Nieuw en toch ervaren

Het jongste NVM-makelaarskantoor van regio Weert, Konings Makelaardij en Taxaties, is op 1 december 2023 gestart. Nieuw en toch ervaren? De eigenaar is Eugène Konings, voor veel Weertenaren geen onbekende naam. Hij is al geruime tijd werkzaam in het vastgoed, als makelaar en later ook als taxateur bij twee grote makelaarskantoren in de Weerter regio. Tijd voor een gesprek met dit nieuwste Weerter NVM lid, Konings Makelaardij en Taxaties met Register-Makelaar en Register-Taxateur Eugène Konings. 

Nieuw en toch ervaren, dat klinkt tegenstrijdig. Eugène legt het graag uit: “Zo’n 15 jaar geleden kwam ik in contact met vastgoed. Ik werkte bij een projectontwikkelaar waar ik verantwoordelijk was voor de marketing en ook betrokken was bij de verkoop van de nieuwbouwprojecten en de beleggingsportefeuille in Zuid-Nederland en Vlaanderen. Hierbij had ik dagelijks contact met een grote groep makelaars. Het dagelijkse contact met een groot netwerk van makelaars, het begeleiden, aansturen en enthousiasmeren vond ik erg leuk. Het directe contact met klanten vind ik nog leuker. In de afgelopen 10 jaar heb ik met veel plezier gewerkt bij twee in Weert bekende grote NVM-makelaarskantoren. Mijn werkgebied was Midden-Limburg en Zuidoost-Brabant. Het contact met mijn collega’s en mijn opdrachtgevers heb ik altijd als zeer prettig ervaren. Als makelaar en ook als taxateur heb ik tijdens deze periode veel geleerd en waardevolle ervaringen opgedaan. Zo begeleidde ik onder andere het opstarten van vestigingen in Roermond en Eindhoven.

Dit jaar heb ik met overtuiging, gesteund door mijn vrouw en zoon en mijn naaste omgeving, de stap gezet en ben ik als zelfstandige gestart. Mijn eigen NVM-kantoor, Konings Makelaardij en Taxaties in Weert. Hier kan ik de ervaring die ik heb opgedaan volledig op mijn eigen manier en met toewijding inzetten om mijn opdrachtgevers optimaal te begeleiden.” 

Als makelaar is hij niet de enige die actief is in de regio. Wat maakt hem onderscheidend? Eugène lacht: “Goeie vraag en een terechte opmerking! Een van de meest belangrijke onderdelen van het starten van mijn eigen onderneming was het beantwoorden van die kernvraag. Door de vele gesprekken met professionals uit het vak en daarbuiten, maar ook met familie en vrienden, heb ik die vraag kunnen beantwoorden. De kernwaarden van Konings Makelaardij en Taxaties zijn vier fundamentele elementen die de ruggengraat vormen. Dat zijn Vakbekwaamheid, Verbinding, Daadkracht en Aandacht. Dat vormt de basis voor mijn werk. Niet alleen omdat ze van waarde zijn maar ook omdat ze bij mij passen. Dit is wie ik ben en waar ik voor sta. Het zijn niet alleen woorden op papier. Het is de leidraad voor mijn gedrag, ze bepalen mijn beslissingen en weerspiegelen mijn identiteit. De intrinsieke motivatie om iedere dag het beste voor mijn opdrachtgever te doen, maakt me onderscheidend. Soms heb je wat tijd nodig om erachter te komen dat dit niet altijd en overal vanzelfsprekend is.” 

Wat vindt Eugène het leukste aan zijn werk? “Een huis is meer dan alleen een woning. Het is de plek waar je lacht, liefhebt en het leven leeft. Ik ben er om mijn opdrachtgever te begeleiden naar een perfect thuis. In welke vorm dan ook, groot of klein en in elk budget. Ik wil verder gaan dan de traditionele vastgoedtransactie. Je hebt dagelijks contact met mensen met een vraagstuk. De uitdaging is om dit vraagstuk met zorg optimaal in te vullen. Zo zijn er opdrachtgevers die samen groter of juist kleiner willen wonen of ieder apart een nieuwe weg inslaan. Als makelaar bouw ik aan een vertrouwensband die van wezenlijk belang is. Het aankoop- en/of verkoopproces is een omvangrijk traject, hierin ondersteun ik bij elke stap. Zo hou jij overzicht en leef je met plezier en ontzorgd toe naar een nieuwe fase in je leven.” 

Het kantoor is lid van De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen kortweg NVM. Waarom is dat belangrijk? Eugène: “Het beroep ‘makelaar’ is geen wettelijk beschermde titel meer. Niet iedereen mag zich NVM-makelaar noemen. De NVM stelt duidelijke kwaliteitseisen aan haar leden. Een van de voorwaarden van het lidmaatschap bij de NVM is dat je als Register-makelaar (RM) bent ingeschreven. De stichting Vastgoedcert bewaakt de kwaliteit en vakbekwaamheid van de RegisterMakelaar en zo weet je dus zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Daarnaast ben ik Register-Taxateur (RT) en ingeschreven bij het Nederland Register Vastgoed Taxateurs, het NRVT. Het NVM-lidmaatschap biedt onbeperkte juridische ondersteuning, actieve belangenbehartiging en de toegang tot een unieke database waardoor ik mijn werk als makelaar en taxateur optimaal kan uitvoeren. De NVM staat voor de kwaliteit waar ik achter sta. Die combinatie was dus snel gevonden.” 

Wil jij weten waar Konings Makelaardij en Taxaties het verschil kan maken?
Neem contact op en maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. 

www.koningsmakelaardij.nl of check de socials.