Voorlopig geen hand, wel een lach!

U zult het met mij eens zijn. Het is een bizarre tijd! Mensen jong en oud die ontzettend ziek worden, ouderen en kwetsbare mensen die geen bezoek mogen ontvangen, winkels die met hun voorraad blijven zitten, cafés die geen terras kunnen opzetten, ouders die thuis werken maar ook les moeten geven, mensen die niet naar de huisarts durven, bedrijven die dicht zijn maar wel kosten hebben die doorlopen, bladen waarin niemand meer adverteert, kappers die niet mochten knippen en ga zo maar door. Iedereen heeft zorgen. Zo heb je eerst vooral zorgen over je familie en je bedrijf, daarna komt het besef dat we er allemaal mee zitten.


Onze praktijk is 6 weken dicht geweest. Vreemd geen volle agenda, wel fijn om extra vrije tijd te hebben. Zoals Johan Cruijff al zei: ‘ieder nadeel heb zijn voordeel’. Mijn schuur is inmiddels helemaal opgeruimd, mijn vrouw is aan het bakken geslagen en we hebben heel veel tijd samen met ons zoontje gehad.


En nu komt de tijd dat sommige bedrijven weer langzaam mogen opstarten, scholen die weer gedeeltelijk opengaan en uitgestelde zorg die weer langzaam gestart gaat worden.

Ook wij mogen weer werken en mensen helpen. En ik ben blij dat dit weer kan. Net voor de coronacrisis hebben wij, na herkeuring, de ISO-certificering ontvangen. Hiermee tonen we aan dat onze hygiëne helemaal op orde is. Daarnaast hebben we nu ook extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Zo vragen we patiënten die zich niet goed voelen of verkoudheidsklachten hebben hun afspraak te verzetten en thuis te blijven. Mag iedereen de handen bij de voordeur desinfecteren, vragen we om niet te vroeg te komen zodat je niet lang hoeft te wachten en laten we de tijdschriften in de wachtkamer weg. Alles om veilig te werken, maar wel het werk en de zorg weer op te starten. En gelukkig merken we dat veel patiënten heel blij zijn dat we ze weer kunnen helpen, want als je prothese al los zat of pijn deed, dan werd je daar nu extra mee geconfronteerd als je thuis zat. En durfde je de deur niet uit maar had je wel een kapotte prothese, dan zien we dat mensen nu weer langs durven komen, juist door de extra maatregelen.

Langzaam komen we in ons oude ritme maar wel met gepaste afstand, dus voorlopig geen hand bij binnenkomst, maar wel een lach!
Wilt u graag een afspraak? Een advies is bij ons altijd gratis, ook nu. Want goed advies moet voor iedereen mogelijk zijn. U kunt ons bereiken op (0495) 592 622 of (0475) 820 395. U kunt ons ook mailen info@eengoedgebit.nl

Joep van Engelen, tandprotheticus