Wat betekende 2023 voor jou persoonlijk? (Deel 1/2)

Gert & Rianne Krol

Wat betekende 2023 voor ons?
Nadat we eind 2022 samen met de gedeputeerde van de provincie, Geert Gabriels, onze handtekening hadden gezet onder de overeenkomst voor de opkoopregeling stikstof, zou 2023 het jaar van afbreken en slopen worden van onze bedrijfsgebouwen en een andere invulling geven aan ons leven. Niet meer 24/7 AAN te hoeven staan voor de zorg van onze dieren.
Toen we die druk niet meer voelden, realiseerden we ons pas dat we in de loop van de jaren toch veel gewerkt hebben.
En stoppen is ook ondernemen. Ik had een whatsapp berichtje rondgestuurd aan familie, vrienden en bekende met uitleg waarom we gingen stoppen met ons melkveebedrijf en daarin ook aangegeven dat we nog wel wat ATV en vakantie dagen open hadden staan.
We hebben inmiddels een ander huis gekocht, de bedrijfsgebouwen worden gesloopt en ons huis aan de Werkmansweg staat in de verkoop!
De herinneringen van dit jaar zijn zo aan het eind van 2023 sterk in onze gedachten. Vorig jaar rond deze tijd waren we dit aan het doen, of waren we daar met onze koeien mee bezig. We missen onze dieren en onze regelmaat. Evengoed zien we ook wel weer een uitdaging in wat we nu met meer vrijheden kunnen gaan ondernemen. We zeggen nu vaak tegen elkaar:
“welke boer of boerin krijgt de kans om nog een ander beroep te kunnen kiezen?”

Stoppen met ons levenswerk is een goede keuze, we zijn nu gezond en genieten van alles wat op ons pad komt, mede daardoor is 2023 voorbijgevlogen. Carpe Diem!


Lauri & Paul van Gansewinkel

2023 was voor ons een jaar waarin (jongens)dromen zijn uitgekomen! Hoewel de start van ons avontuur natuurlijk lag in oktober 2022, toen zowel Paul als Kai werden gevraagd om de vasteloavendj 2023 voor te gaan, was het hoogtepunt natuurlijk de hele periode vanaf de uitroepingen tot de abdikasie in 2023. Wat hebben we als gezin samen met onze (jeugd)adjudanten, aanhang, familie, vrienden en V.V. De Rogstaekers gelachen, genoten, gehuild en vooral een ‘ge-wel-dji-ge tiêd’ gehad! We hadden dit nooit, maar dan ook nooit willen missen!

Vóór de uitroepingen hebben we veel mensen voor de gek gehouden, waaronder Kai zelf! Hij wist niet dat Paul de stadsprins zou worden tot de zaterdag van de uitroeping. Dat moment is er een om nooit te vergeten! Het ongeloof en gelijktijdig het geluk in zijn ogen te zien was prachtig.
De hoeveelheid positieve reacties op het feit dat vader en zoon in 2023 de honneurs mochten waarnemen als stadsprinsen was overweldigend. We zijn in een warm bad terechtgekomen en hebben geprobeerd om SAMEN met alle vastelaovendj-vierders weer eens van een echte ouderwetse vastelaovendj te genieten. We zijn nu, net als de rest van Weert, benieuwd wie de eer in 2024 te beurt valt. 13 en 14 januari zullen we het weten!

Alaaf op een gezond 2024!


Massa Khairi Agha

Het jaar 2023 was voor mij vol veranderingen en avonturen! Ik heb examens afgelegd en ben afgestudeerd aan Het College Weert. Negen jaar geleden ben ik met mijn ouders en zusje uit Syrië naar Nederland gekomen. Mijn ouders hebben hun leven, hun banen, hun familie en vrienden achtergelaten voor een betere toekomst voor dochters, mijn zusje en ik. Afstuderen met een VWO-diploma betekende voor mij veel meer dan een nieuw hoofdstuk in mijn leven beginnen. Het betekende een stap zetten naar de betere toekomst waar mijn ouders alles voor hebben achtergelaten. Het maakt me blij om te weten dat de moeite van mijn ouders niet voor niets was geweest.

Na 6 jaar middelbare school was het tijd voor verandering. De toelatings- en examenperiode was vol ups en downs. Ik wilde al heel mijn leven tandarts worden, maar helaas werd ik niet toegelaten op tandheelkunde. ‘Wat nu? Wat wil ik nu doen?’ Ik voelde me verdwaald. Uiteindelijk heeft het leven mij gebracht naar een andere leuke opleiding die goed bij me past. Ik doe nu International Business Administration. Dit jaar heeft me geleerd mijn grenzen niet te beperken. Waar een deur dicht gaat, opent altijd een andere!