Raadpop Nederweert pakt op 27 en 28 mei uit op nieuwe locatie met Nederlandse topbands

Niemand minder dan ROWWEN HÈZE, SON MIEUX, SUZAN & FREEK, REMME, RONDÉ, DEWOLFF, FEVER OF LIFE, THE PINK FLOYD SOUND, GEORGIA VAN ETTEN en THE BRUCEBAND staan op 27 en 28 mei a.s. in Nederweert op sportpark De Bengele tijdens de 6e editie van RaadPop. RaadPop is in een geheel nieuw jasje gestoken. Niet alleen de locatie op Sportpark De Bengele maar ook het feit dat het een overdekt festival is in een grote festivaltent, is nieuw.

De eerste editie was 2015. De daaropvolgende jaren veel goede muziek met Danny Vera als klapper in 2018. De financiële situatie laat het helaas voor de organisatie van RaadPop niet meer toe om zelfstandig een nieuwe editie te organiseren. In december 2021 is de stichting RaadPop Nederweert opgeheven waarna, in goed overleg, de leden van de oude organisatie binnen stichting Bospop zijn opgenomen voor het mede-organiseren van RaadPop 2022.

Teamleden management RAADPOP: Harm Smolenaers, Frank Kuppens en Jos Routheut

Het programma

Vrijdag 27 mei gaat het festivalterrein om 17.00 uur open en start het programma om 18.00 uur met Georgia van Etten, een van oorsprong Australische soul-blues zangeres. Daarna volgt Son Mieux, die onlangs een Edison Pop Award in ontvangst namen. Om 21.00 uur is het tijd voor de psychedelische bluesrock van het powertrio DeWolff. En de eerste festivaldag wordt afgesloten met Rowwen Hèze die als geen ander in staat zijn om een ouderwets gezellig feestje te bouwen.

Zaterdag 28 mei opent RaadPop om 13.00 uur de deuren en bijt Fever Of Life om 13.45 uur het spits af. Om 15.15 uur neemt Remme het stokje over. The Pink Floyd Sound en The Bruceband hoeven nauwelijks nadere introductie. The Bruceband is gericht op het zodanig neerzetten van de songs uit het hele repertoire van Bruce Springsteen en de E-Street band dat bezoekers het gevoel krijgen bij een echt Springsteen-concert te zijn. Met spectaculaire shows in binnen- en buitenland staat The Pink Floyd Sound bekend als één van de meest authentieke Pink Floyd tribute bands. Met een schare trouwe fans zijn beide bands de opmaat naar het avondgedeelte. Dat begint om 21.00 uur met de indiepopband Rondé. Het meest succesvolle duo in de Nederlandse taal Suzan & Freek, die ook een Edison Award mee naar huis namen voor hun album ‘Dromen In Kleur, sluit op 28 mei Raadpop 2022 af. 

Tickets

Kinderen tot en met 12 jaar hebben, onder begeleiding van een meerderjarige, gratis toegang.

Dagkaarten zijn € 35,- in de voorverkoop (exclusief € 1,- servicekosten), aan de dagkassa € 42,50. Een weekendticket € 60,- (exclusief €1,- servicekosten). Er zijn geen weekendtickets aan de dagkassa verkrijgbaar. Tickets zijn online te bestellen via Eventix of in Nederweert verkrijgbaar bij De Kleine Winst, Bruna en Albert Heyn Heerschap. In Ospel bij De Prins en in Weert Restaria bij Jaco, Boshoven. 

Volg RaadPop op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws of kijk voor meer informatie over het festival op www.raadpop.nl

EDISON POP AWARDS VOOR SON MIEUX EN SUZAN & FREEK

Dit jaar staat er niet een, maar twee Edisonwinnaars op RaadPop!  Onlangs zijn de Edison Pop Awards 2022 uitgereikt. Son Mieux krijgt de Edison Award in de categorie Rock voor hun album ‘The Mustard Seed’. Uit het juryrapport: “Spelen ze new wave, rock of heel iets anders? Alsof al die zijpaden bewandeld moesten worden om tot een uiteindelijke keuze te komen…deze act wil danslust teweegbrengen, het publiek kan niets anders dan dansen”.

De basis van Son Mieux wordt in 2015 gelegd door Camiel Meiresonne. Het debuutalbum ‘Faire De Son Mieux’ is een album met een elektronische onderlaag en verfijnde dansbare indiepop zoals de band het omschrijft. Afgelopen jaar was Son Mieux huisband in het dagelijks programma NOS Studio Tokio. De nieuwe single ‘Multicolor’ is het startschot van de zomer en het bijbehorend live seizoen.

Daarnaast namen Suzan & Freek een Edison Award mee naar huis voor hun album ‘Dromen In Kleur’. Lovende woorden in de categorie Album. “Een prachtig ingetogen album waarin opbeurende pophits en lieflijke luisterliedjes elkaar moeiteloos afwisselen. Dit album is sympathiek en door en door Nederlands. De afgelopen twee jaar bleven Suzan en Freek dromen van kleur, volle stadions met oude bekenden en nieuwe gezichten”.