‘Perfectie vind ik een beetje saai’

Af en toe schilder ik ter ontspanning. Het vergt concentratie, maar veel van mijn ideeën ontstaan op een natuurlijke manier. Zoals ook mijn object. Vijf jaar heb ik eraan gewerkt. Met grote tussenpozen maar uiteindelijk was het ‘af’. En dit is het resultaat. Het hangt scheef omdat er meerdere imperfecties in zitten. Daar hou ik juist van, want ik vind perfectie eigenlijk best saai. Ik hou van spontaniteit. Het is één van de drie schilderijen die ik gemaakt heb en die bij Geert en mij in huis hangen. Wat wel leuk is om te vertellen is dat veel mensen het schilderij toevallig kennen. Het heeft op de uitnodiging voor ons huwelijk gestaan en tijdens álle digitale overleggen in coronatijd was dit schilderij het achtergronddecor. Dat betekent dat het stiekem al door honderden mensen gezien is :-). Misschien ga ik in de toekomst meer schilderen. Hoe dan ook raak ik enthousiast van kunst en cultuuruitingen en nieuwe concepten die verrassen en/of mensen aan het denken zetten. Ik hoop dat dit schilderij met al haar imperfecties mensen ook aan het denken zet. Perfectie gaat soms gepaard met saaiheid, dus laat dat lekker gaan…

Roy van der Heijden (39), Weert

Tips voor deze rubriek? Mail de redacteur, Mathilde Dominikowski dominikowski@hlvw.nl