Tandarts Daniël Vos krijgt unieke Award

´Praktijk van internationaal topniveau´

De Weerter tandarts-implantoloog Daniël Vos is begin september vereerd met een hoge onderscheiding voor zijn tandheelkundige excellentie en innovatie. De Award is een zeer hoge erkenning in de tandheelkundige wereld en wordt toegekend door het Zwitserse Nobel Biocare, een ontwikkelaar en fabrikant van zeer hoogwaardige instrumentaria en technieken. Een bijzondere en eervolle gebeurtenis voor het Weerter bedrijf.

Out of the box

Vos Centrum voor Mondzorg in Weert is een zeer innovatief en vooruitstrevend bedrijf. Eigenaar Daniël Vos specialiseert zich al jaren op alle vlakken van de tandheelkunde. Daniël: “Onze werkwijze is uniek. Wij combineren de beste kwalitatieve zorg met snelle en zeer persoonlijke service. Omdat wij alle specialismen en experts in huis hebben, kan er snel geschakeld worden. Voor elk probleem bij een patiënt hebben we een oplossing. We zijn erg sterk om daarbij out of the box te denken omdat we de patiënt centraal stellen. En omdat we met ons team heel persoonlijk en vriendelijk werken ontstaat er een informele sfeer waar patiënten zich op hun gemak voelen.”

Huilend van geluk

Een van de technieken waarmee Daniël Vos zich onderscheidt is de ‘All on 4’- methode. Hiervoor volgde hij met regelmaat de opleidingen in Lissabon en werkt sinds 2015 met deze techniek. Daniël legt uit: “Dit is een zeer revolutionaire oplossing voor patiënten zonder tanden of tandeloos dreigen te worden. Het is een volledig pijnloze behandeling onder plaatselijke verdoving waarbij mensen in 1 dag volledig nieuwe en vaste tanden krijgen. De nog aanwezige tanden kunnen worden getrokken, we plaatsen direct vier implantaten (waarbij geen botopbouw nodig is), en plaatsen dezelfde dag mooie vaste tanden in de vorm van een vaste brug. Omdat deze voorziening niet rust op het tandvlees maar er als het ware boven zweeft is het herstel erg snel en pijnloos en kunnen ze hun tanden direct gebruiken. Aan het einde van de dag lopen de mensen naar buiten met een stralende glimlach die ze jarenlang niet hebben gehad en wellicht dachten dat ze die nooit meer zouden krijgen. Het is een heuse life-changer. Echt, ik heb patiënten huilend van geluk in de stoel gehad nadat ik ze in de spiegel liet kijken. Zo blij zijn ze.”
Na vier maanden moeten de mensen terugkomen voor de afronding van de definitieve porseleinen brug. De kleur en de stand van de tanden worden in overleg bepaald om het geheel een zo natuurlijk mogelijke look te geven die past bij deze persoon. Daniël: “Het is dus geen kunstgebit. Het zijn vaste tanden die dankzij deze nieuwe methode in een dag geplaatst worden en die de patiënt zijn of haar zelfvertrouwen weer teruggeeft.”

“Excellente werkwijze”

Vos Centrum voor Mondzorg is het eerste centrum in Nederland en België dat deze innovatieve behandeling uitvoert een daarvoor deze erkenning krijgt. Inmiddels behandelen zij patiënten uit de hele Benelux en daarbuiten. Ook hierin zijn ze onderscheidend en uniek, wat bijdroeg aan de positieve beoordeling door Nobel Biocare. Wetenschappers en directie van dit bedrijf waren overtuigd van de kennis en ervaring van het centrum van Vos. ´Het niveau van werken, de hygiëne, de deskundigheid, de ultramoderne apparatuur en de totale infrastructuur zijn maximaal aanwezig en dragen bij aan een excellente en innovatieve werkwijze´, aldus het rapport.

Trotse eigenaar Daniël Vos sluit af: “Een enorme waardering voor ons bedrijf maar zeker voor het team van zo´n 30 medewerkers, dat al jaren meewerkt aan de totstandkoming van dit niveau op alle fronten. Zij hebben er mede voor gezorgd dat Weert een ‘praktijk van internationaal topniveau’ heeft. Die Award is zeker ook voor hen.”