Vakantiestemming

Net zoals waarschijnlijk bij iedereen begint het bij mij zo ergens in juli toch wat te kriebelen. De vakanties komen eraan. Het college van burgemeester en wethouders heeft dan ook reces. Ondanks dat er niet wordt vergaderd blijft er altijd één van ons aanwezig om besluiten te tekenen die dan naderhand in de eerstvolgende collegevergadering bekrachtigd worden. Op die manier kan de ambtelijke organisatie gewoon door. 

Zelf ben ik nog een paar weken aan het werk, maar terwijl ik deze column schrijf, ben ik met mijn hoofd ergens anders. Ik ga namelijk voor het eerst als burgemeester van Weert een weekend Bospop meemaken! Ik hoef niet uit te leggen dat ik daar enorm naar uitkijk! Mijn muzieksmaak is divers, maar de sfeer op een festival zorgt er vaak voor dat ik iedere artiest goed vind, omdat het zo gezellig is. In mijn volgende column zal ik mijn ervaringen zeker beschrijven!

Buiten Bospop staat er de komende weken nog van alles op de planning. De festival- en evenementenkalender staat bomvol. Dat heeft ook een keerzijde. Met name de politiecapaciteit, die toch al krap is, heeft veel te lijden van alle evenementen. Daarom dat er vanuit de vergunningverlening steeds strenger moet worden gekeken naar eigen beveiliging bij evenementen. Dat dit extra kosten met zich meebrengt voor de organisatie is vervelend, maar helaas op dit moment niet te voorkomen. Soms moet ik ook organisatoren teleurstellen. Simpelweg al doordat de aanvraagtermijn voor de vergunning, die afhankelijk van het soort vergunning varieert tussen de 8 en de 14 weken, niet wordt nageleefd. Ik begrijp dat dit voor zowel organisatoren als bezoekers enorm frustrerend kan zijn, maar naast de gemeente moeten ook de hulpdiensten de tijd hebben om vergunningsaanvragen te controleren en hun maatregelen te nemen. 

Maar gelukkig bestaat de gemeente Weert uit meer dan alleen maar evenementen. Sinds ik hier burgemeester ben, heb ik al behoorlijk wat tijd gestoken in het leren kennen van Weert. Sinds de coronaregels zijn losgelaten is het een stuk gemakkelijker om ook daadwerkelijk met u in contact te komen. In dat kader ben ik gestart met het plannen van afspraken met alle wijk- en dorpsraden. Ik wil namelijk graag weten wat er leeft, speelt, wat er goed gaat, of wat juist aandacht nodig heeft. 

Omdat het wonen in Weert nu heel dichtbij komt, binnenkort starten we thuis met het inpakken van de verhuisdozen, neem ik in de zomervakantie samen met mijn vrouw alvast een voorproefje op het wonen in Weert. We gaan onze vakantie namelijk in de gemeente Weert vieren. De fietsen gaan mee en we gaan op pad. De ‘standaard’ leuke plekken van Weert hebben we al bezocht. Waar we nu naar zoeken zijn de verborgen parels en de ‘hier moet je écht eens geweest zijn- plekjes’ binnen onze gemeente. Wie weet me enorm te verrassen en neemt ons graag een keer mee op pad? Ik trakteer sowieso op de koffie en een lekker stukje Weerter vlaai! 

Raymond Vlecken
burgemeester Weert

Elke maand in Weert Magazine afwisselend de column van de burgemeesters van
Weert en Nederweert.