‘Wij helpen veel mensen aan een beter zelfbeeld’

Huid & Laserpraktijk Deliciae

“Er zijn veel mensen die door huidproblemen of overbeharing last hebben van schaamtegevoel of een laag zelfbeeld. Met onze behandelingen, uitgevoerd door specialisten en met de beste laserapparatuur, zijn wij in staat om veel klanten te helpen aan een beter zelfbeeld”. Dat zegt Pascal Kneepkens, eigenaar van Huid & Laserpraktijk Deliciae in Weert. Sinds december 2021 gevestigd aan de Roermondseweg 7. “Het is erg fijn om mensen van hun probleem af te helpen en ze meer zelfvertrouwen te geven.“

‘Centrum van de schoonheid’

Pascal (52) heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het vak. “Ik heb veel kennis opgedaan bij het massage-opleidingsinstituut KIOM in Eindhoven. Daarna heb ik mij gespecialiseerd in China in het Taoïsme en voornamelijk de Qi gong massage-technieken, waar Beijing het centrum is van de Chinese schoonheid. Hier wordt ook de beste laserapparatuur van de wereld gemaakt. Door mijn connecties die ik daar in China heb, wordt de laserapparatuur aangepast voor de westerse klanten. Vrouwen (en mannen) uit China hebben een zachtere haarstructuur dan westerse mensen.  Daarom werken wij hier met lasers die dieper gaan om klanten definitief te verlossen van ongewenste haargroei.”

Specialisten

De geboren Weertenaar (‘Marie van Pietje Camp met haar snuikwinkelke in de Hegstraat was zijn overgrootmoeder’) startte in 2007 zijn eerste praktijk in Cuijk. Eind 2019 kwam hij terug naar Weert en vestigde hij zich aan de Dr. Schaepmanstraat in Weert en nu sinds december aan de Roermondseweg. Pascal: “Wij zijn erg breed wat aanbod van de behandelingen betreft. Voor bijna elk huidprobleem hebben wij een oplossing. Mede omdat we werken met de beste apparatuur. Elk probleem vraagt zijn eigen behandelingen en intensiteit. Maatwerk dus. Dat lukt alleen met gekwalificeerd personeel. Zij zijn professioneel geschoold en verder intern opgeleid. Daarnaast volgen ze ook opleidingen vanuit China. Pas als ze aan die toelatingseisen voldoen mogen ze met de geavanceerde apparatuur werken.”

Ook veel mannen

In de praktijk komen zowel vrouwen als mannen. Pascal: “Je gelooft het of niet, maar ruim 40% van onze klanten zijn mannen. Zij komen ook voor behandeling van hun huidproblemen, voor acne, wratten of kalknagels, maar zeker ook voor ontharing en massages. Van hoofdpijnbestrijding tot lage rug-massage en van hotstone-massage tot bestrijding van moeheid, depressiviteit of lusteloosheid. Ontspannen is niet het doel maar het middel. Veel technieken die we toepassen komen ook uit China, deze gaan dieper en zijn zeer effectief om spieren en spiergroepen los te maken. Ons doel is om de klant een ervaring te bezorgen waardoor ze de dagelijkse hectiek volledig los kunnen laten. In een relaxte sfeer en privacy is gewaarborgd.”

Tarieven laag

“We kiezen bewust voor een eenvoudige huisvesting. Geen grote luxe panden met veel toeters en bellen. Dat beïnvloedt de tarieven voor de klanten. En dat wil ik niet. Wij willen met onze lage prijzen de behandelingen voor iedereen toegankelijk maken. Zodoende kunnen wij de mensen van hun problemen afhelpen zodat ze een beter zelfbeeld krijgen. Daarnaast zorgt de lage drempel er ook voor dat ons gender- en kleurneutrale beleid goed werkt. Ik mag wel zeggen dat we een zeer divers klantenbestand hebben”, aldus de cosmetisch therapeut.

Topkwaliteit

Pascal vervolgt enthousiast en trots: “Wij zijn uniek in Nederland. Uniek in ons apparatuur-aanbod maar ook in onze kennis. Die combinatie is bijzonder. De apparaten waar we mee werken zijn CE Medical en FDA gekeurd. Het neusje van de zalm. Met name de lasertechnologie is bijzonder. Deze zijn tegenwoordig dusdanig fijn af te stellen dat we dit voor elk huidtype en iedere aard van beharing precies kunnen aanpassen. Topkwaliteit voor de beste resultaten. Voor bijvoorbeeld de behandelingen van acne en couperose.
Wij waren in staat om deze apparatuur te kopen en hoefden deze dus niet te leasen. Daardoor zijn de bedrijfskosten lager en ook dat is weer van invloed op onze tarieven. 

Maatwerk geldt ook voor de behandelingen. Omdat elke klant met een ander probleem komt is de aanpak ook voor iedereen anders. Dat betekent dat we pakketten aanbieden, verschillend in aantal behandelingen en qua lengte. Zo is iedere klant bij ons uniek. Onze naam Deliciae staat voor ‘Luxe’ en dat streven we dan ook op alle fronten na.”