Zelfstandig reisadviseur Margot Tinnemans viert 15-jarig jubileum

‘Ik verzorg de reizen en vakanties van A tot Z’

Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in het vak. Tien jaar in dienst bij Kupers Reisinfo en nu al 15 jaar als zelfstandig reisadviseur. In al die jaren hebben duizenden mensen een zorgeloze vakantie kunnen vieren dankzij het vakmanschap en de creativiteit van Margot Tinnemans. Positieve reacties en bedankjes zijn dan ook haar applaus. “En het werk is nog steeds superleuk”, vertelt de enthousiaste Margot op haar werkplek. “Maar” zegt ze overtuigd, “eigenlijk is de wereld mijn werkplek.” In gesprek over 25 jaar reisadvies.

Betrouwbare contacten

“Ik heb heel veel vaste klanten voor wie ik elke keer de vakantie kan regelen”, begint Margot. “Dat zegt mij dat ze tevreden zijn. Doordat ik al zo lang in het vak zit, heb ik een heel groot netwerk opgebouwd. Ik doe met veel touroperators zaken, ook in het buitenland. Door studiereizen ben ik in heel veel landen geweest en heb ik veel connecties in hotels en bijvoorbeeld autoverhuurbedrijven. Dat voordeel maakt dat ik gemakkelijker en vaak sneller zaken kan regelen. Zo heb ik bijvoorbeeld een ‘ticket-tovenaar’ zoals ik hem noem. Hij weet op bijzondere wijze tickets te vinden, verbindingen te creëren en vluchten te regelen die voor anderen niet mogelijk zijn. Door al die betrouwbare contacten ben ik flexibel en onderscheidend.

Het begin

“Op 8 januari 1992 begon ik als reisadviseur bij Kupers Reisinfo in de Muntpassage na een toeristische opleiding bij Schoevers in Eindhoven. Een superleuk kantoor met leuke collega’s. Op 8 januari 2002 , exact 10 jaar later ben ik andere dingen gaan doen. Tot het een aantal jaren later  toch begon te kriebelen en ik gestart ben als zelfstandige in de reisbranche. Onder The Travel Club, deze organisatie hebben we met een paar collega’s opgericht. Tijdens de coronaperiode heb ik gesprekken gevoerd bij Kupers Reisinfo. Mijn oude vertrouwde werkgever. Dat voelde weer goed! Nu als zelfstandige, onder mijn eigen label ‘Travelling de Luxe’, aangesloten bij een stevig onafhankelijk reisbureau als Kupers en kan en mag ik gebruik maken van hun uitgebreide mogelijkheden. Met de kracht van Kupers in combinatie met mijn persoonlijke kracht ben ik de juiste reisexpert voor de verwende reiziger.”

Vakantie is iets persoonlijks

Als zelfstandige werkt Margot vanuit huis. Maar ze komt ook vaak bij de klanten thuis voor de gesprekken. “Dat persoonlijke contact is erg belangrijk. Daar neem ik alle tijd voor. Dat kan bij mij thuis, maar als klanten het fijn vinden dan schuif ik bij hen aan. Want een vakantie is ook iets zeer persoonlijks. Door goed te luisteren en door te vragen wil ik precies te weten komen wat zij graag willen, maar ook wat ze zeker niét willen. Met al die wensen en voorkeuren ga ik thuis aan de slag. Ik leg contacten met touroperators en vliegmaatschappijen maar ook rechtstreeks met hotels en autoverhuurbedrijven. Daardoor zijn mijn prijzen zeker hetzelfde als mensen zelf online boeken maar vaak zelfs goedkoper. Enerzijds omdat ik vaak rechtstreeks iets kan boeken en omdat ik met Duitse en Belgische touroperators werk. En dat kan aanzienlijk schelen. Op grote reizen kan dat verschil vaak een behoorlijk bedrag zijn.”

Margot raakt niet uitgepraat over haar jarenlange ervaringen. “Omdat ik zelfstandig ben is mijn service ook beter. Ik ben altijd bereikbaar, ’s avonds, in de weekends en zelfs ’s nachts. Zo belde er een keer een klant die in Amerika was geland toen bleek dat hij zijn reservering van de huurauto kwijt was. Ik opstaan en via mijn computer die voucher opzoeken. Dat is de kracht van een zelfstandig reisadviseur. Altijd en overal bereikbaar. En natuurlijk snel terugbellen. Klanten bellen namelijk alleen als er problemen zijn en dan is snel reageren erg belangrijk. Het contact dat ik heb met mijn klanten is vaak zo persoonlijk dat ik ze niet meer als klanten zie maar als goede kennissen of als vrienden. En zo werk ik ook voor ze.”

Kennis door studiereizen

“In al die jaren heb ik ook heel veel studiereizen mee mogen maken. Op uitnodiging van een touroperator gaan reisadviseurs dan voor een periode naar een populaire vakantiebestemming. Hierdoor maak je kennis met het land, de cultuur en met veel accommodaties en bezienswaardigheden. En soms gaan we met cruiseschepen zodat ik daar ook ervaring in heb. Dat maakt het in de praktijk makkelijker om je in te leven in de wensen van klanten. Ik kan dan soms advies uit eigen ervaringen geven. Zo bezocht ik al Australië, Mauritius, Amerika, het Caribisch gebied, Azië, Japan, maar ook de tegenwoordig populaire Arabische Emiraten met Dubai en Abu Dhabi of Oman in het Midden-Oosten. En overal doe je kennis en contacten op die mij dagelijks van pas komen. De laatste jaren ben ik ook steeds vaker reizen naar de Formule1 Grand Prix gaan organiseren. Uitstapjes met alles erop en eraan. Van prima vliegtickets en topplaatsen voor de race, tot goede hotels en suggesties voor de beste restaurants. 

Een van de vele voorbeelden dat we met Travelling de Luxe alles voor u vérzorgen en daarmee ook alles voor u óntzorgen. Zodat u van uw vakantie kunt genieten!”

Margot Tinnemans Travelling de Luxe

www.travellingdeluxe.nl | margot@travellingdeluxe.nl | 06 – 17 16 81 33