen en uit te dagen.

Ozoncabine

De ozoncabine is voor veel vrouwen een heerlijk ontspannend kwartiertje. De warmte zorgt ervoor dat de poriën van je huid open gaan staan. Ozon, een hoogwaardige vorm van zuurstof, circuleert in de cabine en trekt in de poriën. Hierdoor worden de opperhuidcellen sneller afgevoerd en nieuwe huidcellen sneller aangemaakt.