“We vragen veel van ons personeel, daarom zijn we ook goed voor ze”

Verkoelen Dakspecialisten Weert bestaat al bijna 100 jaar! Begonnen in Stramproy en via de Moesdijk sinds 2000 gevestigd op Kampershoek. Voor het bedrijf werken zo’n 90 mensen waarvan 75 bij Verkoelen zelf. De lokale onderneming is gespecialiseerd in restauratie en renovatie van alle soorten daken. Ook onderhoud en service zijn belangrijke pijlers van het bedrijf. Naast de kwaliteit van het werk richt Verkoelen zich steeds meer op ‘Sociaal Werkgeverschap’. “Onze mensen werken hard, we zijn daarom ook goed voor ze. We doen het namelijk samen, met zorg, trots en maatwerk. Dat is ook het eigen keurmerk van Verkoelen.”

Aan het woord is Erik Maas (47), directeur en mede-eigenaar van het bedrijf. “Wij zijn een sociaal bedrijf en realiseren ons dat het personeel ons grootste kapitaal is. We kunnen wel zorgen voor veel opdrachten, maar we kunnen niets zonder onze mensen. Daarom faciliteren we ze op diverse vlakken. Zo komt er wekelijks een bedrijfsmasseur waar de medewerkers kosteloos gebruik van kunnen maken, er is een balie waar de medewerkers in de zomer zonnecrème, extra water en beschermende kleding kunnen krijgen en in de winter extra thermo-ondergoed, handschoenen of mutsen. Ook staat de deur bij P&O, maar ook bij mij, altijd open zodat iedereen kan binnenlopen als ze iets willen bespreken. Daarnaast hebben we een nieuwe kantine laten maken met een stoer uiterlijk, waar dagelijks voldoende vers fruit ligt, tussen de middag heerst er gezelligheid en op vrijdagmiddag drinken we samen een borrel. Zo willen wij ons personeel faciliteren waar mogelijk. ‘Wees goed voor ze, dan zijn ze ook goed voor jou’, is van oudsher een gedachte binnen dit warme familiebedrijf.”

Directeur Erik Maas in de onlangs vernieuwde kantine

Groei

Het bedrijf is in 1922 opgericht door opa Verkoelen. Zijn kleinzoons Cor en Martin zijn nog steeds eigenaar en hebben het ontwikkeld tot een toonaangevende dakspecialist in ZuidNederland. Erik: “We hebben drie businessunits: ‘Vlakke daken’, ‘Hellende daken’ en ‘Service & Beheer’. Drie verschillende disciplines met eigen vakmensen. Een dak dekken op een vlak dak is een heel andere techniek dan een leiendak dekken. Bij ‘Service & Beheer’ doen we ook veel onderhoud met als doel het verlengen van de levensduur van de dakbedekking en het voorkomen van lekkages. Wij leiden onze mensen zeer vakkundig op. Ze krijgen voortdurend bijscholing over nieuwe technieken, veiligheidsnormen en nieuwe materialen. Daarnaast is de veiligheid op de daken een belangrijk issue. Omdat we ook veel onderhoud en dakbeheer bij vaste opdrachtgevers doen, is op veel van die daken al permanente valbescherming aangebracht zodat we die niet telkens hoeven op te bouwen of aan te brengen. Veilig en een besparing van tijd en dus geld. We zijn gericht op het meedenken met opdrachtgevers. We gaan heel veel samenwerkingen aan onder het thema RGS (Resultaat Gericht Samenwerken) en proberen het werk zo effectief maar zeker ook zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Omdat we meestal terugkeren om de gespecialiseerde daken te inspecteren en te onderhouden, zouden we daar direct mee geconfronteerd worden als we slecht werk leveren. Zo bouwen we aan het behouden van veel langdurige relaties. Onze slogan is dan ook: ‘voor een zorgeloos dak op maat’.

Dakbehoud

Naast de drie eigen businessunits is Verkoelen ook aandeelhouder van de organisatie Dakbehoud Nederland. Hierin werken negen bedrijven uit het hele land samen om onderhoud te verrichten in opdracht van vastgoedeigenaren, overheid, woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren. Totaal zijn door het land ca. 55 teams actief in de opvallende wit-blauw-rode busjes van Dakbehoud. Ook deze vaklieden maken gebruik van IPads/tablets om de staat en condities van de daken vast te leggen en te monitoren. Zo kunnen per dakdeel objectieve rapportages overlegd worden aan de opdrachtgevers. De klant heeft een actueel en volledig beeld van het dak.

Vacatures

Een groeiende organisatie als Verkoelen is voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. Voor de verschillende disciplines zijn voormannen, goede vaklieden en servicemonteurs gewenst. Verkoelen ziet ook graag vrouwen op het dak. Specifieke ervaring is niet vereist. Binnen het bedrijf zelf worden mensen opgeleid tot specialist. Verkoelen werd onlangs nog verkozen tot de Aantrekkelijkste Werkgever van Midden-Limburg. Dat gebeurde tijdens het werkgevers-event Meet the Youngsters in Hoge School Zuyd in Sittard. Verkoelen kreeg van de jongeren de meeste stemmen. Eerder het afgelopen jaar viel Verkoelen ook al de tweede nominatie ‘Dak van het Jaar’ ten deel. De brancheorganisatie had een zeer ingewikkeld dakproject van een bijzonder kerkgebouw in Heerlen en een in Reuver bestempeld voor deze prestigieuze titel in de dakbranche. In maart a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt.

Mooie ontwikkelingen voor het bedrijf dat deze trots ook uitstraalt en als team op gaat naar het 100- jarige bestaan in 2022. Verkoelen staat voor ‘Een zorgeloos dak op maat’.

Verkoelen Dakspecialisten, Celsiusstraat 19, WEERT 0495-543000 www.verkoelen.nl