We blijven open, u bent van harte welkom in het Munttheater!

Geniet de laatste weken van het jaar nog van mooie voorstellingen of geef een voorstelling cadeau.

De schoonheid van moderne dans

Scapino Ballet &
Another Kind of Blue

Nederland is rijk aan fantastische moderne dansgezelschappen. Een van de grote namen is natuurlijk het Scapino Ballet, met dansers en choreografen van internationaal topniveau. Dansgezelschap Another kind of Blue combineert, onder leiding van choreograaf David Middendorp, dans en technologie in verrassende, emotionele en oogstrelende choreografieën. Beide topgezelschappen staan dit seizoen in het Munttheater, en daar zijn we trots op!

Scapino Ballet – Casablanca

De film Casablanca, met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen, geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

In Casablanca smeedt Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen, acrobatiek en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen. Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ‘40. Ook het bekende lied ‘As Time Goes By’ komt in verschillende arrangementen in de voorstelling terug.

Another
Kind of Blue – Wave

Geheel eigen aan het thema van Another Kind of Blue onderzoekt choreograaf David Middendorp in de nieuwe voorstelling Wave hoe techniek de alomtegenwoordige golfbewegingen van ons bestaan beïnvloedt.
Het veranderen van de seizoenen, de golven in de zee, maar ook geluidsgolven en signaalgolven, ze komen en ze gaan in een niet-aflatende stroom van beweging. Het leven is vervlochten met deze golfbewegingen, het is een natuurlijk dynamisch principe dat ook de dans in hoge mate bepaalt.

Marijn Jansen uit Weert
Een van de dansers in de voorstelling is de uit Weert afkomstige Marijn Jansen, die momenteel stagiaire is bij Another Kind of Blue. Als kind was Marijn al bezeten van dans. Ze volgde danslessen bij RICK, stroomde door naar de vooropleiding dans van ArtEZ in Venlo, en volgt sinds vier jaar de HBO-opleiding Dans in Arnhem, waar ze inmiddels ook woont.

De pers over Another Kind of Blue:
Choreograaf David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld.’ – De Volkskrant ****

De voorstelling Wave bestaat uit 4 choreografieën:
Airman Een duet tussen mens en techniek waarin een zwerm drones de belichaming vormt van het menselijk bewustzijn.
Frequentie & Frequentie² In dit tweeluik gaan de dansers een dialoog aan met zandpatronen die gecreëerd worden door het wiskundige ritme van de natuur.
15 Minute Universe Spelend met de relativiteit van tijd en ruimte bouwen de dansers met behulp van motion capture binnen vijftien minuten hun eigen universum en breken het ook weer volledig af.
Hands ON Stage Spreken zonder ook maar een woord te gebruiken. Hands ON Stage is een ode aan de manier waarop we communiceren met onze handen.

Kijk voor het hele programma op munttheater.nl/agenda of koop een leuke cadeaubon via munttheater.nl/cadeaubon/