Op een natuurlijke manier lopen met een rollator?

Maak kennis met de CrossWALKER!

Een rollator is niet meer uit het dagelijkse straatbeeld weg te denken. Het is een handig hulpmiddel bij het lopen en zorgt voor het behoud van uw zelfstandigheid en vrijheid, ook als u wat minder ter been bent. Een rollator geeft extra steun en stabiliteit, waardoor u met een veilig en comfortabel gevoel erop uitgaat. De vraag naar rollators is groot, waardoor het hulpmiddel in korte tijd behoorlijk is doorontwikkeld. Een van de nieuwste uitvindingen is de CrossWALKER.

Loop zoals het lichaam is gemaakt

Met de CrossWALKER rollator loopt u op een natuurlijke manier. Door de speciale handgrepen beweegt u tijdens het lopen uw bovenlichaam en armen. Dankzij het ontwerp wordt het lichaam in een rechte en gezonde houding gehouden. Hiermee onderscheidt de CrossWALKER zich van de traditionele rollator, waar het lichaam in een voorovergebogen houding wordt gehouden. Wandelen is een gezonde manier om in vorm te blijven en op deze manier gebruikt u uw lichaam op de juiste manier.

Zelfverzekerd op pad

De CrossWALKER is uitgerust met unieke val beschermende remmen, die in werking treden als één van de handgrepen plotseling omlaag wordt geduwd. Zo beweegt u op een veilige manier en gaat u met een zelfverzekerd gevoel op pad. Als u tijdens de wandeling de CrossWALKER wilt stilzetten om even te zitten en te rusten, kunt u de handgrepen op slot zetten. 

Trainen bij de fysiotherapeut

Paul Broens fysiotherapeut bij Fysio LifeStyle Weert en Zelfstandig bewegen, kwam de CrossWALKER op het spoor in Denemarken tijdens een zoektocht naar een functioneler hulpmiddel ter ondersteuning van het lopen. De CrossWALKER, ontwikkeld door de Deense fysiotherapeute Birgitte Vangsgaard, bleek de uitkomst te zijn. “De CrossWALKER biedt enerzijds steun en stimuleert anderzijds het natuurlijke lopen waarbij het evenwicht, een rechtopstaande houding en de loop-coördinatie worden getraind”, aldus Paul Broens. 

Naast Paul Broens zijn de fysiotherapeuten in de regio Weert, Janneke Janssen van Jouw Fysio en Jacques Hendrix van Fysiofitness Nederweert gestart met het trainen met de CrossWALKER in hun fysiotherapiepraktijk. Dat de CrossWALKER vernieuwend is, blijkt ook uit de interesse van de Hogeschool Zuyd (Heerlen) en de Hogeschool Fontys (Eindhoven) om de toepasmogelijkheden verder te gaan onderzoeken. De studenten gaan aan de slag met bewegingsanalyses en analyse van de lichaamshouding om te kijken of de CrossWALKER een verbeterd looppatroon geeft ten opzichte van de traditionele rollator.

Een fijn thuis

Medicura is de eerste organisatie in Nederland die de CrossWALKER verkoopt. Gezien Medicura zich met hun visie richt op positieve gezondheid, duurzaamheid en innovatie past de CrossWALKER perfect in het assortiment. De komende jaren zet de vergrijzing in Nederland in een stijgende lijn door, wat forse maatschappelijke uitdagingen met zich meebrengt. De druk op de zorg neemt hierdoor toe, waardoor het langer zelfstandig thuis wonen belangrijker wordt dan ooit. “Medicura wil met haar medische hulpmiddelen hier een waardevolle bijdrage aan leveren. De CrossWALKER is een mooie innovatie die ervoor zorgt dat mensen in beweging blijven en zelfredzaam zijn. Zulke innovaties in de zorg kunnen wij alleen maar toejuichen”, aldus Dick van Aggel, directeur van Medicura. “We zijn er dan ook trots op dat we u als eerste in Nederland kennis kunnen laten maken met deze innovatieve rollator!”
Ervaar de CrossWALKER zelf

Bent u nieuwsgierig geworden naar de CrossWALKER en wilt u deze graag eens proberen? U bent van harte welkom in de Medicura Zorgwinkel in Weert. De medewerkers geven u graag advies!