Nieuwe uitbaters Antje van de Statie: ‘Antje moet je opnieuw leren kennen’.

Sinds 1 september jl. wordt Brasserie-Hotel Antje van de Statie aangestuurd door twee gepassioneerde dames: Jeanne Houben en Ellen Feijen. Zij willen de prachtige horecagelegenheid aan het Stationsplein weer volop in de schijnwerpers zetten. “We brengen de luxe van het gebouw samen met sfeer, gezelligheid en spontaniteit”, vertelt Jeanne. “Daarom zouden de mensen uit de regio Antje weer opnieuw moeten leren kennen. We hebben een team met veel horeca-ervaring dat vooral werkt met hun hart. Het gaat over beleving, net als vroeger, toen Antje op het station de vlaaitjes verkocht. Zij gaf de reizigers een fijn gevoel mee, dat gaan wij met ons team ook doen. Mensen een fijn gevoel meegeven.”

Het gezellige interieur van Brasserie-Hotel Antje van de Statie. Foto: Marlies Laenen.

Antje was er toen voor iedereen. Antje is er nu weer voor iedereen Volgens Jeanne biedt het bedrijf ontzettend veel mogelijkheden. Dat wil ze graag zo invullen dat het aansluit bij de behoeftes en wensen van klanten. Hun doelgroep is erg breed. Ellen Feijen (33) werkte de afgelopen jaren bij Golden Tulip (nu bekend als Fletcher). Nu is zij general manager van ‘Antje van de Statie’. Ellen: “Antje is er voor iedereen. We hebben wel een luxe inrichting, maar er is geen drempel. Het moet hier een plek worden waar ook jongeren makkelijk binnenstappen, maar ook de 25plusser, de gezinnen en de pensionado’s. Veelzijdig en laagdrempelig, dat kost niets. Je kunt hier terecht voor heerlijke saté, een tosti, een goed getapt pilsje of een Aperol Spritz. Ook ondernemers treffen elkaar hier voor een zakelijke lunch.” Ellen heeft ruim achttien jaar ervaring in de horeca. Ze werkte in cafés, in een twee-sterren restaurant, in hotels en diverse andere restaurants. Jeanne: “Die enorme ervaring maakt Ellen zo allround. Dat in combinatie met haar aanstekelijke enthousiasme en drive maken haar een jonge uitvoering van Antje, zo betrokken, zorgzaam en een enorm harde werker.”

Antje in de nieuwe tijd met een knipoog naar haar verleden Goede horeca is belangrijk voor de leefbaarheid van een stad en past binnen de betrokkenheid die Jeanne en Ellen voelen bij Weert. Daarnaast krijgen jonge mensen hier de kans om te groeien en zich te ontwikkelen in het vak. Jeanne: “Ik geloof in het verhaal van Antje die, meer dan honderd jaar geleden, met haar inzet Weert op de kaart wist te zetten. Laten wij haar toewijding in ons bedrijf voortzetten. Voor alle Weertenaren en gasten van elders.” Ellen vult aan: “We zijn geïnteresseerd in gasten, we zijn oprecht en we willen fun. Voor onze gasten én onze medewerkers. Zij máken voor een groot deel ons bedrijf.”

Wij staan voor u klaar, elke dag weer..! Foto: Marlies Laenen.

Keukenbrigade Antje beschikt ook een ervaren keukenbrigade. Jeanne: “We zijn blij dat Paul Silvertand onze chef-kok is. Met zijn enorme vakmanschap en creativiteit legt hij een belangrijke basis in onze brasserie en restaurant. En steeds meer met alleen lokale producten. Ondersteund door Noud en Kenny staat de keukenbrigade als een huis. We willen vastigheid in het team. Daarmee borg je continuïteit en kwaliteit; daar zijn we trots op.”

Zalen groot of klein De zalen van Antje zijn geschikt voor diverse gezelschappen. De afmetingen zijn aan te passen en voorzien van de modernste digitale communicatiesystemen. Perfect voor zakelijke activiteiten maar zeker ook voor particuliere feesten. Ellen: “Ik vind het geweldig om het mensen naar de zin te maken en een feest op maat samen te stellen. Of het nu een 80-jarige verjaardag is, een communiefeest of een grootse trouwerij waarbij het hele hotel wordt afgehuurd. Of kijk naar de ‘Heerekamer’(…ook voor vrouwen), een zeer sfeervolle ruimte voor allerlei gelegenheden. Met een eigen bar en een eigen stijl waarin bijna alles mogelijk is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de tien (allemaal verschillende) hotelkamers. Dat alles maakt Antje zo uniek!”

Gastvrouwen Jeanne en Ellen. Foto: Marlies Laenen.

‘Antje heeft vanaf januari 2020 geen rustdag…’
De passie spat ervan af bij de twee ‘gastvrouwen’. Ze gaan werken met diverse thema’s. Zo komen er vrijdagmiddagborrels, een zondagmiddagborrel, op 4 december kunnen kinderen pepernoten komen bakken (met een cadeautje van Sinterklaas), 19 december is er een kerstborrel voor kleinere bedrijven, Eerste Kerstdag is er kerstdiner (zie www.antjevandestatie.eu) en de zaak is gewoon open tussen kerst en nieuwjaar met het prachtig terras aangekleed in kerst- en wintersfeer. En vanaf 6 januari 2020 is Antje 7 dagen per week open. Ja, een nieuwe kennismaking met Antje is verrassend!

Brasserie-Hotel Antje van de Statie
Stationsplein 1, Weert
0495-542640 www.antjevandestatie.eu

Foto: Marlies Laenen.