Voornemens!

De feestdagen zijn achter de rug, de kerstboom is opgeruimd.  Zo direct na de jaarwisseling hebben mensen de gewoonte om goede voornemens met zichzelf af te spreken. De een gaat stoppen met roken de ander gaat transparanter zijn of beter communiceren en de volgende gaat meer sporten of gezonder leven. Allemaal zaken die na enkele weken meestal weer vergeten zijn. Een enkeling houdt vol en verandert zijn of haar leven.

Een heel nieuw jaar begint op de eerste dag van januari en we denken dat het jaar nog eindeloos gaat duren. Niets is minder waar. Voor je het beseft is het februari en voorjaar. Door onze drukke agenda’s, en de waan van de dag, gaat vadertje tijd als de brandweer en het lijkt erop dat, hoe ouder je wordt, hoe harder die brandweerwagen rijdt.

Het nieuwe jaar begint mooi voor Weert Magazine. Deze maand bestaat het blad precies 10 jaar. Dat is een mooi jubileum! Zeker in deze snelle digitale tijd waarin het nieuws vaak sneller is dan zijn schaduw!!     Redactie en lezers van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! We blijven goed communiceren!

Ook voor de inwoners van Weert belooft 2019 een mooi jaar te worden. Wat dacht u bijvoorbeeld van het EK Triathlon vanaf 30 mei a.s. Meer dan 2500 sporters komen naar Weert om voor de ereplaatsen te strijden en de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Het wordt een sportspektakel van jewelste en twee weekends vol emotie. We gaan meer sporten!

Op zaterdag 29 juni a.s. organiseert de gemeente Weert weer een open huis van 10.00 tot 16.00 uur. Het is precies vijf jaar geleden dat het nieuwe stadhuis is geopend. Tijdens de opening in 2014 kwamen er ruim 10.000 bezoekers naar de open dagen en sindsdien is er veel vraag naar een nieuw open huis. Samen met al onze collega’s zullen we het stadhuis van binnen en van buiten laten zien. We gaan transparanter zijn!

Hoeveel mensen er zullen komen is natuurlijk de vraag maar dat kunnen er zomaar meer dan 50.000 zijn want Weert zal in 2019 naar alle waarschijnlijkheid de grens van de 50.000 inwoners passeren. Veel verandert er trouwens niet. Het betekent alleen dat er na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 31 raadsleden zullen komen. Weert groeit en we worden ouder want we zijn (bijna) allemaal gestopt met roken en we leven gezonder!

We zullen zien, mijn goede voornemen voor 2019 is en blijft mijn inzet voor de kinderen. Als we bovendien allemaal wat aardiger en vriendelijker zijn, wordt 2019 een fantastisch jaar!

Jos Heijmans, burgemeester Weert