Stemmingsproblemen? Raadpleeg MediPsy, Praktijk voor medische psychologie en psychiatrie

Door Francis Bruekers

Onderdeel van Het Gezondheidshuys Weert is de praktijk voor medische psychologie en psychiatrie MediPsy. U kunt hier terecht voor angstklachten of stemmingsproblemen en voor medisch gerelateerde psychische en/of onverklaarde aandoeningen. Cliënten waarderen MediPsy met een ruime 8. Een mooie waardering voor deze kleinschalige praktijk, met persoonlijke aandacht en betrokkenheid bij de cliënt.
|
Stel…u heeft al een tijdje onduidelijke lichamelijke klachten. U bent moe of duizelig en u kunt dit niet verklaren. U heeft last van oorsuizen of trillingen. U piekert veel of heeft paniekklachten. U ervaart concentratieproblemen en bent onzeker geworden. Steeds meer beheersen uw klachten uw leven. U heeft al van alles geprobeerd, maar zonder succes. Mogelijk vindt u het antwoord dan in een andere dan de gebruikelijke aanpak. “Bij MediPsy leert u weer grip te krijgen op uw leven.”

Sabine van Elst (51), initiatiefneemster van MediPsy, is klinisch psycholoog. Zij was en is werkzaam binnen instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ). “De reguliere GGZ bood weinig aansluiting voor behandelingen aan mensen met genoemde klachten. Om hen toch te kunnen helpen, startte ik MediPsy, met daarin specifiek aanbod voor mensen met pijnklachten of onverklaarde klachten.”

Sabine van Elst en Natascha van de Waarsenburg van MediPsy

MediPsy richt zich op de ‘lichte’ variant van de geestelijke gezondheidszorg. “Denk aan niet te behandelen rug- of nekklachten of onverklaarbare trillingen en tintelingen, angst voor de terugkeer van kanker na een intensief medisch traject, of traumatische levenservaringen die om verwerking vragen. De behandeling van hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid is in ontwikkeling. Wij behandelen geen psychoses, verslaving of ernstige persoonlijkheidsproblematiek.”

Met negen gespecialiseerde behandelaars werkt MediPsy aan een prettiger leven voor cliënten.  “Als mensen geen uitweg meer zien, kunnen de klachten een behoorlijke impact hebben op het dagelijkse leven. Soms zodanig dat men het huis niet meer uitkomt. Wij gaan met hen aan de

slag om zichzelf en hun capaciteiten opnieuw te ontdekken, zodat zij uiteindelijk in hun kracht komen en weer kunnen genieten.”

Voor een behandeling bij MediPsy heeft u een doorverwijzing nodig van de huisarts.

“Het traject start met een intakegesprek, gevolgd door een in samenspraak opgesteld behandelplan. Duur, aanpak en behandelmethode verschillen per situatie. Soms wordt gekozen voor individuele gesprekstherapie, soms voor groepsgesprekken, al dan niet aangevuld met online gesprekstherapie, ofwel eHealth.” De praktijk op eigen initiatief bezoeken, is mogelijk. De behandeling wordt dan echter niet vergoed door de zorgverzekeraar.

MediPsy past bewezen effectieve psychotherapeutische behandelmethodes toe. Meer informatie leest u op www.medispy.nl.