‘Lariks’

Thuisblijven… je roots in een potje…

2020 COVID-19. We mochten nergens meer heen, zo min mogelijk mensen zien. Een mooi moment om een oude gestopte hobby weer leven in te blazen.

Boom in pot, oftewel Bonsai. Een hobby waarmee je eigenlijk levende 3Dkunst probeert te bedrijven. De bomen die je in een pot leert groeien door de juiste snoei van takken én wortels en het vormgeven met het bedraden van takken en twijgjes. In mijn visie is niks goed of fout maar alles bijzonder. 

Ik bekijk een boompje en bedenk dan welke tak er mag zijn en welke ik niet in het kunstwerkje wil hebben. Soms duurt zo’n beslissing wat langer dan een andere keer, want een tak die je weghaalt plak je er niet zomaar weer even aan. Bonsai is ook een kunstvorm van de lange adem. Vaak zie je pas na jaren de mooiste resultaten. Bonsai kan een hele dure hobby zijn waar sommige mensen duizenden euro’s voor een boompje neerleggen. Mijn motto is: kijk goed om je heen en zoek de mooiste plantjes. Dan kun je voor echt heel weinig geld leuke resultaten boeken. Ik hoop dat mensen kunnen genieten van mijn object.

Nico van den Bent