Van den Boer en Roggen heeft nu ook een kantoor in Weert

‘Het persoonlijke contact blijkt heel erg belangrijk bij hypotheekadvies’

“Er zijn veel hypotheekadviseurs in het land. In die wereld wordt steeds vaker gedacht dat advies wel op afstand kan. Maar in de praktijk willen mensen heel graag een persoonlijk advies en begeleiding. Daarin zijn wij gespecialiseerd en dat leidt tot het beste resultaat.” Aan het woord is Frank Roggen, eigenaar van Van den Boer en Roggen Financieel Advies. Het afgelopen jaar opende hij een kantoor in Weert en nam drie jonge energieke Weerter medewerkers aan. Het bedrijf staat de klanten op vakkundige wijze met raad en daad bij. Persoonlijk en oprecht.

Tijd maken

Als ik op de site van het bedrijf de reviews lees, valt vooral op dat de klanten de persoonlijke contacten als zeer prettig ervaren. Een mooie bevestiging voor het beleid dat het bedrijf al jarenlang nastreeft. Eigenaar Frank Roggen licht dat ook toe: “Steeds meer banken gaan over op het digitaal informeren en aanbieden van hypotheken en financiële diensten. Terwijl wij als kantoor ons altijd zijn blijven inzetten op een laagdrempelige en persoonlijke benadering. Wij hebben letterlijk een heel lage drempel en klanten kunnen direct bij ons terecht. Wij nemen dan ook alle tijd en rust om met een klant aan tafel te gaan en te luisteren naar hun vraag, probleem of behoefte. Een hypotheek is de grootste financiële beslissing in iemands leven. Daar mag je wel even tijd voor maken en dat doen we dan ook, tot grote tevredenheid zo blijkt.”

Frank en Luuk voor hun kantoor aan de Beekpoort 72.

Jong elan

Frank kwam in 1994 in de financiële wereld terecht. Na jaren gewerkt te hebben in de detailhandel ging hij midden jaren ’90 samenwerken met zijn zwager bij een financieel advieskantoor in Eindhoven. In 1998 besloten ze een eigen kantoor te starten: Van den Boer en Roggen Financieel Advies. Sinds 2019 is Frank alleen eigenaar. “Ik vroeg me toen af, ga ik op dezelfde manier door of wil ik nog iets veranderen. Het werd dat laatste. Inmiddels had ik in de regio Weert ook al een grote klantenkring. Deze cliënten wilde ik dienstverlening dicht bij huis aanbieden. Ik besloot een kantoor in Weert te openen en nieuwe jonge adviseurs te zoeken. Doordat ik een hele tijd actief ben geweest bij SV Laar als jeugdtrainer/-leider en bestuurslid, wist ik dat daar een aantal jongens rondliep met een financiële opleiding of – achtergrond. Dat heeft erin geresulteerd dat er de afgelopen jaren jong elan is toegevoegd: Luuk Op Heij, Rik Geven en Nico Arts. Zij zorgen voor een nieuwe energie en andere kijk binnen het bedrijf”, vertelt Frank trots.

Andere kijk

Een van hen is Luuk Op Heij. Deze 29-jarige Weertenaar, sinds juni vader van Morris, werkte jarenlang bij een grote bank maar liep daar vast op het beleid dat steeds onpersoonlijker werd. Luuk: “Digitalisering werd bij de banken steeds intensiever doorgevoerd. Als een adviseur die graag contact heeft met mensen, zat ik de laatste jaren veel meer achter mijn scherm om mensen uit het hele land digitaal van dienst te zijn. En dat terwijl hypotheekadvies mijns inziens een zeer persoonlijke aanpak vereist. Toen ik van Frank – hij is jaren mijn voetbaltrainer geweest – begreep dat hij adviseurs zocht en welke aanpak hij hanteerde, waren we het direct eens met elkaar en ben ik bij hem in dienst gekomen. Met mijn collega’s Rik en Nico – die even oud zijn als ik – brengen we een groot netwerk mee onder onze leeftijdsgenoten. Jongeren die voor de aankoop van hun eerste huis staan, of die hun hypotheek willen oversluiten vanwege de lage rente, kunnen we objectief en eerlijk adviseren. En met tussentijdse trainingen en masterclasses krijgen wij alle mogelijkheden voor bijscholing over de snelle veranderingen in de financiële wereld.”

Drijfveer

Frank vult aan: “Ons team bestaat nu uit 9 mensen, die gezamenlijk het kantoor in Weert en in Eindhoven bemannen. Een combinatie van ervaring en leergierigheid, van jong en oud. Een mooie dynamiek die iedereen beter maakt. We leren van elkaar, van de generatieverschillen en van de andere manieren van kijken naar de wereld. 
Klanttevredenheid is de drijfveer van onze dienstverlening. Dat klinkt als een mooie marketingterm, maar het is bij ons gewoon de bedrijfsfilosofie. Dat zit hem ook in kleine dingen, bijvoorbeeld de telefoon snel oppakken, altijd een deskundige beschikbaar die de client kent en realistische voorstellen kan aanbieden.” 
Luuk: “Ons kantoor is informeel, geen jasje-dasje en eerlijkheid staan symbool voor wie we zijn. Onze slogan ‘Aangenaam’ komt dan ook in alles wat we doen naar voren.”