Volvo Rutten Weert en Roermond verhuizen naar Echt

Nieuw pand, nieuwe werkwijze  en vernieuwde service

De ontwikkeling van auto’s gaat snel. Er komen steeds meer nieuwe technieken. Er worden meer eisen gesteld en de veiligheid wordt steeds beter. Veel redenen voor autodealers om mee te groeien met de veranderingen. Volvo Rutten heeft daarom een volledig nieuwe vestiging gerealiseerd die optimaal voldoet aan alle moderne wensen en voorwaarden. Een enorme vooruitgang voor medewerkers en vooral voor de klanten. Reden genoeg om kennis te maken.

Vanuit Weert ben je binnen 15 autominuten op bedrijventerrein De Berk in Echt bij de nieuwe vestiging van Volvo. Op de kruising van de A73 en de A2, nabij knooppunt ‘Het Vonderen’, ligt het pand op een mooie zichtlocatie. Erg ruim van opzet, met heel veel glas waardoor het zowel in de showroom als in de werkplaats prettig vertoeven én werken is. De vestigingen Weert en Roermond waren verouderd en voldeden al langere tijd niet meer aan hedendaagse eisen. Reden voor complete nieuwbouw waarbij de locaties Weert en Roermond zijn samengevoegd. Dit betekent dat klanten uit Roermond en Weert iets verder moeten gaan om hun garage te bereiken, maar Volvo Rutten heeft hiervoor extra services opgezet om de klanten tegemoet te komen. Zo is er een speciale shuttle-dienst naar huis- of werkadres. Ook kan er gebruik worden gemaakt van vervangend vervoer. In het nieuwe pand zijn ook zeer luxe ontvangst-, wacht- en kantoorruimtes ingericht waar gewerkt kan worden. In de nieuwe showroom is een vergaderruimte waar klanten met collega’s een meeting kunnen houden, compleet met een luxe Barista-koffiehoek.

Naast Volvo kunnen tegenwoordig ook rijders van het nieuwe merk Polestar terecht bij de Volvo-dealer. Het Zweedse merk richt zich op het bouwen van luxe geëlektrificeerde sportieve auto’s in het hogere prijssegment. De auto’s zijn alleen via internet verkrijgbaar, waar een koper zijn voertuig voor een groot deel zelf kan samenstellen. Aftersales en onderhoud worden verricht door de Volvo-dealer. 

VPS

De grootste verandering is doorgevoerd in de werkwijze. In de nieuwe werkplaats start Volvo Rutten op korte termijn met VPS: Volvo Personal Service. Dit betekent dat er voortaan twee technici aan uw auto gaan werken. Dit is efficiënter en levert voor de klant veel tijdwinst op. U wordt ook niet meer ontvangen door een baliemedewerker maar door uw eigen techneut. Deze krijgt een bericht zodra u met de auto komt aanrijden, dan ontvangt hij u bij binnenkomst. Met hem bespreekt u eventuele opmerkingen over de auto en na afloop koppelt hij rechtstreeks naar u terug wat er is uitgevoerd aan uw voertuig. Doordat de tijd hierdoor korter is, wordt wachten eenvoudiger en aantrekkelijker dan ooit. Ander bijkomend voordeel is dat er minder vervangend vervoer wordt gebruikt, minder kosten en minder verkeersbewegingen waaruit CO2-uitstoot ontstaat. Het nieuwe pand beschikt ook over bijzonder snel internet waardoor de gegevens van uw auto op afstand kunnen worden uitgelezen en er geen kabels meer nodig zijn om informatie uit de software van de auto op te halen. Doordat er twee technici aan uw voertuig werken kan sneller de juiste diagnose worden gesteld worden en sneller de reparatie worden uitgevoerd.

Vanwege deze nieuwe werkwijze is de werkplaats anders ingericht dan tot nu toe gebruikelijk was. Op elke werkplek zijn alle gereedschappen dubbel voorhanden en is de ruimte dusdanig dat de twee monteurs effectief hun werk kunnen doen. Verder is de brug weggewerkt in de vloer en komen de slangen met aan- en/of afvoer van lucht en vloeistoffen vanuit het plafond. Dat alles zorgt voor een ruime en veilige werkplek waar efficiënt aan uw auto wordt gewerkt. In de nieuwe vestiging heeft Volvo alle disciplines onder één dak: reparatie en onderhoud, apk, uitlijnen, balanceren, bandenservice en zelfs een eigen wasstraat. Dit resulteert in kostenreductie bij de service/onderhoud van de auto.

Milieuvriendelijk

In de nieuwe vestiging in Echt wordt het personeel van Weert en Roermond samengevoegd, iedereen met behoud van hun baan. Hierdoor is er nog meer expertise onder het nieuwe dak van Volvo Rutten. In totaal werken er 25 medewerkers. Bij de bouw van het pand is optimaal ingestoken op duurzaamheid. Zo is er een klimaatregeling toegepast met in de vloer zowel verwarming als koeling, zodat er altijd een prettige en gezonde werksituatie gerealiseerd wordt. Er zijn warmtepompen, uitgebreide zonnepanelen en energiezuinige ledverlichting. Daarnaast zijn er automatisch sluitende deuren en automatische verlichting die alleen brandt als het nodig is. Tot slot zijn er elektrische fietsen aangeschaft die klanten (indien gewenst) kunnen gebruiken als zij moeten wachten op hun auto.

Eigenaar Rutten vond het zijn verantwoordelijkheid om zo zuinig en efficiënt mogelijk om te gaan met de beschikbare ruimte. De vloeroppervlakte is optimaal gebruikt door onder de werkvloer een stallingsruimte aan te leggen voor opslag van onderdelen en nieuwe auto’s.

VRE

Naast de techniek en de veiligheid is er veel aandacht besteed aan de inrichting, binnen Volvo aangeduid als VRE: Volvo Retail Experience. Hiermee wordt bedoeld alles ín en rondom de showroom dat bijdraagt aan de beleving die het merk wil uitstralen. Er is gekozen voor een warm, open ontwerp in de kantoren en vergaderruimte. Door het gebruik van veel hout in het plafond en op de wanden is een Scandinavische sfeer gecreëerd. Bij de inrichting is ook rekening gehouden met een aangename akoestiek in de showroom en de werkplaats. In combinatie met de lichte vloeren en veel ramen zorgt het voor ‘een beleving’ passend bij het merk Volvo.

Functioneel

Volvo heeft al lang het imago van veilige, degelijke familieauto. Ondanks dat de modellen in de jaren geëvolueerd zijn, werden deze kernwaarden als family-car en veiligheid behouden. (Volvo was in 1959 de uitvinder van de driepuntsgordel). Ook het design is herkenbaar, Zweeds minimalisme (less is more; weglaten van onnodige franje), ‘welke functie heeft design, als design geen functie heeft?’, is een thema dat nog steeds geldt bij de productie van de modellen.

Familiebedrijf

Volvo Rutten is al vele jaren een bekende en betrouwbare dealer van het merk in Oost- Brabant en Midden- en Noord-Limburg. Eigenaar Jo Rutten (uit Wijchen) werkte jaren als chef werkplaats in een Volvo garage toen hij in 1984 dit bedrijf overnam. In 1992 verwierf hij het Volvo dealerschap. In diezelfde periode deden de zoons Harm en Harold hun intrede in het bedrijf. In de jaren ’90 vindt er een constante groei van het bedrijf plaats, met het verwerven van het dealerschap in Venlo, de verhuizing van Wijchen naar Boxmeer en in 2001 de overname van de vestigingen Weert en Roermond. Volvo Rutten is een familieonderneming met passie voor Volvo: ‘blauw (Volvo)-bloed in de aderen’. Veel aandacht voor het welzijn en de werksfeer van de medewerkers en een menselijke en realistische benadering van hun klanten. Dat willen ze optimaal inzetten in de nieuwe vestiging in Echt.

Familie Rutten is supertrots op het nieuwe bedrijf. Die trots delen ze met het personeel, maar ze willen dat ook graag met hun klanten en alle geïnteresseerden delen. Iedereen is van harte uitgenodigd om kennis te komen maken met de ‘Volvo beleving’. Vanaf april is het bedrijf operationeel in de nieuwe opzet en werkmethoden.

Bekijk hier de (bouw) video’s

Bedrijventerrein De Berk 
Fahrenheitweg 22, 6101 WR Echt
www.autobedrijfrutten.nl