OfficeInn: het nieuwe thuiswerken 2.0

Oplossing voor mensen met een baan buiten Weert 

Het thuiswerken is het afgelopen anderhalf jaar enorm toegenomen. Dat is voor sommigen een bevrijding maar voor veel anderen een probleem. Een huis is een thuis en geen werkplek. Noodgedwongen is het dat wel vaak geworden. Ruimtegebrek, spelende kinderen, geluidsoverlast of gewoon omdat je geen ideale werkplek kunt creëren in je eigen woning. Kortom, het leidde soms tot lastige situaties. Een thuiswerkplek (‘Work-hub’) in de Stationsstraat biedt de oplossing.   

Creatief ondernemer John Jacobs heeft de plannen stevig in de steigers staan. Ze moeten vorm krijgen in de leegstaande ruimten in de Stationsstraat. Samen met de enthousiaste vastgoedeigenaar en mede-initiatiefnemer Thijs Hendrix en makelaar Dolf Geleijns van Saelmans Makelaardij, worden deze plannen op korte termijn uitgerold en in de markt gezet. Dolf is al jaren van mening dat Weert grote behoefte heeft aan een ‘flex-concept’ dicht bij het station. John – ook mede-exploitant van Cwartier in de Weerter binnenstad – hoorde steeds vaker van de problemen die werknemers ervaren bij het thuiswerken. Partijen zijn dan ook verheugd elkaar gevonden te hebben om samen de juiste vertaalslag te maken die het gebied aanvult. John legt uit: “De komende jaren ontstaan er meer discussies over het al dan niet thuiswerken. Een optie die voordelen biedt, maar voor sommigen ook veel nadelen heeft. Daar gaan wij nu een oplossing voor bieden. Het gaat vooral om mensen die in Weert wonen en buiten de regio werken. Bijvoorbeeld voor de meer dan 1000 mensen die dagelijks naar Eindhoven, de zogeheten Brainport, reizen. Wij willen optimale werkplekken aanbieden die van alle gemakken zijn voorzien.” 

Voordelen

De Stationsstraat kampt met een aanzienlijke leegstand van winkelpanden. Met deze vergevorderde plannen wordt een deel van dit probleem opgelost. Nieuwe werkplekken zorgen voor een nieuwe impuls in de straat, maar zeker ook in de binnenstad. John: “Deze straat, die eigenlijk net buiten het (winkel)centrum ligt, krijgt straks het elan van werken– wonen– beleven. De nieuwe ‘nijverheid en levendigheid’ brengt reuring. Door de OfficeInn krijgt de binnenstad een andere dynamiek die voor de toekomst nodig zal zijn als er door de verdere opmars van internet meer leegstaande winkelpanden zullen komen. Naast de vele voordelen voor de werknemers (weinig reistijd, geen file, goede inspirerende werkomgeving) zal de werkgever ongetwijfeld meeprofiteren van een werknemer met vernieuwde werklust. Bij het slagen van het concept, dat natuurlijk in meer centra in Nederland kan worden toegepast, kan zelfs een essentiële bijdrage geleverd worden aan het ontlasten van de snelwegen.  Medewerkers die dagelijks moeten reizen, ervaren straks minder filestress, er is minder CO2-uitstoot en op termijn hoeven er misschien zelfs minder leaseauto’s/auto’s te zijn.”                                                                                                                    

Sfeer

John gaat enthousiast verder: “De opzet bestaat uit één ruimte waar meerdere flexplekken komen. Geen kantoortjes maar werkplekken in een aantrekkelijke ‘place to be’. Medewerkers kunnen gebruik maken van aanwezige printers en snelle wifi, vergaderplekken, lounge-ruimtes, belplekken, koffie- en theeautomaten, kluisjes en restaurantfaciliteiten. De bestaande winkelruimte gaan we voorzien van een optimaal werkklimaat met airco’s en goede luchtcirculatie. Natuurlijk krijgt het geheel een ongedwongen, aangename eigentijdse werksfeer. Wellicht is het voor de werkgever zelfs heel interessant om meerdere werkplekken te huren zodat je met eigen collega’s gebruik kunt maken van deze mogelijkheid. Via een gebruiksvriendelijk reserveringssysteem kan je werkplek makkelijk geboekt worden. Mocht er toch een afspraak op de zaak zijn, heb je met de trein een snelle verbinding.”

Positief

Ook de gemeente Weert is positief over het project en vindt het erg goed passen binnen de ‘Strategische Visie voor Weert’. Het brengt extra mensen naar de binnenstad en zorgt voor levendigheid in de straat. Bovendien legt het een mooie verbinding tussen Weert en Eindhoven (Keyport en Brainport) en andere steden in Zuid-Nederland. John: “Deze ontwikkeling kan ook een vergroening van de Stationsstraat versnellen. Wellicht kunnen de bestaande plannen van de gemeente hierdoor eerder uitgevoerd worden.”     

Reactie van een potentiële huurder Loes Kanen (43) uit Weert, gebiedsmanager bij de gemeente Eindhoven en moeder van twee kinderen. In de coronatijd werkte ze, net als al haar collega’s, thuis. Het bureau midden in de woonkamer, de kinderen om haar heen, haar partner in het kantoortje ernaast. Sinds ik thuis werk, is de scheiding tussen werk en privé helemaal weggevallen. Omdat de laptop er altijd staat, is de verleiding groter om ook ‘s avonds nog even door te werken. Toen ik op kantoor werkte, sloot ik de werkdag af zodra ik de deur had dichtgemaakt en in de trein was gestapt.”

“Een workhub in Weert zou voor mij een welkom alternatief zijn. Ik omarm het hybride werken dat mijn werkgever heeft ingevoerd. Het is nu voor mij alleen nog even zoeken naar de juiste balans. Elke dag op kantoor hoeft voor mij niet, elke dag thuis is evenmin een optie. Soms is het fijn om even een andere omgeving op te zoeken. Ik zie het wel zitten, zo’n eigen werkplek dichtbij huis waar je weer andere mensen leert kennen en dus je netwerk kunt uitbreiden. Ik kan er met de fiets naar toe en als het nodig is ben ik in no time in Eindhoven.”

   

Loes in gesprek met John

Korte termijn

John: “We gaan met de uitvoering beginnen zodra we 35 huur-intenties hebben. En omdat we alleen hoeven te verbouwen kan OfficeInn op redelijk korte termijn gerealiseerd zijn. De huurprijs zal rond de € 225,- (excl. BTW) per maand zijn en dat is inclusief de eerdergenoemde faciliteiten”, sluit de energieke ondernemer John Jacobs af. Op naar een nieuwe dimensie voor het thuiswerken in Weert/Nederland.

Interesse in deze nieuwe dimensie van thuiswerken? 
Klik dan op deze link