Vrouw & zaak – Inge Palmen, Caroline Smolenaers – van Hoorn en Dayenne Bakker

Maak kennis met in onze rubriek Inge Palmen, Caroline Smolenaers – van Hoorn en Dayenne Bakker VROUW&ZAAK.

Guirlande Wonen & Lifestyle

Inge Palmen (50)
eigenaar

Omschrijf je dienst of bedrijf
Guirlande is een winkel met huisgeuren, woondecoratie, parfum, sieraden etc. Een aantal sterke merken creëren de basis van een assortiment waar iedereen iets leuks kan vinden voor zichzelf of als cadeau. Het leuke is om uitstapjes te maken naar minder bekende merken met leuke items. 

Waar haal je de meeste energie uit op je werk?
Tevreden klanten geven zoveel energie. Het maakt niet uit of zij iets kopen, een positief bezoek aan de winkel geeft veel voldoening. En mijn team natuurlijk.

Hoe ontspan je na een drukke dag?
Ontspannen is een woord dat niet echt in mijn systeem past, ik geloof dat als ik lekker werk ik ook aan het ontspannen ben. Daarnaast zorgen een terrasje met koffie voor het werk en een boek na het werk voor ontspanning. 

Wie heeft je het meest geïnspireerd? 
Mijn ouders natuurlijk, zij zaten beiden in een textielbranche. Door hen zit onvermoeibaar doorgaan met vernieuwen ook in mijn genen. De creativiteit van mijn moeder was geweldig, het nuchtere nadenken met mijn vader over ondernemersvragen heeft mij veel gebracht.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Een moeilijke vraag als je in je achterhoofd houdt dat ik het bedrijf over een jaar of tien graag wil overdragen aan een nieuwe eigenaar die mijn droom wil doorzetten. Maar de komende tien jaar gaan mijn team en ik Guirlande nog meer op de kaart zetten.

Tot slot, is er nog iets wat je wilt delen met onze lezers?
Ik denk dat de naam ‘Guirlande’ voor velen een vraagteken is. Mensen denken dat het verkeerd gespeld is. Maar Guirlande heeft niets te maken met het assortiment van nu, maar met het begin van de onderneming. Guirlande betekent ‘groene kerstslinger’. Dit paste bij het bedrijf toen ik in 1996 als bloemist begon in Stramproy. Na 18 jaar was het lichamelijk niet meer mogelijk en zijn we overgestapt op een nieuw concept. De naam is gewoon gebleven.

www.guirlandewonen.com
0495-56 22 05


MOOI pmu & mua

Caroline Smolenaers – van Hoorn (42)
eigenaresse, permanent make-up specialist

Omschrijf je dienst of bedrijf
Bij mij kun je terecht voor permanente make-up zoals powderbrows, hairstrokes, (shaded) eyeliner of shaded lipliner.

Waarin ben jij onderscheidend?
Mijn mening is dat je kwaliteit kan leveren als je focus hebt. Mijn focus ligt enkel op permanente make-up. Niets anders. 

Waar haal je de meeste energie uit op je werk?
De reacties van klanten. Ik vind het zo fijn als ik een dame kan helpen en ze vervolgens tevreden de deur uit gaat. Of dat nu is zodat ze niet elke dag haar wenkbrauwen moet bijtekenen, haar bleke lippen weer kleur en definitie hebben of dat ik haar gezicht weer compleet maak, het geeft allemaal positieve energie. ‘Dit had ik veel eerder moeten doen!’ is een veelvoorkomende uitspraak in mijn salon.

Hoe ontspan je na een drukke dag? 
Mijn werk is ontspanning voor mij, gelukkig. Maar quality time met mijn gezin vind ik heel fijn. Zoveel mogelijk genieten van elk moment dat je samen hebt.

Waar word je blij van? 
Dat ik in 2016 de beslissing heb genomen om voor mezelf te kiezen en MOOI ben gestart. Mijn ‘werk’ voelt niet als werk. Ik help mensen, maak ze blij! Ik heb geen stress of druk om me heen. Ondertussen blijf ik bij mezelf en luister naar mezelf en ik doe wat ik het allerliefste doe.

Wie heeft je het meest geïnspireerd? 
De individuele schoonheid van de vrouw. Geen gezicht is hetzelfde!

Wat is je guilty pleasure? 
Make-up shoppen haha!

Wat zijn je ambities voor de toekomst? 
Ontwikkeling, ook in dit vak. Je bent nooit uitgeleerd.

Tot slot, is er nog iets wat je wilt delen met onze lezers? 
Luister naar je jezelf, je weet zelf het beste wat goed voor je is.

www.mooi-pmu.nl
06-23 61 94 10


DB Studiebegeleiding

Dayenne Bakker (37)
eigenaresse

Wat doet DB Studiebegeleiding?
Onze expertise zit in huiswerkbegeleiding en bijles. 
Wij begeleiden middelbare scholieren en basisschoolleerlingen naar meer structuur en leren leren. Ook ondersteunen we met vakinhoudelijke kennis van alle vakken op elk niveau.

Wat is jouw rol? 
Ik breng samen met de leerling meer structuur aan in het maken en leren van huiswerk. Ik ben aanspreekpunt voor leerling, ouder en ons team van studiebegeleiders en bijlesdocenten.

Waar haal je de meeste energie uit op je werk?
Voor de leerlingen ‘het koekje, de thee en een luisterend oor’ zijn na een lange dag school. Om ze vervolgens te motiveren aan de slag te gaan zodat ze ’s avonds tijd hebben voor sport en ontspanning.

Hoe ontspan je zelf na een drukke dag?
Lekker meezingen in de auto, avondeten met aandacht voor mijn gezin, sporten, wandelen en lezen.  

Waar word je blij van?
Complimenten als deze, want het draait niet alleen om huiswerk maken of leren leren. Het is alles wat ik een leerling mee kan geven in zijn of haar ontwikkeling. ‘Mijn zoon heeft prestaties geleverd waarvan hij dacht dat het niet mogelijk was. De immer positieve houding van Dayenne heeft een grote rol gespeeld in de totale ontwikkeling van onze zoon.’ 

Wat vind je van het ondernemerschap?
Het is echt een vak en af en toe een rollercoaster aan emoties.  

Welke tip geef je ondernemende vrouwen?
Droom groot, steun elkaar, vraag hulp en je hoeft niet alles alleen te doen. Daarom startte ik onlangs samen met Monique Janssen businessclub S.H.I.N.E.  

Wat is jouw favoriete quote?
When the plan doesn’t work, change the plan, not the goal. 

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Nog veel meer leerlingen helpen… 

Tot slot, is er nog iets wat je wilt delen met onze lezers?
Als je iets wilt, ga ervoor. Iedereen was ooit een beginner! Go for it!

www.dbstudiebegeleiding.nl
06-25 30 54 25