‘Peeters Duurzaam’ Een Weerter familiebedrijf met ambitie

Een bedrijf dat het woord ‘duurzaam’ in haar naam heeft staan, moet wel gedreven en betrokken zijn bij het verduurzamen van onze regio. Peeters Duurzaam is een voorbeeld van een gepassioneerd team dat oprecht en gericht bezig is met de wensen van haar klanten en voortdurend oog heeft voor duurzaamheid. Een uitgebreide kennismaking met de mensen achter dit Weerter bedrijf. 

Bedrijfsfilosofie

Eigenaar Eric Peeters (39) startte in 2013 samen met zijn neef en oom het bedrijf. “Deels natuurlijk vanuit een zakelijke overweging, maar zeker ook vanuit een ideologische gedachte”, begint Eric te vertellen. “We begonnen kleinschalig en installeerden in de weekends. Dat was met z’n drieën nog prima te doen. Maar naarmate het drukker werd, zijn we er ons dagelijks werk van gaan maken. Het team groeide en de bedrijfshuisvesting werd hierop aangepast. Vorig jaar maakten we de stap naar dit mooie bedrijfspand op bedrijventerrein de Pannenweg. Een bewuste keuze vanwege de zichtbare en centrale ligging tussen Weert en Nederweert en dicht bij de A2. De doorslag gaf echter de duurzaamheid van het gasloze gebouw, waarbij elektriciteit opgewekt wordt door de zonnepanelen op het dak.  Duurzaamheid komt in onze bedrijfsvoering op zoveel mogelijk plaatsen terug. We werken bijvoorbeeld digitaal zonder papieren bonnen of offertes, we rijden elektrisch en afvalstromen worden beperkt en gescheiden.” 

Peeters Duurzaam is ook regionaal maatschappelijk betrokken, zoals terug te zien is in de sponsoring van voetbalverenigingen DESM en SV Laar.  

Onderscheidend                                                                          

Peeters Duurzaam heeft zich vanaf de start gespecialiseerd in zonnepanelen en is al vroeg begonnen met het aanbieden van laadstations voor elektrische auto’s. Projectmanager Bobby Zuidwijk legt uit: “In onze aanpak zijn wij onderscheidend. We leveren een technisch product dat uitleg en toelichting nodig heeft bij een klant. Daar nemen we graag de tijd voor door op locatie de situatie met de klant te bekijken. Het is namelijk van belang dat je ziet waar de laadstations of zonnepanelen geïnstalleerd moeten worden, maar ook dat we begrijpen wat de plannen van de klant voor de nabije toekomst zijn en het energieverbruik of de laadbehoefte is. We meten zorgvuldig alles in en bedienen de klant volledig, van het adviesgesprek tot het plaatsen en het terugvorderen van de BTW. Mocht er onverhoopt iets zijn of zijn er vragen achteraf, dan komen wij direct in actie.”  

Ontwikkelen van mensen en producten                                                                           

Peeters Duurzaam installeert voor particulieren, bedrijven en op bouwprojecten. Dat betekent daken in alle vormen, afmetingen en materialen. Specialisatie en kennis van het product zijn daarom van groot belang. Eric Peeters: “We blijven innoveren en ontwikkelen voor zowel de zonnepanelen als de nieuwste technieken van laadstations.  Wat tot slot nog belangrijk is dat we steeds zoeken naar de meest duurzame oplossing die garant staat voor een lange levensduur, een hoog rendement en de beste aansluiting bij de behoefte van de klant.”

Bobby Zuidwijk vult aan: “We begrijpen dat het plaatsen van zonnepanelen voor mensen een ingrijpend iets is en dat ze het prettig vinden als we alles voor ze regelen. Denk hierbij aan het terugkrijgen van de BTW of het aangaan van een duurzaamheidslening. De reacties achteraf zijn dan ook erg positief en dankbaar. Dat stimuleert ons team om ons maximaal in te zetten voor tevreden klanten.” 

Besparen én bijdragen aan verduurzaming  

Omdat de prijzen van zonnepanelen de laatste jaren flink zijn gedaald, is de terugverdientijd van de investering ook aanzienlijk korter geworden, vaak minder dan vijf jaar. Eric: “Dat maakt dat het steeds interessanter wordt voor particulieren én bedrijven om de investering te doen. Zeker zolang de overheid dit stimuleert met subsidies voor bedrijven, teruggave van de BTW voor particuliere klanten en het provinciale Limburgs Energiefonds dat een zeer interessante duurzaamheidslening biedt. 

Het is naast het rendement en de besparing op energiekosten ook dé manier om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van onze energiebehoefte. Opa was vanaf de jaren ’60 al een biologische fruitteler aan de Caelerweg, dus de balans tussen mens en natuur is ons met de paplepel ingegoten. Dat was ooit een van de redenen waarom wij dit bedrijf begonnen. Met het eigenhandig installeren van ons allereerste paneel, binnen ons team ‘het moederpaneel’ genoemd, op het dak van opa in 2013 was deze cirkel prachtig rond. Ik had toen niet kunnen bedenken dat ik hier in 2021 met zo’n mooi en gedreven team zou zitten in een prachtig en duurzaam pand. Ik ben er super trots op”, sluit eigenaar Eric Peeters af. 

Meer weten over uw mogelijkheden? Plan eenvoudig een vrijblijvend adviesgesprek via onze website, bel ons (0495 – 230 032) of loop binnen op de Platinastraat 6a in Nederweert. Binnenkort organiseert Peeters Duurzaam een inloopmiddag waar alle mogelijkheden getoond en gedemonstreerd worden.