Wat betekende 2023 voor jou persoonlijk? (Deel 2/2)

Martijn Timmermans

2023 begint voor mij met een zwaar dieptepunt, namelijk het overlijden van mijn vrouw. Uiteindelijk kregen haar depressieve gedachtes te zeer de overhand. Extra schrijnend, omdat ikzelf sinds vier jaar was genezen van kanker, maar in augustus bij mijn jaarlijkse controlescans bleken er weer nieuwe plekjes te zitten. Inmiddels ben ik weer begonnen met immunotherapie en deze slaat gelukkig goed aan, want de plekjes zijn alweer kleiner aan het worden. Dus zowel de oncoloog als ik zijn hoopvol en positief gestemd.

‘Positief’, dat is ook het woord dat ik vaak te horen krijg van mensen om mij heen en die mij kennen. Gelukkig heb ik die instelling van nature. En gelukkig kan ik , door de laatste uitslag van mijn scans, ook weer positiever naar de toekomst kijken.

Natuurlijk worden de feestdagen voor mij en mijn dochter Mille anders dan alle andere jaren en ze zullen ook nooit meer hetzelfde worden. Steeds meer hebben we de situatie geaccepteerd zoals die is en maken we er het beste van. Langzaamaan pakken we de draad weer op, allebei op onze eigen manier, maar toch samen.
Dat is ook mijn boodschap aan alle Weertenaren. Probeer, hoe moeilijk het soms ook is, dingen te accepteren zoals ze zijn en daar het beste van te maken.

Ik wens iedereen een gelukkig en bovenal een GEZOND 2024!


Stan Heerschap

TROTS is het woord dat mijn 2023 omschrijft. Ik blik terug op ons eerste volle jaar als Albert Heijn Heerschap. Een spannende stap zowel privé als zakelijk, maar wat een succes! Via deze weg wil ik graag al onze klanten bedanken voor het vertrouwen.

Onze winkel in de Muntpassage werd compleet verbouwd en onze nieuwste winkel in Haelen opende in november. De lat ligt bij mij en mijn collega’s altijd hoog. Dat werd o.a. duidelijk tijdens de jaarlijkse strijd om de ‘Beste Albert Heijn van Nederland’. Heel 2023 mocht onze winkel in Heythuysen zich de Beste AH van Nederland noemen en daarmee hebben we ruim 1200 AH-supermarkten verslagen! Ook dit jaar scoorden we erg hoog. Onze winkel in Boshoven kwam tot de halve finale en Nederweert heeft zelfs de finale bereikt! Daarmee behoren we wederom tot de top van Nederland.

Bakkerij Heerschap behaalde meerdere prijzen en ik mocht veel verenigingen blij maken met sponsorgelden via ‘Heerschap Verbindt!’; een unieke samenwerking met 76 verenigingen uit Weert, Nederweert en Leudal.

Ik ben ontzettend trots dat we dit met alle ruim 800 collega’s gefikst hebben en kijk uit naar het nieuwe jaar! Ik wens iedereen hele smakelijke en gezellige feestdagen en een gezond 2024 toe!


Boris Meessen

Het jaar 2023 begon voor mij als lijsttrekker voor de waterschapsverkiezingen. Ik wilde politiek actief worden. In maart werd ik verkozen en benoemd als lid van het algemeen bestuur van het Waterschap Limburg.
Maar een paar dagen later kreeg ik een verrassend telefoontje met de vraag of ik wethouder in Nederweert wilde worden. Bij het CDA-Nederweert was een wethouder gestopt en ze hadden snel een opvolger nodig. Na goed overleg met mijn thuisfront heb ik besloten deze uitdaging met twee handen aan te grijpen.
Ik heb een mooie portefeuille met onder andere Wonen, Buitengebied en Landbouw. Op deze vlakken is veel aan de hand en ik krijg veel energie van het aanpakken van de uitdagingen die er spelen en dat ik iets concreets kan kunnen betekenen voor inwoners.

Het was dus een bijzonder jaar voor mij. Ik startte het jaar als projectmanager bij de Provincie Limburg en eindig het jaar nu als wethouder in Nederweert. Een behoorlijke ommezwaai zowel professioneel als privé, maar absoluut de moeite waard. Ik kijk enthousiast uit naar 2024 en ga me weer vol toewijding inzetten – samen met het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad – om een positieve bijdrage te leveren aan Nederweert en de regio.


Peter Verkennis

Het jaar 2023 had weer veel mooie en minder mooie dingen in zich. De mooie dingen koester ik. Vervelend was de afgelasting van Bospopzondag. Nooit eerder in de 43-jarige geschiedenis van ons festival werden we door de weergoden gedwongen een festivaldag af te gelasten. Waar we vrijdag nog met heel goed weer een mooie start maakten, trokken zaterdag al ‘donkere wolken’ over de zondag. Het besluit om zondag niet door te laten gaan, werd op het allerlaatste moment genomen waarbij de veiligheid van artiesten, vrijwilligers en bezoekers voorop stond. Wat volgde was een nasleep van maanden met terugbetalingen van munten en tickets. Gelukkig hebben we dit goed achter ons kunnen laten en waren onze bezoekers erg te spreken over deze service. Het zal zeker nog vaker gaan voorkomen met de veranderende weersomstandigheden maar laten we hopen dat we in 2024 hiervan verschoond blijven en we een top-Bospop zullen hebben waar tienduizenden van kunnen genieten. Woensdag 13 december hebben we onze eerste aankondiging en 16 december start de voorverkoop.

Fijne feestdagen allemaal en een gezond 2024!