Wat zou jij doen met … Weert Magazine?

Weert Magazine, het blad dat verbindt, bestaat tien jaar. Daar willen we natuurlijk even bij stilstaan en het glas heffen. Maar stilzitten is er niet bij! We zouden graag van u als lezer van Weert Magazine willen weten hoe wij ons blad nog aantrekkelijker kunnen maken. Met welke onderwerpen komen wij nog meer tegemoet aan uw wensen en verwachtingen?

Er staat dit jaar heel wat te gebeuren. Weert Magazine gaat online! Met rubrieken als Talent, Weg van Hier, Een Huis Vertelt, Een Dag Met, Mooi Mens en Wat zou jij doen met …, pretenderen wij de juiste voelsprieten in de samenleving te hebben. Wij denken een rol te kunnen vervullen als verbindend medium. Vanaf dit jaar ook via de digitale snelweg. Maar is dat wel zo? En kan het niet beter?

Vandaar in deze speciale editie de vraag ‘Wat zou jij doen met … Weert Magazine?’

Hieronder komen drie lezers aan het woord. Wij zijn ook benieuwd naar úw reactie.

Schrijf ons, post een filmpje, stuur een mail of loop binnen op ons kantoor. Laat ons weten hoe wij ‘verbinden’ nog beter vorm kunnen geven.

Door Creemers (61), Stramproy

WEERT MAGAZINE is: Voor mensen, door mensen, kleurrijk, toegankelijk, goed in de hand liggend. Als ‘mensenmens’ en trouwe lezeres kan ik mij dus helemaal vinden in het lezen van het magazine dat verbindt. En om ut op zien Rooys te zegge: “Niks zoeë interessant as minse!”

Mag van mij dan ook in ongewijzigde, vertrouwde versie blijven bestaan.

  • Op de hoogte worden gehouden wat er zoal leeft en speelt onder mensen in directe omgeving;
  • Het overbrengen van een speciale boodschap;
  • Waargebeurde verhalen;
  • Aandacht voor personen in bijzondere situaties;
  • Mensen in de spotlight plaatsen.

Uit ervaring -voorheen uitgever van ‘Hallo Grenspost’- weet ik dat er enorm veel energie ingestoken dient te worden alvorens een uitgave bij de lezer op de deurmat valt.

De digitale opmars, snel en ingrijpend, heeft zijn weg gevonden en deze sterke ontwikkelingen zijn natuurlijk niet meer weg te denken.

Persoonlijk geef ik er heel duidelijk de voorkeur aan om dit blad, evenals de krant, al bladerend door te nemen.  Lezen is dan ontspanning en quality time. Om zo ook mijn kostbare ogen het turen op een (te klein) scherm te besparen!

SAMEN maken wij dit blad: Een groot gemis als ‘samen’ er niet meer is … Ik zie de volgende editie met belangstelling tegemoet!

Henk Teeuwen (56), Weert

Het aantrekkelijke van Weert Magazine is volgens mij de variatie in onderwerpen. Er staan altijd wel artikelen in die je als Weertenaar nieuwsgierig maken en die je dan wil lezen. De vaste rubrieken zijn een goed middel om bekende of minder bekende mensen, gebouwen, verenigingen etc. voor het voetlicht te brengen.

De column ‘mensendingen’ voegt humor toe aan het blad, ik lees het altijd.

Ik mis echter een kritische, satirische kijk op de lokale politiek. Met de huidige hoofdrolspelers in het stadhuis moet dit toch moeiteloos ingevuld kunnen worden. Het is bij wijze van spreken de voorzetten inkoppen die ze zelf geven. Frits Nies vult dit goed in met zijn column “waat e waer” in de zaterdageditie van de Limburger. Maar nu hij daar nog maar tweewekelijks zijn bijdrage mag leveren kan hij misschien ter compensatie in Weert Magazine zijn pennenvruchten kwijt.

Verder is de vraag hoe goed het blad door de jongere generatie gelezen wordt. Als ik in mijn eigen omgeving kijk, kan dat wel eens tegenvallen. Door online te gaan, liggen hier misschien kansen maar hoe bereik je deze groep? Waarschijnlijk door over jongeren te schrijven. Maar dat gebeurt al. Dus, er hoeft niet veel veranderd te worden.

Carin Sieben-van den Boogaert (52), Nederweert-Ospel

Allereerst wil ik de redactie een groot compliment maken. Weert Magazine is een veel gelezen blad. Ik vind het een eer dat ik hier een bijdrage aan kan leveren.

Wat ik zou doen met Weert Magazine? Ik zou meer de “gewone man” aan het woord laten: mooie verhalen van mensen uit de buurt. Er zijn immers zoveel mooie verhalen te vinden, gewoon, op straat.

Naast de leuke en interessante verhalen van de ondernemers uit Weert, zou het leuk zijn om andere inwoners aan het woord te laten. De ondernemers maken Weert tot een levendige stad, maar deze stad wordt geleefd door jou en mij. Weert is niet alleen een stad met een mooi centrum. De vele wijken hebben ieder iets unieks. Ga ‘de boer op!’ Geef het woord eens aan de ondernemers en inwoners van bijvoorbeeld Boshoven, Leuken of Laar. Of, misschien zelfs Nederweert of Ospel.

Daarnaast zou het mooi zijn als al deze verhalen kunnen worden gelezen door een breder publiek. Het blad wordt nog altijd niet overal bezorgd. Dit is jammer en bovenal erg zonde.

Events, zoals festivals, bierproeverijen en optredens, dragen bij aan een levendige stad. Neem dit op in een aparte rubriek. Hierdoor zijn deze niet meer te missen.

Maar, wat ik vooral zou doen met Weert Magazine: zeker zo doorgaan!