Schulpen Assurantie Adviseurs is nu Quintes Weert

Onze betrokkenheid en persoonlijke aandacht blijven

Het Weerter assurantiekantoor Schulpen gaat sinds 1 april jl. verder onder de naam Quintes Verzekeren en Risicobeheer. Deze landelijke organisatie heeft meerdere lokale kantoren in ons land. Voor de klant verandert er niets; het kantoor blijft, alle medewerkers blijven, maar wat vooral blijft zijn de persoonlijke benadering en de service wat altijd al de kracht van Schulpen was.

Voorwaarden

Het kantoor aan de Driesveldlaan straalt rust, kwaliteit maar zeker ook huiselijkheid uit. “Dat is ook zoals wij het willen”, zegt Marc Saes (57), voorheen eigenaar van Schulpen en nu kantoor-directeur van Quintes Weert. “Met de overname was het voor ons belangrijk dat die sfeer en benadering behouden bleven. Net als de medewerkers en dit kantoor. Dat waren zelfs voorwaarden voor mij in de gesprekken met Quintes nadat ze ons benaderd hadden. Quintes is een onafhankelijke landelijke organisatie die gecontroleerd groeit.” 

Drie generaties

Het kantoor Schulpen bestaat al sinds 1936. Marc: “Toen begon mijn opa Lambert Schulpen met een klein kantoor op de hoek Paulusstraat – van Bommelstraat. Hij had drie dochters en een van hen was getrouwd met mijn vader, Piet Saes. Deze heeft toen de zaak voortgezet, maar de naam Schulpen aangehouden. Het kantoor verhuisde naar de Korenmarkt (waar het blauwe bord nog altijd zichtbaar is) waar het van 1969 tot 1997 gevestigd was. Ik kwam in 1984 van de havo en had de ambitie om in de praktijk het vak te leren. Mijn vader zei wel ‘eerst in de ochtenduren de vakopleidingen gaan volgen en dan in de middaguren werken’. Op die manier kon ik alle diploma’s halen en me langzaam in- en opwerken binnen het kantoor. In 1993 deed mijn vader een stapje terug en kon ik het bedrijf overnemen. Via de Wilhelminasingel 163 zijn we in 2009 naar deze locatie op de Driesveldlaan verhuisd.”

Persoonlijke aandacht

In die jaren is kantoor Schulpen gegroeid van drie naar negen medewerkers. “Het betrof hier, op één overname na, uitsluitend autonome groei. We zijn zowel zakelijk als ook voor de particulier actief. De verdeling is ongeveer 60-40%. Binnen ons bedrijf is de persoonlijke aandacht belangrijk. Klanten hebben zoveel mogelijk een vast aanspreekpunt. Onze medewerkers zijn allemaal hoog opgeleid, vaak langdurig aan het kantoor verbonden met veel ervaring wat de service ten goede komt. We willen de klant én zijn omgeving kennen. Dat schept vertrouwen wat in ons vak erg belangrijk is. Pas wanneer je de klant en zijn situatie kent, is een passend advies mogelijk. Die visie heeft Quintes ook. Doordat zij onafhankelijk zijn, bestaat er objectiviteit en integriteit. Ons team is na de overname hetzelfde gebleven. Ook mijn vrouw Marleen en ik zijn blijven werken. Veel zaken – zoals HR, salarisadministratie, IT – zijn nu allemaal centraal geregeld zodat ik me volledig kan focussen op klantgesprekken en -adviezen.”

Deskundig

Marc vervolgt: “In onze markt zie je steeds vaker dat kleinere kantoren overgenomen worden. Ik ben op een leeftijd dat je begint na te denken over opvolging. Onze zoon is nu 18 en heeft nog geen idee welke richting hij op wil gaan en wij willen hem geen druk opleggen door op hem te wachten. Daarnaast maakt een overname je bedrijf ook minder kwetsbaar en geeft je meer vrijheden. De wet- en regelgeving in ons vak wordt alsmaar groter zodat ik te weinig aan het echte advieswerk toe kwam. Die ruimte is er nu weer. Tevens ben ik nu betrokken bij de ontwikkeling van het dienstenpakket binnen Quintes. Ik ben docent voor de opleiding voor RMIA-opleiding (Register Makelaar in Assurantie) en ben één van de drie inhoud-controleurs voor de landelijke PE examens die elke assurantie-adviseur in Nederland eens per drie jaar moet afleggen. Want bijscholing is een must in de verzekeringswereld.”

Meer expertise binnen Quintes

“Door de grootte en de omvang van Quintes zijn wij breder geworden in expertise. Op alle vlakken van verzekeringen zijn er specialisten in huis, waardoor wij onze huidige én nieuwe klanten nog beter kunnen bijstaan. Het is geruststellend dat het bedrijf dat Lambert Schulpen in 1936 oprichtte en waar mijn vader hard aan gewerkt heeft, nu op een gelijkwaardige wijze wordt voortgezet met de kernwaarden van Quintes: Betrokken, Deskundig en Persoonlijk. Waarden die toen bij de oprichting ook al van kracht waren. Opa Lambert zou trots zijn geweest.”