Over de drempel

Op een zonnige dag stond ze voor de deur van mijn haarwerksalon. Een mooie dame, op leeftijd, met grijs haar. Het zonlicht accentueerde al wat het probleem voor deze dame was. Direct na het welkom in mijn salon, valt het oog van de dame meteen op de haarwerken die er staan. Zo vertelt ze dat ze al jaren gebukt gaat onder haar steeds dunner wordende haar.  Uiteindelijk heeft ze alle moed bij elkaar geraapt om een afspraak te maken.

Allereerst maak ik een analyse van haar haar en hoofdhuid. Rond de menopauze kan er heel wat verandering plaatsvinden door onze hormoonhuishouding. Dit gaat bij de een sneller dan bij een ander. Het lijkt erop dat het proces bij deze dame al een hele tijd aan de gang is. Het heeft haar zelfvertrouwen behoorlijk geschaad. Samen komen we tot de conclusie dat een haarwerk een oplossing voor haar kan zijn. We gaan passen. Verschillende haarwerken wijst ze aan, van een korte coupe tot een moderne bob. Opvallend is altijd de metamorfose die het gezicht maakt als er een haarwerk wordt opgezet. Met een volle glimlach kijkt ze in de spiegel, ze straalt van oor tot oor en zegt hoe fijn het is om eindelijk weer haar te hebben.  Uiteindelijk kiest deze dame voor een moderne boblijn. We knippen dit model daar waar nodig is en personaliseren het model. Geen enkel hoofd is hetzelfde. We maken een vervolgafspraak om samen het haarwerk te wassen en te modelleren. Na twee uurtjes verlaat ze met het haarwerk mijn salon.

Haar ogen stralen nog steeds. ’s Avonds bekijk ik de voor-en-na foto’s van de dame in kwestie en zie weer het enorme verschil. Ik ben blij met het resultaat en ook dankbaar dat zij er zo gelukkig mee is. Dat geeft mijn werk zo’n boost.

Als vrouw, kapster én gecertificeerd haarwerkspecialist weet ik hoe belangrijk haar is. Voor elk budget is er wel iets te vinden en met een medische indicatie worden de kosten zelfs geheel of gedeeltelijk vergoed. Wacht niet te lang en maak vrijblijvend je eerste afspraak voor advies en informatie. In mijn salon in Nederweert heb ik altijd ‘aandacht voor haar’.

Meer informatie: https://www.knipart.nl/

Hannelore Fiers