Stichting Weert Doneert komt in actie voor de Weerter horeca

Her en der een dapper doorgeefluik voor een voorzichtig koffietje en een kleine borrel voor de passerende klant. Het lege decor van de Weerter binnenstad in combinatie met het minimale zicht op perspectief stemt menigeen ongerust. Stichting Weert Doneert vindt het tijd voor actie. En wát voor een… 

Het zijn Ralf Beerents en Martijn van den Heuvel die begin dit jaar hun ongerustheid over de zeer beperkte recreatiemogelijkheden in ‘hun’ Weert hardop naar elkaar uitspreken. Ralf: “Covid-19 doet ook in de horecabranche een beroep op ieders doorzettingsvermogen en creativiteit, maar zowel de financiële als de emotionele buffers raken uitgeput. En er is dat nare gevoel van machteloosheid en de dringende behoefte om iets te doen. Want als er iets belangrijk is voor de levendigheid van een stad, dan is dat wel de horeca.”  

De twee heren vonden in een aantal vrienden en bekenden hun gelijkgestemden als het gaat om ‘dat gevoel van machteloosheid omzetten in actie’. Aan tafel schuiven ook aan: Stijn Broods, Joeri Teeuwen, Silvester Vleeshouwers, Inge Beerents, Floor Schoenmakers, Mieck Bensen, Sanne Heuijerjans en Lennart Stultiens.

Een ondernemend gezelschap met één gemeenschappelijk doel: De horeca van de gemeente Weert financieel steunen. 


De initiatiefnemers op de Nieuwe Markt, van links naar rechts:
Mieck Bensen, Joeri Teeuwen, Sanne Heuijerjans, Stijn Broods, Lennart Stultiens, Silvester Vleeshouwers en Ralf & Inge Beerents.

Lennart: “Er ontstond het idee voor een live uitgezonden benefietavond, genaamd ‘Steun de Weerter Horeca’. Een avondvullend programma met muziek, theater en cabaret waarmee we het gevoel van Weerter gezelligheid en saamhorigheid combineren met een doneeractie. Denk daarbij aan een mix van Serious Request en Vrienden van Amstel Live. Alle horecaondernemingen van de gemeente Weert zijn aangeschreven en uitgenodigd zich aan te melden. De opbrengst van de benefietavond zal diezelfde avond bekend worden gemaakt en daarna onder alle aangemelde horecaondernemingen worden verdeeld. Het is ook een symbolische handdruk van vertrouwen naar je favoriete horecazaak waarmee we zeggen: ’Zodra het weer kan, sta ik weer bij je aan de toog!’ “

Mieck: “De Weertenaren worden -weliswaar in hun huiskamers- op een ludieke manier vermaakt én uitgenodigd te doneren op verschillende manieren. Zo kan men deelnemen aan een loterij met toffe prijzen die worden aangeboden door Weerter ondernemers en kan er in een veiling geboden worden op unieke items. Een losse donatie is uiteraard eveneens zeer welkom.” 

Dat het de mannen en vrouwen menens is, is duidelijk. Er wordt op dit moment onderhandeld over de datum en de locatie van de benefietavond. Er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een indrukwekkend concept.

Silvester: “Het mooie is dat uit alle hoeken van Weert hulp wordt aangeboden en wordt meegedacht. Weerter artiesten, maar ook websitebouwers, een notaris en een financieel kantoor uit Weert hebben hun belangeloze bijdrage al toegezegd.

Daarmee wordt maar weer eens bevestigd dat Weert een stad is van mogelijkheden, positiviteit en verbondenheid.”  

Stichting Weert Doneert roept iedereen op om de Weerter horeca massaal te steunen, tijdens de benefietavond, maar ook op elke andere manier. Voor die felbegeerde positieve blik vooruit naar verbinding, ontspanning en vertier.  

Voor alle actuele ontwikkelingen en informatie over deze actie, houd de website in de gaten! www.weertdoneert.nl