Nieuw in Weert, ongedwongen genieten met schitterend uitzicht op de natuur

Weert is een toprestaurant rijker. Te midden van de Laurabossen ligt, verscholen in de natuur, restaurant Laurius. Een zogeheten ‘verborgen parel’. Sfeer, stijl en kwaliteit bieden direct een aangename ambiance. Een restaurant met ‘dining with a view’ vertaalt zich naar een prachtig uitzicht op de natuur, dat in alle jaargetijden een absolute meerwaarde is.

Laurius

Wanneer je de oprijlaan van de Laurabosweg opdraait gebeurt er iets met je. De natuurlijke omgeving heeft een rustgevend effect. Die sfeer is perfect overgebracht naar de entree en het restaurant. “Bij Laurius willen we je echt in de watten leggen”, vertelt hospitality manager Angèle de Vroom. “Je bent hier letterlijk een avond weg, buiten de stad en midden in de natuur. Het is een fine-dining restaurant, waar je een hele avond op hoog niveau gastronomisch verwend wordt. Chef-kok Ronny Smeets, die Weertenaar is, heeft een jarenlange staat van dienst in toprestaurants in onder andere Eindhoven. In zijn gerechten is de liefde voor het vak terug te zien; de beste kwaliteit, klassiek Frans opgebouwd met internationale invloeden. Prachtig opgemaakte borden die er ook voor het oog verrukkelijk uitzien. En zoals hij zelf zegt: ‘gerechten met een bite’.” 

Bij Laurius is het van woensdag tot en met zaterdag een avond lang genieten, met stijlvolle verlichting vanuit de natuur die door de grote ramen goed zichtbaar zijn. Architect Boris van Eijsden heeft in het interieur vooral natuurlijke materialen zoals hout, staal en rotan verwerkt. In combinatie met de aardetinten heeft het geheel een warme en knusse stijl. En door de omvang van het restaurant is het een intieme locatie, die verrassend is qua smaak en beleving. Een plek die je gezien moet hebben en die je bijblijft.

Voor de culinaire liefhebbers biedt Laurius geweldige gerechten die gecombineerd worden met kwaliteitswijnen. Een absolute aanrader, voor het huidige wildseizoen of een sfeervolle avond rondom de kerstdagen. Een verdere kennismaking vind je hier.


Brasserie ‘L’

Als je liefhebber bent van wandelen of fietsen in de natuur, van lekker eten of als je gewoon een wijntje in de zon wilt doen, is Brasserie ‘L’ de ideale locatie. Direct gelegen naast restaurant Laurius is de natuurlijke omgeving van Brasserie ‘L’ een enorm pluspunt. De grote schuifpuien bieden voortdurend verbinding met het prachtige groen van de bossen. 

Op deze plek staat ’s morgens de koffie en verse vlaai al klaar, tussen de middag zijn er heerlijke lunchmogelijkheden, lekker een wijntje en bites in de namiddag of in de avond een hapje eten. Of gewoon een biertje aan de mooie bar. Alles in gezellige brasserie-stijl.

De brasserie is zeven dagen per week open. Al vanaf 10.00 uur in de ochtend staat het uiterst vriendelijk personeel met een glimlach klaar. Het bedrijf biedt ook arrangementen aan voor wandelaars of fietsers. Met het startpunt vanaf de aangrenzende grote parkeerplaats zijn er diverse fiets- en wandelroutes door het uitgestrekte natuurgebied Kempenbroek. En bij terugkomst kun je zo met je wandelschoenen aanschuiven voor een lekkere lunch of diner. Omdat genieten voorop staat bij de service van Brasserie ‘L’.

Bij aangenaam weer is het op het grote terras heerlijk vertoeven. Veel ruimte, altijd zon en wanneer het weer iets minder is, bieden de luifel en de terrasverwarming uitkomst.  Optimaal veel informele mogelijkheden in deze horecagelegenheid aan de rand van het bos. Een lage drempel, gelegen in een mooie omgeving en een uitnodigende kaart maken van elk verblijf een klein beetje vakantie. De moeite waard om kennis te komen maken