Nieuwe eigenaresse geeft woonwinkel sfeer, stijl en diversiteit

‘Uniek en sfeervol wonen’

Paulien Houben werkte sinds 2016 bij woonwinkel Refri toen ze op 11 februari 2020 de zaak overnam nadat de vorige eigenaar stopte. Twee weken later begon de coronacrisis en kwamen er tal van maatregelen. Later dat jaar was er de lockdown en moest de winkel dicht. Een slechter begin kan een startende ondernemer bijna niet hebben. Maar nu zijn we drie jaar verder en heeft Paulien al haar gewenste veranderingen ín en óm de winkel doorgevoerd en is ‘refri unique living’ een feit .

Kleinschalig en persoonlijk

Paulien (42) heeft styling in haar bloed. “Dit heeft me altijd al geboeid”, vertelt ze in haar sfeervolle woonwinkel aan de Roermondseweg. “Toen ik klein was, was ik vaak bezig met interieur. Zo veranderde ik regelmatig de woonkamer van mijn ouders en was ik ook in mijn slaapkamer altijd bezig met stofjes, kleuren en meubeltjes. Ik had altijd al de drive om daar iets mee te gaan doen. Zo ben ik de opleiding ‘vormgeving en styling’ gaan volgen en heb jarenlang als leidinggevende gewerkt bij een grote meubelzaak. Omdat ik juist van het kleinschalige en de persoonlijke aandacht ben, ging ik in 2016 bij Refri werken. En nu ben ik daar sinds 2020 eigenaresse van. Een droom die is uitgekomen.”

Van inspiratie tot creatie

Paulien nam de woonwinkel niet zomaar over. “Omdat ik hier al langer werkte wist ik dat deze kleinschalige en persoonlijke formule het beste bij mij past. We werken met een klein team, we kennen de klanten en denken volledig met ze mee. We gaan regelmatig inkopen doen bij groothandels en importeurs die prachtige unieke meubels importeren vanuit India en/of China. Samen met onze collectie meubels vind je deze one-of-a-kind items terug in onze woonwinkel. Vanuit onze expertise maken we daar bijzondere combinaties mee. We onderscheiden ons door balans tussen uniek & oud in combinatie met de laatste trends. Met oog voor detail én de toevoeging van de juiste woonaccessoires creëren wij de meest inspirerende sfeerkamers.”

Slapeloze nachten

Paulien die in Lottum is geboren en tegenwoordig in Weert woont, heeft de afgelopen jaren voortvarend aan de weg getimmerd. “De corona-periode, direct nadat ik voor mezelf was begonnen, was heftig. Ik heb heel wat slapeloze nachten gehad, kan ik je vertellen. Maar gelukkig hadden we als team een goed beeld van wat we wilden en dat hebben we doorgezet. Tijdens de periodes van de lockdown hebben we de winkel aangepakt. Nieuwe wanden geplaatst, veel geverfd en de sfeerkamers zijn allemaal opnieuw ingericht. Maar ook de buitenkant heeft een metamorfose ondergaan. Meer rust en stijl. We kozen voor natuurlijke en warme kleuren met champagne en groen. Door de banners op de gevel op de juiste manier te veranderen, is de omvang van het pand beter zichtbaar en straalt het meer stijl uit. Ook onze bedrijfswagens hebben dezelfde kleur en opdruk gekregen. Kortom we hebben de huisstijl tot in detail doorgevoerd. Van cadeaubonnen tot muziek en van de verlichting tot onze eigen refri geur!”

Jouw interieur – onze passie

“Naast alle soorten meubels, verkopen we ook accessoires, vloerkleden, wanddecoratie, verlichting, kunstplanten / zijdebloemen en sinds kort zelfs ook een keuken. Of je nu voor de aankleding van je kamer of juist voor een compleet interieur komt, voor al onze klanten nemen we de tijd! De klanten krijgen een goed beeld van hun ‘nieuwe’ interieur door een professioneel op de computer getekend interieuradvies, of door het combineren van meubels, accessoires en verlichting in de woonwinkel. Wij staan voor een adviserende rol, de wens van de klant staat centraal. Dat wordt door iedereen op prijs gesteld. Dat blijkt uit de positieve reviews. Daar zijn we dan als team ook erg trots op”, sluit Paulien af. 

Kortom, Paulien heeft hart voor haar zaak en haar klanten. En met haar team draagt ze uit wat op de gevel staat: ‘jouw interieur- onze passie’.