Paul Jacobs Fashion wordt Only for Men

‘We willen absoluut iets toevoegen aan de stad’

Meer dan 30 jaar was de winkel van Paul Jacobs Fashion gevestigd in de Langstraat in Weert. Maar door de ongeneeslijke ziekte van eigenaar Paul werd een oplossing gezocht voor de langere termijn. Deze is gevonden in een ander familiebedrijf: Only for Men. Vanaf maart krijgt de winkel de nieuwe look en feel. Tot die tijd is er opheffingsuitverkoop.

Ook een familiebedrijf

Paul Jacobs Fashion is het 19e filiaal van het familiebedrijf Only for Men. Eigenaar Arthur Feenstra (42) vertelt: “Twintig jaar geleden begon mijn vader Piet met een herenmodezaak in het Brabantse Reusel. Een jaar later startte ik in Rosmalen het tweede filiaal. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en openen we medio maart 2023 de 20e winkel. Mijn vader is 67 en nog steeds actief in het bedrijf dat we leiden met passie en bevlogenheid. Met onze 320 medewerkers willen we in iedere vestigingsplaats iets toevoegen. Zowel in de winkel als in het centrum. We hebben zelf een heuse evenementenafdeling die jaarlijks ruim 100 activiteiten en evenementen voor onze klanten organiseert. Zo gaan we met 400 klanten fietsen in de Only for Men Ride, houden we businessborrels en met regelmaat ‘Dineren tussen de kleren’ in samenwerking met de plaatselijk horeca.”

Voortzetten

Arthur straalt een groot enthousiasme uit. “Wij kennen Paul Jacobs en familie al heel lang. We deden in het verleden ook regelmatig zaken met elkaar en vinden het heel triest wat er nu met Paul aan de hand is. Maar we willen het levenswerk van Paul en Karin voortzetten met dezelfde lokale betrokkenheid. Het is voor ons een prachtige kans om deze mooie winkel met geweldig imago over te kunnen nemen. We hebben al contact gehad met andere ondernemers uit de straat, met de makelaar en met Weert Marketing om ook hier in Weert gezamenlijk voor reuring te gaan zorgen. Het centrum moet weer aantrekkelijk worden op koopavonden en koopzondagen. Daar gaan wij ons zeker voor inzetten.”

Werken als storemanger bij Only for Men Weert?
Bekijk hier de vacature!

Winkel vergroot

“Na de overname in november hebben we de scheidingswanden in de winkel verwijderd. Daardoor heeft de winkel nu weer een oppervlakte van 500 m2. De merken die Paul Jacobs verkocht blijven, maar door de uitbreiding naar de oorspronkelijke grootte kunnen we het assortiment ook uitbreiden. We bieden een assortiment voor elke man uit Weert, van strak in het (maat)pak tot stoere jeans en sneakers. Met bekende merken als Hugo Boss, PME Legend, DENHAM, Replay, Profuomo en meer.”

Hospitality

“Daarnaast moeten we ons realiseren dat de retailer tegenwoordig enorm moet opboksen tegen de internetwinkels. Toch geloven wij dat de consument nog steeds naar een fysieke winkel komt voor mooie en betaalbare mode. Onze filialen zijn daarom uitgebreid tot een ware Mensperience. Naast de uitzonderlijke hospitality is er altijd een hapje en een drankje voor onze klanten. Met veel beleving en een goede collectie. Ook vakkundig en behulpzaam personeel. (We zoeken overigens nog een local hero om de winkel te gaan leiden!)

Overgang

“De komende maanden vindt de ‘opheffingsuitverkoop’ plaats. Veel topmerken worden verkocht met kortingen van 30% tot 70%. Ondertussen gaan we constant ons assortiment aanvullen en uitbreiden. In februari gaan we in de winkel enkele aanpassingen doorvoeren, de kelder wordt er weer bij betrokken en er vindt een kleine verbouwing en upgrading plaats. Medio maart gaan we onze naam ‘Only for Men’ aanbrengen op de gevel. 

We zijn blij dat we ons bedrijf ook hier hebben kunnen vestigen en zijn ervan overtuigd dat we iets gaan toevoegen in de stad. Tot ziens.”