Peeters Duurzaam al tien jaar dé zonnepanelen-specialist voor particulieren en bedrijven

“Zonnepanelen zijn de meest interessante oplossing voor onze energievoorziening.” Aan het woord is Quido Meijer, accountmanager van Peeters Duurzaam B.V. Hij komt zojuist terug van een adviesgesprek bij een ondernemer in de Weerter binnenstad. “Niet alleen consumenten maar ook bedrijven kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. De energierekening is vaak hun hoogste kostenpost. Door gebruik te maken van subsidies en salderingsregelingen is de investering in veel gevallen al binnen vijf jaar terugverdiend. Daarnaast ben je als bedrijf duurzaam bezig en draag je je steentje bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot”, aldus Quido.

Elke situatie is uniek

Peeters Duurzaam B.V. viert dit jaar zijn tienjarig jubileum. De neven Eric en Rik Peeters startten in 2013 op kleine schaal met het plaatsen van zonnepanelen. Hun persoonlijke en deskundige aanpak sprak al snel veel mensen aan. Inmiddels is het bedrijf flink gegroeid en werken ze met verschillende teams vanuit hun pand aan de Platinastraat op bedrijventerrein Pannenweg. Quido: “Door de stijgende energiekosten hebben veel mensen voor hun woning al gekozen voor zonnepanelen. We signaleren dat ondernemers in het midden- en kleinbedrijf nog huiverig zijn om die stap te maken, terwijl dat juist voor hen heel interessant is. Bedrijven hebben namelijk te maken met wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld de verplichting om een bepaald energie-label te hebben of dat er minder fossiele energie gebruikt mag worden in hun processen. De overheid kan daarnaast energiebesparende maatregelen opleggen. Met zonnepanelen kan een bedrijf volledig in zijn eigen elektriciteitsbehoefte voorzien, net als zorgen voor warm en koud water of warme en koude lucht. Elke situatie is anders en vraagt om maatwerk. Wij komen vrijblijvend en kosteloos ter plaatse de situatie in kaart brengen, bespreken de wensen en mogelijkheden en presenteren vervolgens een oplossing die past bij het bedrijf en de werkzaamheden!”

Zo min mogelijk terugleveren

Het bedrijfsleven kan gebruik maken van subsidieregelingen en de energie-investeringsaftrek. Daarnaast is de salderingsregeling nog steeds van kracht, pas in 2031 is deze helemaal afgebouwd. Quido: “We merken om ons heen dat ondernemers soms denken dat zonnepanelen voor hen niet interessant zijn. Het tegendeel is waar. Of het nu gaat om een zzp’er die thuis in een klein pand werkt, een grote retailzaak of een kantoorpand; wij maken een persoonlijk plan en berekenen het financiële voordeel dat behaald kan worden. We gaan daarin nog verder, denk bijvoorbeeld aan batterij-opslag, laadpalen voor elektrische auto’s of een warmtepompboiler; alles om de teruglevering aan het elektriciteitsnet zo klein mogelijk te maken.”

Klaar voor de toekomst

Peeters Duurzaam B.V. heeft onlangs de productiehal van Adriaens Molenbouw van 65 zonnepanelen voorzien. Quido: “De ondernemer zag zijn energiekosten stijgen en vroeg ons om de situatie in kaart te brengen en met een voorstel te komen. Het plan is om alle energie die je opwekt ook zoveel mogelijk zelf te gebruiken. We hebben hier een omvormer geplaatst die klaar is voor een batterij-aansluiting. Zo kun je straks energie opslaan tijdens zonuren om deze op een ander moment weer te gebruiken.” Andere voorbeelden waar Peeters Duurzaam B.V. zonnepanelen heeft gelegd zijn Expert in Nederweert en Dwars Makelaardij in Weert. Quido: “Bij de een betreft het een groot plat dak, bij de ander gaat het om een oud herenhuis. Dat geeft maar weer eens aan dat elke situatie uniek is en daar hoort ook een uniek installatieplan bij. Omdat wij vooraf op locatie alles bekijken en in kaart brengen, komen we later niet voor verrassingen te staan en kunnen we alles op een veilige en juiste manier installeren.”

Tot slot wil Quido nog benadrukken dat door hun manier van werken de zonnepanelen binnen vijf à zes weken geleverd kunnen worden. “Onze ervaring is dat we zowel bij particulieren als bij ondernemers horen: ‘Oh, ik had niet verwacht dat ze zo snel op het dak zouden liggen’ en ‘Ik had niet in de gaten dat dit allemaal mogelijk was’. Daarom zou ik zeggen: laat je informeren, vergelijk ook met andere partijen, scan de onderstaande qr-code en plan een vrijblijvend adviesgesprek met één van onze medewerkers!”

Meer weten over zonnepanelen voor uw bedrijf of woning? Plan eenvoudig een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek via deze link, bel ons of loop binnen op de Platinastraat 6a in Nederweert.