SERVICE Center Weert B.V. Merkonafhankelijk onderhoud en reparatie van bedrijfswagens

Op het moment dat dit blad van de persen rolt, is ook de nieuwe website van Service Center Weert klaar. www.servicecenterweert.nl geeft precies aan wat dit service- en klantgerichte bedrijf doet. De bedrijfsnaam verraadt het immers niet direct. Bij het bezoeken van de site én de bedrijfslocatie is het echter meteen duidelijk. Hier worden bedrijfswagens en complete wagenparken onderhouden, gerepareerd, APK-gekeurd en gewassen, van binnen en buiten. Desgewenst opgehaald en teruggebracht. “Bijna niets is ons te veel. Wij gaan elke uitdaging aan!”

Die ‘wij’ dat zijn directeur/eigenaar Frank van Oijen (47) en zijn negen medewerkers. In 2017 nam Frank het bedrijf over van Wetron Internationale Transporten. Frank, die er al enige tijd werkzaam was, stond voor een flinke uitdaging om de werkplaats als zelfstandig bedrijf op de rit te krijgen. Hij bleek uit het goede hout gesneden; een ondernemer en ontwikkelaar pur sang.

Frank spreekt een aardig woordje over de grens door zijn werkervaring met transportbedrijven uit heel Europa. “Veel bedrijven kiezen ervoor hun chauffeurs de afslag naar Weert te laten maken voor onderhoud aan het voertuig, het cleanen van de tankwagen of om de truck te laten wassen. Daarna gaan zij weer verder naar hun binnen- of buitenlandse bestemming.”

Servicegerichte werkplaats

Service Center Weert B.V. was tot 2017 de werkplaats van Wetron Weert. Inmiddels functioneert deze werkplaats al twee jaren als zelfstandig en volledig merkonafhankelijk bedrijf. Een bedrijf dat voertuigen van vele grote en minder grote transportbedrijven, installateurs en ZZP’ers onderhoudt. Ook de paardenbranche weet het bedrijf goed te vinden voor het onderhoud van de (luxere) vervoersmiddelen.

Afspraak, service, flexibiliteit

Er wordt op afspraak gewerkt én gemaakte afspraken worden nagekomen. Daarentegen vraagt servicegerichtheid ook flexibiliteit van de medewerkers. “Als er een noodgeval is, zorgen we dat de klant zo snel mogelijk weer de weg op kan. Afhankelijk van de situatie gaan we naar de klant toe met onze mobiele servicewagen of ontvangen we de klant hier op ons terrein aan de Graafschap Hornelaan 151 in Weert. Bij onze Quick Service kan de chauffeur direct en zonder afspraak terecht om kleine reparaties uit te voeren of een diagnose te laten stellen.”

Innovatie en ontwikkeling

Het service- en dienstverleningsniveau van Service Center Weert is continue aan ontwikkeling en innovatie onderhevig. Frank: “We hebben niet voor niets het woord ‘SERVICE’ groot en in hoofdletters op het bedrijf staan.” De lat ligt hoog. Frank onderhoudt nauw contact met zijn klanten en denkt met hen mee. Sterker nog, hij nodigt de klant uit om met hem mee te denken om zo het bedrijf en de dienstverlening adequaat te houden.

Frank en zijn medewerkers zorgen ervoor dat het de (wachtende) klant aan niets ontbreekt en dat deze voor bijna alles wat het wagenpark betreft bij hen terecht kan.

Een korte opsomming

  • APK, reparatie en onderhoud van bedrijfswagens, trailers, lichte bedrijfswagens, paardenwagens, etc.
  • Spoelen van kiepers, bulk-, tank- en koelwagens (tankcleaning).
  • Wassen van vrachtwagens (truckwash), bulk- en tankwagens, kiepers, bussen, campers en caravans van willekeurig welk merk.
  • APK-, LPK- en airco-keuringen voor zakelijke klanten en particulieren.
  • Verhuur vervangend transport.
  • Ruime parkeergelegenheid op het terrein voor trucks en bedrijfswagens.
  • Servicepartner van Top Truck: een internationaal onderhoud- en reparatienetwerk.
  • Haal- en brengservice van voertuigen.

Duurzaamheid

Frank: “We maken vooral tanks schoon voor vervoerders van levensmiddelen en gevaarlijke stoffen (ADR-producten). Voor beide branches hebben we gescheiden spoelbanen en volgen we aparte protocollen. We gebruiken biologisch afbreekbare middelen en hemelwater. Het afvalwater komt in onze eigen waterzuiveringsinstallatie terecht.”

Het bedrijf is ISO, SQAS en Kosher gecertificeerd. Jaarlijkse monitoring van de naleving daarvan wijst telkens uit dat het met het duurzaamheids- en kwaliteitsniveau van dit bedrijf goed zit.

Er is meer…

Het grote CCV erkende bedrijfsterrein wordt beschikbaar gesteld aan Keijbeck Opleidingen uit Susteren, die er rijexamens afneemt voor bromfiets en tractor, tot vrachtwagen en alles daartussenin. Ook worden er diverse cursussen gegeven op het gebied van transport, logistiek, veiligheid en code 95.

Vanaf februari 2019 kunt u er de Veeley kopen of huren. Dit is de eerste goedgekeurde elektrische step in Europa met een actieradius van 35 km. Geschikt voor de chauffeur die de wagen parkeert en naar huis wil gaan, voor degene die met de trein verder wil, of gewoon voor degene die eenvoudig, praktisch en duurzaam vervoer zoekt.

Frank van Oijen. Al op z’n 14e stond hij tussen de vrachtwagens om de werkplaats aan te vegen. Nu zovele jaren én ervaring rijker, staat hij daar weer. Een directeur met opgestroopte hemdsmouwen, realistisch en praktisch, om te doen wat gedaan moet worden!

www.servicecenterweert.nl