VDL Staalservice, een specialist met de kracht van staal

“Iedereen hier voelt de energie van het familiebedrijf”

De sfeer is relaxed, de producten groots en de uitdaging boeiend. “Werken voor VDL Staalservice is erg prettig”, zo erkennen de medewerkers. “Goede zorgzame werkgever, collegialiteit en bovenal waardering en erkenning”. Een rondje over de werkvloer bevestigt deze woorden. De mensen stralen plezier uit en zijn trots om hier te mogen werken.

Warm bad

Je voelt het al bij binnenkomst van het bedrijf aan de Celsiusstraat op bedrijventerrein Kampershoek. De mannen en vrouwen zijn opgewekt en ontspannen aan het werk. En wat ook opvalt, is dat ze alert en gedisciplineerd zijn. Directeur Paul Malcontent (53) licht die constatering toe en vertelt: “VDL is een familiebedrijf waar Pieter van der Leegte sr. in 1953 al mee is begonnen en dat in 1972 is overgenomen door zijn zoon Wim. Het concern (met inmiddels 105 bedrijven) heeft hij in 2016 overgedragen aan zijn kinderen onder de voorwaarde dat de aandelen niet aan anderen verkocht zouden worden. Zijn zoon Willem is nu de CEO en zet de visie van zijn vader voort. VDL is een zeer sociaal bedrijf dat niet snel iemand om bedrijfseconomische reden zou ontslaan. ‘Het werk komt wel weer en dan hebben we deze mensen weer keihard nodig’ sprak van der Leegte ooit. ‘Mensen zijn ons grootste kracht. Machines kun je kopen, gemotiveerde mensen niet’. Ik heb bij veel andere bedrijven gewerkt, maar hier voelt het echt als een warm bad. En wanneer mensen, door wat voor reden dan ook niet lekker in hun vel zitten, wordt er binnen VDL Groep gezocht naar een andere kans, baan of werkplek. We willen de mensen graag voor ons concern behouden.”

Gianna Claessens volgt een leerwerk-traject tot lasser bij VDL Staalservice.

Specialist

VDL Staalservice is een toeleverbedrijf van vele ‘lassamenstellingen’ of beter gezegd staalconstructies. Op het gebied van het verwerken van staal is VDL een grote speler in de branche. Het bedrijf doet zaken met opdrachtgevers en overheden uit veel Europese landen. Zo maakt VDL onderdelen van pantserwagens voor de Duitse politie en vloeistofopslagtanks voor raffinaderijen of chemische fabrieken. Maar ook onderstellen voor telecom-antennes en enorm grote frames voor warmtepompen. VDL Staalservice heeft internationale certificeringen en is daardoor een gewild leverancier voor opdrachtgevers. Het bedrijf produceert hoogwaardige kwaliteitsproducten wat het maakt tot een ware specialist.

Directeur Paul Malcontent vertelt over de werkzaamheden en vacatures bij VDL Staalservice.

Opleidingsmogelijkheden

Paul vervolgt: “Om aan die hoge norm te kunnen voldoen investeren we veel in onze mensen. VDL heeft een opleiding in eigen beheer opgezet voor o.a. lassers en mechatronica monteurs. Ook is het een erkend leerbedrijf waar jongeren gestimuleerd worden om te kiezen voor de technische sector. Bij ons in Weert begeleiden we onze mensen zorgvuldig, we staan open voor groeimogelijkheden en stimuleren doorstroming. In onze top zitten nauwelijks mensen van buitenaf, maar vooral intern doorgegroeide medewerkers. Dat geeft een boost aan het teamproces. Op onze werkvloer heerst ook het gevoel van ‘met het team moeten we de klus klaren’. En dat leeft op als er bijvoorbeeld zieken zijn of soms te weinig mensen voor een grote opdracht. De saamhorigheid gaat dan in de ‘overdrive’.”

Uitbreiding

De directeur gaat verder: “Het komende jaar neemt de vraag van onze klanten verder toe. Om hier goed aan te kunnen voldoen zijn we op zoek naar uitbreiding van ons team. Met name werkvoorbereiders, calculators en projectleiders. Maar ook lassers, engineers of kwaliteitsmedewerkers kunnen we goed gebruiken. Naast de benodigde competenties zijn enthousiasme en motivatie de belangrijkste voorwaarden. Bezit je deze, dan zul je snel opgenomen worden binnen onze VDL-familie. Het klinkt als marketing, maar wij geloven écht dat de kracht van échte successen ligt in de trots van onze medewerkers die producten ontwikkelen en maken. En samen maken we daarmee het verschil.

Meer weten over de vacatures? Werken bij VDL