Liefde op het eerste gezicht

Een kleine 25 jaar geleden kwamen we elkaar tegen in een winkel op de Maaspoort in Weert en het was meteen liefde op eerste gezicht. 

Sinds die tijd zijn we bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden en maken we mooie dingen mee. Elk jaar opnieuw maken we er samen eind februari, begin maart een feestje van. Dan ben jij het puntje op de i, de kers op de taart, de finishing touch. 

De rest van het jaar verliezen we elkaar eigenlijk een beetje uit ’t oog en trek je je een beetje terug uit het leven van alle dag. Dan zit je netjes opgeborgen in je doosje onder in de grote grijze kist te wachten op het moment dat ik je weer tevoorschijn haal, een beetje afstof en klaarleg voor weer een nieuwe periode van ‘lol en ‘plezeer’. 

Vaak kom je voor het eerst weer tevoorschijn op de vrijdag die voorafgaat aan ‘di-j gekke daag’ en natuurlijk de dag daarna als we samen in de Zoepkoelexpress zitten op weg naar het ‘stedje van lol en plezeer’. 

Mensen die ons samen zien doen de gekste dingen met je: er wordt in je geknepen, aan je getrokken en met je gelachen. Er zijn dagen bij dat je het einde van de dag niet haalt, maar dan blijf je toch bij me in mijn veilige jaszak en gaan we samen naar huis. Ik naar bed en jij een beetje verfomfaaid terug in je doosje. 

Ik hoop dat we nog jaren samen in goede gezondheid mooie feestjes kunnen vieren. 

Jij, mijn allerliefste neus! 

Peter van den Bosch (56), Weert