Vijf nieuwe Albert Heijn Heerschap-winkels: ‘Van geel naar blauw, dat doen we samen met jou’!

Stan Heerschap (48) en zijn team zijn er klaar voor: na een zorgvuldige voorbereiding starten ze in januari met de ombouw van hun vijf supermarkten van Jumbo naar Albert Heijn Heerschap. Het betekent een nieuwe fase én een nieuw begin voor het bedrijf dat vijfenvijftig jaar geleden door zijn ouders John en Toos werd opgericht. Stan: “We gaan over op een nieuwe formule. We gaan van geel naar blauw. Maar Heerschap blijft Heerschap en dat betekent dat we voor onze klanten klaarstaan met dezelfde service die ze van ons gewend zijn. Onze medewerkers staan te trappelen om deze nieuwe, blauwe uitdaging aan te gaan. We hebben er zin in!”

Tot in de puntjes

En een uitdaging dat is het zeker. In een tijdsbestek van twee maanden zullen in totaal vijf supermarkten volledig omgebouwd worden. Niet alleen van binnen maar ook aan de buitenkant wordt alles onder handen genomen. In deze grootte en dit tempo is dat voor Nederlandse begrippen uniek te noemen. Stan Heerschap, eigenaar van de Heerschap Groep (bestaande uit Bakkerij Heerschap en vijf Heerschap Supermarkten) legt uit wat daarbij komt kijken: “We switchen niet alleen van formule maar willen ook alle locaties up-to-date en toekomstproof maken. Overal is over nagedacht en alles is op elkaar afgestemd. Van elke supermarkt zijn wel twintig tekeningen gemaakt waarbij elke keer weer een verbetering werd doorgevoerd; een breder gangpad daar, een betere doorstroom hier en dat betekent weer aanpassing van verlichting en ga zo maar door. Hierdoor krijgen we wel de mooiste winkels van de hele regio; ik ben er zo ‘gruuëts’ op wat daar komt te staan!”, vertelt Stan met veel enthousiasme.

Stan Heerschap in zijn nieuwe kantoor aan de Titaniumstraat in Nederweert.

Op de groei gekocht

Voor onze afspraak treffen we Stan in zijn nieuwe kantoor aan de Titaniumstraat in Nederweert. Hij staat te werken aan zijn sta-bureau en dat betekent een ‘proactieve’ werkhouding. En dat omschrijft deze ondernemer eigenlijk helemaal; de regie pakken, het stuur in eigen handen nemen, vooruitkijken en anticiperen op. Twee jaar geleden maakte Stan de grote stap om Bakkerij Heerschap te verhuizen van Roggel naar Nederweert. Geen eenvoudige beslissing omdat in Roggel de roots van het bedrijf liggen. Stan: “In Nederweert kregen we de mogelijkheid om te bouwen wat we wilden; een moderne en ambachtelijke bakkerij die nu misschien nog net een maatje te groot is, maar waarmee we wel de mogelijkheid hebben om te groeien. Het is namelijk niet de bedoeling dat we over acht jaar alweer de aannemer moeten bellen.” En ambities om te groeien zijn er zeker. Dat is ook een van de belangrijkste argumenten om over te stappen van Jumbo naar Albert Heijn.

Streeckgenoten worden bondgenoten

Bijna elf jaar geleden ging Heerschap over van Super de Boer naar Jumbo met vestigingen in Heythuysen, Nederweert, Boshoven, Moesel en Leuken. Al deze winkels krijgen het brood en banket aangeleverd vanuit de eigen Heerschap-bakkerij in Nederweert. Deze bakkerij is voorzien van de modernste technieken en er wordt nog ambachtelijk en authentiek gebakken. Met hun malse broden en heerlijke vlaaien heeft Heerschap zich in de kijker gespeeld bij Albert Heijn. Stan: “Ze hadden onze winkels bezocht en het een en ander geproefd. De vraag kwam of wij de AH-winkels wilden gaan beleveren met onze Heerschap-producten onder de naam ‘Streeckgenoten’. En hoe mooi zou het dan zijn dat we dan ook met onze winkels mee konden gaan? De belangrijkste vraag voor ons was: Wat is het beste voor ons bedrijf voor de toekomst. Zoals gezegd hadden en hebben we ambities om te groeien. Dit aanbod paste daar perfect bij en bood het beste perspectief voor ons bedrijf, onze medewerkers en klanten. We besloten om van Jumbo over te stappen naar Albert Heijn.”

Stan: “De bakkerij is letterlijk en figuurlijk het warme hart van ons bedrijf.”

Al het goede blijft

Als de medewerkers geïnformeerd worden, wordt er verrast gereageerd. Direct daarna volgt het enthousiasme; een nieuwe formule, nieuwe kansen, een mooie nieuwe uitdaging. Stan: “Onze medewerkers zijn in andere Albert Heijn-vestigingen stage gaan lopen om sfeer te proeven en om te kijken hoe het op die locatie werkt. We zijn een dag op pad geweest naar het hoofdkantoor van Albert Heijn en naar collega-ondernemers; alles om het AH-gevoel te krijgen. Nu zijn we bezig met een kick-off onder de titel ‘Van geel naar blauw, dat doen we samen met jou’ om alle medewerkers goed te informeren over wat er gaat gebeuren en hoe we er samen een groot succes van gaan maken. Komend weekend gaan onze collega’s zelfs helpen in een winkel van een andere ondernemer, die op dit moment in het verbouw-proces zit. Alles wordt eraan gedaan om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen.” Stan benadrukt dat, ook al gaat er veel veranderen, er ook veel hetzelfde blijft: “De teams blijven hetzelfde, de medewerkers blijven dezelfde, de bakkerijproducten blijven hetzelfde en zeker ook onze servicegerichtheid naar de mensen. We lopen graag een stapje extra, met een glimlach en plezier, om het onze klanten naar de zin te maken. ‘Elke dag de beste zijn, voor de klant én voor elkaar’, dat is onze missie. Heerschap blijft Heerschap!”

Geel wordt blauw

Van Jumbo naar Albert Heijn zal evengoed even wennen zijn, net als voorheen van Super de Boer naar Jumbo. Albert Heijn heeft in de regio Weert/Nederweert relatief weinig vestigingen en daar komt nu, met de vijf winkels van Stan Heerschap, verandering in. Stan: “De mensen in Nederland zijn zeer actiegericht. Nederland staat ook bekend als een ‘goedkoop boodschappenland’, ook ten opzichte van andere landen in Europa. En Nederlanders houden van koopjes. Albert Heijn heeft de meeste aanbiedingen van heel het land door elke week duizend artikelen in de aanbieding te doen. Daarnaast heb je nog de Hamsterweken (Hamsteren!) en de Prijsfavorieten; dit zijn kwalitatief goede producten op of onder het prijsniveau van Aldi of Lidl. Daarmee is Albert Heijn heel succesvol. Verder geniet je ook nog voordeel via de bonuskaart en persoonlijke aanbiedingen. Kortom, Albert Heijn heeft van vroeger uit misschien nog het imago duurder te zijn, maar dat is helemaal niet waar!”, zegt Stan stellig.

Daniëlle Stam (werkzaam in filiaal Moesel)
“Dankzij mijn stage bij een andere Albert Heijn-winkel ben ik goed voorbereid op wat ons te wachten staat!”

Trots op nieuwe werkplek

De vijf winkels worden om de beurt verbouwd en gaan dus ook om de beurt een paar dagen dicht. Afhankelijk van de grootte van de winkel en wat er allemaal binnen en buiten moet gebeuren kan dat tussen de tien en achttien dagen zijn. De andere winkels zijn dan wel gewoon geopend. Elke winkel wordt straks voorzien van de allernieuwste interieurs en technieken. Dat houdt in dat het in alle winkels mogelijk is om artikelen zelf te scannen met een scanapparaat of met je eigen telefoon of via een kassacheck bij de uitgang. Voorafgaand aan de feestelijke opening is er een pre-opening voor alle medewerkers en hun familieleden. Stan: “We willen graag dat onze medewerkers hun nieuwe werkplek kunnen laten zien. Daar zijn we samen trots op. Ook alle buren en andere directbetrokkenen nodigen we dan uit. Direct daarna volgt de grote feestelijke opening waarvoor we iedereen uitnodigen. U bent van harte welkom bij Albert Heijn Heerschap!”

Openingsdata vernieuwde winkels

Albert Heijn Heerschap Moesel
dinsdag 25 januari 2022

Albert Heijn Heerschap Boshoven
dinsdag 8 februari 2022

Albert Heijn Heerschap Leuken
dinsdag 15 februari 2022