Nieuwe eigenaar voor Fysiotherapie en Haptotherapie de Basis

Op 1 juli a.s. nemen Guido Lemmens en Maikel Evers, eigenaren van FysioActive en RugSupport, het stokje over van Sonja Baetsen en Ans Zanders. Vanaf deze datum gaan beide heren de scepter zwaaien over praktijk de Basis in Gezondheidscentrum Molenakker. Voor cliënten verandert er vrijwel niets: de naam blijft hetzelfde en ook alle therapeuten blijven werkzaam in de praktijk. Aandacht voor de mens

De Basis blijft ook in de toekomst staan voor ‘Optimale Zorg’. De aandacht ligt bij de mens achter de klacht. De specialisaties in (bekken)fysiotherapie en haptotherapie, maar ook de samenwerking met alle andere disciplines in het Gezondheidscentrum (ergotherapie, verloskunde, coaching, psychotherapie en sport- en lifestyle begeleiding) zorgen ervoor dat de Basis een uniek zorgconcept kan bieden. Guido: “Dat unieke concept sprak ons meteen aan. Door het samenvoegen van allerlei specialisten op één locatie kan je gebruik maken van elkaars expertises. Voor cliënten is het ook gemakkelijk dat diverse zorgaanbieders op één plek zitten.” 

Guido, Sonja, Maikel en Ans.

Heb jij last van je bekken of bekkenbodemproblemen, loop je rond met klachten die maar niet over lijken te gaan (zoals chronische nek- of rugpijn) of herstel je niet van een burn-out of whiplash? Laat je dan bij de Basis begeleiden. Pijn aan je lichaam of mentale gebeurtenissen die je moet verwerken zijn vervelend, maar haptoptherapie en fysiotherapie kunnen hulp bieden. Alles met het doel om jouw plezier in bewegen – en het leven in zijn geheel – weer terug te brengen. Ans: “Ook bij herstel na corona kan (sport) fysiotherapie uitkomst bieden; we kijken naar het totaal en bieden hulp vanuit verschillende invalshoeken; dus niet alleen lichamelijk maar ook mentaal en bijvoorbeeld soms ook met adviezen over voeding.” 

Hoe het begon

Fysiotherapie en Haptotherapie de Basis is ont-staan in 2002, toen Sonja de praktijk overnam van een collega op de Schuttebeemd. Na een jaar is de praktijk verhuisd naar de Matthiasstraat en ontstond de eerste samenwerking; die met Verloskundigenpraktijk Weert. In 2004 werd de maatschap met Ans gevormd en is de praktijk gaan groeien in de specialisaties bekkenfysiotherapie en haptotherapie. Door de groei is de praktijk in november 2012 opnieuw verhuisd naar de Noordkade, in het pand dat nu Gezondheidscentrum Molenakker heet. 

Een blik op de toekomst

De mooie uitdaging die er ligt wordt met liefde opgepakt door Guido en Maikel! Guido is al jarenlang zelfstandig ondernemer in de zorg. In Stramproy startte hij de eerste vestiging van FysioActive. Daarop volgden enkele uitbreidingen in Weert, Someren en Asten en opende hij FysioMoves in de regio Roermond. Bijna vijf jaar geleden kwam daar de praktijk aan de Sint Willibrordusstraat in Nederweert bij. In 2019 richtte hij samen met Maikel RugSupport op; een gespecialiseerde praktijk voor chronische rug- en nekklachten. Maikel is, na enkele jaren in loondienst, op de rijdende trein van Guido gesprongen. Vanaf 2020 runt hij zelfstandig de FysioActive en Easy Moves-praktijk in Weert (in het Gezondheidscentrum aan de Maaseikerweg). Maikel: “Het aanbod van zorg bij de Basis is heel bijzonder. Het gaat verder dan de klassieke vorm van fysiotherapie; het gaat om inzicht en bewustwording en daarmee het in balans brengen van lichaam en geest.” 

Zowel Guido als Maikel zijn door de wol geverfde ondernemers die vooral het fundament van de Basis willen behouden. De Basis is een begrip in de regio waar er niet veel van zijn; de medewerkers, specialisaties en samenwerkingen maken de praktijk uniek. Zij gaan al hun expertise en kennis inzetten om de praktijk in de huidige vorm te behouden en verder uit te bouwen.  

De Basis
Noordkade 2, Weert
0495 532 334
www.debasisweert.nl