Ondanks de unieke onlineservice staat persoonlijk contact op één bij Hendriks Makelaardij.

Iwan Hoeben (38), rechts op de foto en Rob de Regter (26) zijn werkzaam als makelaar bij Hendriks Makelaardij in Weert. De onlinewereld speelt een grote rol bij het bedrijf, hoewel het persoonlijke contact het belangrijkst blijft. Rob: “Klanten staan aan het begin van het maken van een ingrijpende stap in hun leven. Dat proces wil ik goed begeleiden.”

Iwan Hoeben en Rob de Regter

Waar Hendriks Makelaardij jarenlang een vertrouwd gezicht was aan de Wilhelminasingel tegenover Café ‘t Swaentje, is het nu gevestigd aan de Emmasingel naast Mertens Bouwbedrijf. “De woningmarkt is tijdens de crisis enorm veranderd. Het was tijd voor een moderne insteek op een nieuwe locatie”, vertelt makelaar Iwan Hoeben. “In deze periode hebben we de fundering gelegd voor ons huidige succes, waarbij we ieder jaar een mooie groei hebben doorgemaakt en inmiddels weer een vertrouwd gezicht zijn in Weert.”

Passie
De passie voor werken als makelaar ontstond bij Iwan en Rob al op jonge leeftijd. “Leeftijdgenootjes wilden politie- of brandweerman worden. Ik wist toen ik een jaar of acht was al dat ik makelaar wilde worden”, vertelt Rob. Midden jaren negentig bouwde zijn oma een woning op Molenakker (Weert). Ook bij Iwan ontstond de passie voor woningen, doordat hij er op jonge leeftijd kennis mee maakte; zijn vader was hoofduitvoerder op de bouw. Iwan ging vaak met hem mee.
Na de middelbare school koos Iwan voor de opleiding MER (Management, Economie en Recht), met vastgoed als specialisatie. Rob, daarentegen, wilde zich eerst breder oriënteren. Na zijn studie International Business volgde hij de particuliere opleiding via de NVM om zijn makelaarspapieren te halen. Rob werkt sinds 2015 bij Hendriks Makelaardij in het online marketingteam, maar groeide door en werd zo de directe collega van
Iwan. “De jarenlange ervaring van Iwan als makelaar en mijn andere achtergrond, bleken elkaar uitstekend aan te vullen.”

Innovatieve organisatie
Hendriks Makelaardij Weert maakt met 28 andere vestigingen deel uit van de grootste full-service makelaarsorganisatie van Nederland. Ook voor hypotheek- en verzekeringsadvies kunnen mensen langskomen op kantoor. Met vestigingen in onder meer Eindhoven en Roermond is Hendriks Makelaardij rondom de regio ook goed vertegenwoordigd. “Hierdoor kunnen wij een woning breder in de markt zetten en een groter netwerk aanboren van mensen buiten de regio”, vertelt Iwan. “Door de grote prijsstijgingen in Eindhoven zien we tegenwoordig steeds meer mensen uit deze regio die Weert als goed alternatief zien”, vult Rob aan. De landelijke organisatie beschikt over verschillende teams met specialisten die de vestigingen ondersteunen. Zo is het online marketingteam verantwoordelijk voor digitale innovaties binnen de organisatie, zorgt een team professionele tekstschrijvers voor aanbiedingsteksten van de woningen en een centrale back-office om telefonische bereikbaarheid in de avonduren en in het weekend te garanderen. Een ‘win-win situatie’ volgens Iwan. “Het werk wordt uitgevoerd door specialisten, waardoor de kwaliteit van de dienstverlening hoger wordt. We houden als makelaar meer tijd over voor het persoonlijke contact met de klant. Doordat we een lokaal kantoor hebben en wij zelf uit de regio afkomstig zijn,
worden we gezien als lokale makelaar. Mensen zijn vaak verrast over de grote organisatie die wij achter ons hebben staan. In mijn ogen beschikken we dan ook over een bijzondere combinatie van een lokale, maar toch ook grote landelijke makelaar.”

Online inplannen
Hendriks Makelaardij introduceerde een half jaar geleden het online inplannen van bezichtigingen en waardebepalingen. Volgens Rob is Hendriks Makelaardij de eerste in Nederland die dit doet. “We ontwikkelden een systeem dat synchroon loopt met de agenda’s van de makelaars. Bezoekers van onze site kunnen dan eenvoudig direct een afspraak inplannen. Na de boeking kunnen onze verkopers via de Hendriks 24/7-app of het digitale dossier aangeven of dit ook bij hen uitkomt. De kandidaat krijgt daarop direct een bevestiging. “Een stukje innovatie waarin we niet achter konden blijven. Een vakantie wordt vaak online geboekt, waarom dan niet een bezichtiging of waardebepaling? Veel mensen zijn namelijk pas in de avonduren actief op internet”. Naast deze unieke mogelijkheid kunnen klanten op de Hendriks 24/7-app en via het digitale dossier altijd zien hoe het met de verkoop van hun woning gaat. “En mocht je moeite hebben met het gebruik van zo’n applicatie op je telefoon? Dan maken we persoonlijk een afspraak op kantoor en vullen we daar samen de papieren in”, vertelt Rob. “De manier van de verkoop van een woning kunnen we volledig aanpassen aan de wensen van de verkoper.”

Hendriks Makelaardij
Emmasingel 34 – WEERT
T: 0495-450485

http://www.hendriks.nl