Ontmoeting in het Franciscus Huis Weert

In de Nationale week tegen Eenzaamheid 2021 opent het Franciscus Huis Weert haar deuren voor twee mooie initiatieven. Zeker na een tijd van beperkende en voor velen knellende maatregelen is er weer ruimte voor ontmoeting. Voor ouderen (maar niet alleen voor ouderen) is het tijd om weer samen te komen, te genieten en te ervaren wat gezelligheid betekent.

Eten met Franciscus 

Op woensdag 6 oktober staat ‘Eten met Franciscus’ op het programma. Een evenement voor alle ouderen uit het Weerterland. 
Dit initiatief vindt haar oorsprong in de rijke geschiedenis van het Franciscanenklooster op de Biest. In vroegere eeuwen zaten kloosterlingen aan lange tafels, nuttigden hun maaltijd en luisterden naar verhalen die werden voorgelezen. Dit beeld inspireerde het Franciscus Huis. 

Terug naar onze tijd: samen aan tafel, ervaringen delen en naar muziek luisteren vormen de ingrediënten van ‘Eten met Franciscus’. Het Franciscus Huis Weert is van mening dat er juist in deze tijd grote behoefte is aan deze vorm van ontmoeting. Daarom is er een werkgroep in oprichting die van ‘Eten met Franciscus’ een regelmatig terugkerend evenement gaat maken. 

ETEN MET FRANCISCUS
Een tafel voor iedereen

Woensdag 6 oktober Aanvang: 11.00 uur

Opening door wethouder Paul Sterk
Optreden van het Senioren Orkest Rick o.l.v. Tjeu Snoek.
Optreden van zanger, entertainer Ton Wolter 

Maaltijd verzorgd door student van het Praktijkonderwijs Kwadrant

Tombola met leuke prijsjes onder leiding van een wereldberoemde artiest

Omstreeks 14.00 uur wordt dit evenement afgesloten

KAARTVERKOOP

Entrée:  € 5,00 per persoon.

Kaartverkoop:
Bruna Weert – Markt 11-13 Weert
Of stuur een e-mail naar info@franciscushuisweert.nl.

Vermeld uw naam, adres en woonplaats en het aantal kaarten dat u wenst.
U ontvangt dan meteen een bericht van de organisatie. 

Concert Samen tegen Eenzaamheid 

Op zondag 10 oktober is het concert ‘Samen tegen Eenzaamheid’. Het is niet toevallig dat Creatura dit concert organiseert. Als sinds haar oprichting heeft Creatura aandacht voor de samenleving. Zo is er een viering met de bewoners van het voormalige AZC. 
Met het concert ‘Samen tegen Eenzaamheid’ wil dit gemengd koor ook mensen uit het Weerterland bereiken die om allerlei redenen wel een opkikkertje kunnen gebruiken. “Er zal in vele talen worden gezongen maar al snel zul je ervaren dat muziek de taal van het hart is; een taal die iedereen aanvoelt,” aldus Creatura.
Creatura bestaat volgend jaar 10 jaar. Dit heugelijke feit zal op 14 oktober 2022 worden gevierd met een Jubileumconcert. Ook is er voor het komend voorjaar een thema-concert in voorbereiding.

Concert SAMEN TEGEN EENZAAMHEID

Zondagmiddag  10 oktober
Aanvang: 15.00 uur

Gemengd Koor Creatura uit Weert o.l.v. Ton van de Weem, zingt haar vertrouwde veelzijdige repertoire: van klassiek tot hedendaags.

Jan Schroën en zijn vaste begeleider Fer Koolen openen voor ons een muzikale wereld van eerlijke emoties in prachtig dialect.

Vocaal ensemble Phoenix uit Veldhoven o.l.v. Ton van de Weem, bestaat al ruim 40 jaar. Ze zingen ontroerende klassiekers.

Vocaal ensemble ANDIAMO!  uit Weert o.l.v. Rens Theunissen, zingt meerstemmige liederen van klassiek tot close harmony.

Toon Konings zal deskundig en empatisch de begeleiding verzorgen.

KAARTVERKOOP

Entrée: € 15,00 
inclusief koffie/thee en vlaai.

Kaartverkoop:
Bruna Weert, Markt 11–13 – Weert
Plant- en Cadeauwinkel  ‘In de zevende Hemel, Prinses Marijkestraat 25 – Stramproy
Thijs Koolen De Echte Bakker – Sebastiaanstraat 5 – Ell

Of via: www.creatura.info

Nelleke en Nicole

‘Eten met Franciscus’ en concert ‘Samen tegen Eenzaamheid’ zijn echte vrijwilligersprojecten. Uiteindelijk komen deze twee evenementen tot stand door de inzet van meer dan 50 vrijwilligers.

Twee van die vrijwilligers zijn Nicole Geelen (rechts op de foto) en Nelleke Litjens. Naast hun inzet als sopraan en alt bij het concert van Creatura vormen ze samen een presentatieduo.

Als kinderen stonden ze samen op het toneel bij de musical Wieërt Olé, later presenteerden ze het concert ‘Jan Kollée 90’ en nu zijn ze present in het Franciscus Huis Weert. Nicole presenteert ‘Eten met Franciscus’, Nelleke en Nicole presenteren samen het Creatura-concert.

Nicole, werkzaam als zorgcoördinator bij onderwijsorganisatie Het Kwadrant: “Jongeren doen bij ‘Eten met Franciscus’ positieve levenservaring op. Het belang hiervan is niet te onderschatten.” Nelleke, werkzaam als communicatie-adviseur bij zorgorganisatie Koraal: “Ik vind het belangrijk dat Creatura ook aandacht heeft voor de de wereld om ons heen. Dit koor is meer dan zingen alleen.”