Stadsgidsen starten seizoen met drie wandel- en fietsrouteboekjes

Na het succesvolle Van Hornejaar presenteren de Weerter stadsgidsen bij aanvang van het seizoen 2019, drie vernieuwde wandel- en fietsboekjes. De eerste exemplaren worden op maandag 8 april a.s. aangeboden aan wethouder Tessa Geelen. De bijeenkomst start
om 16.00 uur in Theatercafé de Huiskamer.

De drie nieuwe boekjes zijn:
1. Van Hornewandeling: De tweede -geactualiseerde- druk van de populaire ‘Van Hornewandeling’. Hierin wordt ook aandacht besteed aan ‘de speurtocht in 2018 naar het graf van Philips van Horne’.

2.  Centrumwandeling: De ‘klassieker’ onder de stadswandelingen door historisch Weert is geheel herzien. Een glasheldere routeaanduiding brengt u langs 22 interessante plekken in de binnenstad.

3. Rondje Weert.
Deze fietstocht door ‘de groenste regio van de wereld’ is nu 46 km lang maar kan moeiteloos worden ingekort tot 27 km. U fietst door dorpen en oude landschappen en krijgt op tal van plekken informatie over kerken, kapellen, wegkruisen en schansen.

Bovendien maakt u op zes plekken op een bijzondere manier kennis met de diverse landschappen rond Weert. Hier krijgt u steeds antwoord op vragen als: hoe zag dit gebied er 100 jaar geleden uit? Waarom is het veranderd en wat wil de gemeente Weert in de toekomst met dit landschap?

Met deze gidsjes in de hand kunt u deze wandelingen of fietstocht individueel maken. Natuurlijk kan dat ook met een groep onder leiding van een stadsgids. Zie hiervoor de website

www.stadsgidsenweert.nl

De gidsjes van ongeveer 40 pagina’s zijn compact, zeer informatief en ook handig om thuis alles nog eens rustig na te lezen.
Ze zijn vanaf 9 april  te koop bij Bruna aan de Markt in Weert.