Steun de lokale ondernemers, ze hebben het hard nodig

‘Als je toch koopt, koop dan lokaal’

Dat stelt Kirsten den Drijver, citymarketeer bij Weert Marketing, de organisatie die de promotie van Weert verzorgt. “Vanuit onze organisatie zien wij de potentie van Weert en belichten wij juist tijdens de feestdagen de mooie initiatieven waar wij dit jaar ook zelf een steentje aan bijdragen. Dit doen wij niet alleen voor de activiteiten in het centrum van Weert maar in de hele gemeente inclusief de recreatie- en natuurgebieden. Samen met de gemeente zijn er kerstbomen geplaatst, is er kerstverlichting opgehangen en zijn er door ondernemers en culturele instellingen diverse activiteiten opgezet en hebben we het platform Wintersweert.nl waar alle evenementen van december en januari op te vinden zijn. Zo willen wij alle inwoners informeren over hetgeen er in de wintermaanden plaatsvindt in Weert.”

Kirsten vertelt over haar gevoel bij Weert: “Ik verhuisde veertien jaar geleden vanuit Eindhoven naar Weert en was direct onder de indruk van het intieme karakter van het centrum. Knus, overzichtelijk en veel lokale ondernemingen. Maar de laatste jaren hebben juist die kleine winkeliers het verschrikkelijk zwaar. Na de coronaperiode hebben ze nu te maken met personeelstekorten en enorme kostenstijgingen. Daarnaast zijn de grote internetbedrijven enorme concurrenten. Ik vind dat wij als inwoners allemaal enige vorm van verantwoordelijkheid hebben om de lokale middenstander te steunen door – indien mogelijk – onze aankopen hier te doen. En ik ben daar zelf ook niet perfect in, maar ben me inmiddels wel bewust van het feit dit ook ik een behoorlijk steentje kan bijdragen.”

“Ik ben er zelf ook niet perfect in, maar ik kies wel bewuster en vaker voor lokaal.”

“Stukje van de oplossing ligt bij onszelf”

Met de evenementenkalender wintersweert.nl worden inwoners en bezoekers geïnformeerd over hetgeen er te doen is in de stad. Doelstelling van deze service is enerzijds om de mensen te informeren, maar anderzijds ook om ze naar de eigen stad te laten komen. Kirsten: “Het is een combinatie. Er moet wat te beleven zijn, in een prettige sfeer. Lokaal shoppen kan meer zijn dan alleen je inkopen doen. Weert biedt veel op het gebied van eten en drinken en alles ligt heel centraal. We moeten ons ook realiseren dat die lokale winkeliers ook de sponsoren zijn van de voetbalclubs of bijvoorbeeld het Sinterklaashuis dat met lokale middelen in stand gehouden wordt. Ik hoop dat mensen zien dat ze met lokale aankopen direct invloed kunnen hebben op de levendigheid van hun stad.”

Kirsten met haar zoontje Finn

“Lokaal shoppen biedt services die je online niet hebt”

Kirsten vervolgt: “Met allerlei kleine initiatieven en groeiende samenwerkingen in het centrum, moeten we vanuit een bepaalde saamhorigheid de slag kunnen maken. Lokaal shoppen biedt zoveel voordelen; de persoonlijke aandacht en het advies, het met liefde geselecteerde assortiment waar je als consument heerlijk in kunt zoeken en snuffelen, het direct kunnen passen van kleding en het met zorg laten inpakken. Services die je online allemaal niet hebt. Dus zou ik zeggen, als je toch koopt, doe het dan lokaal. Wij als Weert Marketing zetten ons ook in 2023 in om, samen met inwoners,  ondernemers en de gemeente, de veelzijdigheid van Weert op het gebied van wonen, winkelen en verblijven in de spotlight te zetten. Dat doen we met aantrekkelijke campagnes voor inwoners maar vooral ook voor bezoekers van buiten Weert, die laten zien wat onze sfeervolle en gezellige stad allemaal te bieden heeft. Zo dragen wij bij aan het vergroten van lokale klandizie.
Want…Weert dat zijn we samen! Ik wens iedereen een hele mooie feestmaand.” 

www.wintersweert.nl