Met elektrotechniek maak je een woning klaar voor de toekomst!

Elektro Scheppers, al 70 jaar een betrouwbaar familiebedrijf

Het gebruik van elektrische apparaten en installaties in onze woningen verandert. We gebruiken steeds meer stroom en installaties worden steeds geavanceerder. De laatste jaren vragen we met stoomovens, elektrische auto-aansluitingen, quookers, combi-ovens of domotica al maar meer van de stroomvoorziening in onze huizen. De installatietechniek wordt hierbij steeds belangrijker en vooral geavanceerder. Zaak om bij een verbouwing een specialistisch bedrijf mee te laten kijken naar de noodzakelijke aanpassingen, voor nu maar zeker voor de toekomst. Elektro Scheppers is zo’n specialist.

We spreken met Eric Kroezen, servicecoördinator, van Elektro Scheppers en Ankie Janssen, projectleider marketing. Eric: “Wij kunnen ons geen wereld meer zonder elektriciteit voorstellen en er komen zelfs steeds meer apparaten bij die op stroom werken. Dat betekent dat je in je woning steeds meer vraagt van de groepenkast. De groepenkast is het hart van je stroomvoorziening en vraagt soms om uitbreiding of upgrading. Want vaak is deze installatie niet meegegroeid met de uitbreiding van apparatuur in huis.” Ankie: “Elektro Scheppers is een middelgroot bedrijf met ruim 60 mensen in dienst. Ons bedrijf werkt voor grote aannemers, voor woningcorporaties en Verenigingen van Eigenaren, maar ook veel voor particulieren. Doordat we zo ‘breed’ zijn, hebben we enorm veel expertise en specialisten in huis. Zij kunnen de particulier optimaal informeren en bijstaan voor en tijdens een verbouwing of bij een uitbreiding van de woning.”


Elektrotechniek is zo boeiend.

Eric vervolgt: “Het vak elektrotechniek is zo divers en interessant. We zijn dagelijks bezig om storingen op te lossen, te voorkomen of om nieuwe mogelijkheden te creëren. De vraag naar en de behoefte aan stroom verandert ook voortdurend. Nu is er de trend dat we over een aantal jaren allemaal ‘van het gas af’ moeten wat verwarmen en koken betreft. Maar de vraag is, hoe we dat gaan oplossen? Mooi vraagstuk voor een elektrotechneut. Of de alsmaar groeiende behoefte aan energie-neutrale woningen of populair gezegd: ‘0 (nul) op de meter’. Hoe gaan we dat in een woning realiseren, met welk alternatief (zonneenergie, warmtepomp, windenergie)? Hoe sluiten we dat dan aan? De tijden én de mogelijkheden veranderen razendsnel. Tegenwoordig bedien je je verwarming en de beveiligingscamera’s via je app, daar heb je geen dure installatietechniek meer bij nodig. Dus de noodzakelijke kosten worden minder ten opzichte van vroeger. We kunnen tegenwoordig dus meer voor minder geld.”

Brede kennis

Ankie: “Wij zijn over het algemeen bekend van de grote projecten. Zo mogen we binnenkort beginnen aan de verbouwing van het museum midden in het centrum van Weert. Opdrachten als deze zijn super om te mogen doen. Maar een ander, en net zo mooi, onderdeel van ons bedrijf is de serviceafdeling die werkt voor woningbouwverenigingen, vastgoedbeheerders, VVE’s en particulieren. Deze tak is qua kennis en techniek deels anders dan technische installaties en – voorzieningen in grote kantoren en bedrijven. Maar juist omdat we op beide fronten actief zijn is de kennis van onze mensen up-to-date. Zij worden voortdurend bijgeschoold en ze kunnen meedenken met elkaars projecten.”

Eric: “Onder de jeugd bestaat een verkeerd beeld van ons vak. We zijn geen buizenleggers en kabeltrekkers. We werken aan specifieke elektrotechnische vraagstukken en denken met klanten mee en vooral vooruit. Want wanneer iemand een serre of een keuken gaat aan- of verbouwen proberen we in de toekomst te kijken en in te schatten wat er zou kunnen veranderen in de huiselijke situatie. Wil je zonnepanelen of moet er rekening gehouden worden met een laadpaal, wil je in elke kamer aansluitingen voor tv, telefoon of muziekverbindingen en waar wil je de lampen automatisch op afstand regelen? Al dit soort vragen bepalen in hoeverre daar bij een verbouwing rekening mee gehouden moet worden. Boeiend en uitdagend.”

Vacatures

Het familiebedrijf vierde vorig jaar haar 70-jarig jubileum. En nog steeds zijn ze onderscheidend en is er groei. Daarom is Elektro Scheppers op zoek naar elektrotechnische specialisten, monteurs, werkvoorbereiders en een calculator (www.elektro-scheppers.com). Het zijn toekomstgerichte carrières met veel toekomstperspectief. Want stroom is er altijd en zal altijd nodig blijven. De ontwikkelingen op dit gebied staan nooit meer stil.

Elektro Scheppers Celsiusstraat 17, Weert www.elektro-scheppers.com