Mennen & de Cock – Speciaalzaak in contactlenzen en optometrie kijkt vooruit

Al meer dan 30 jaar zijn wij het vertrouwde adres als contactlenzenspeciaalzaak voor Weert en de regio. Onze contactlensspecialisten Rian Peeters-Mennen en Mark Boonen (ook hbo-optometrist) hebben veel ervaring om klanten goed te adviseren. Het aanpassen van alle soorten contactlenzen, tot u tevreden bent, is een vanzelfsprekendheid. U wordt bij ons ook uitgebreid begeleid. Onze assistentes Margot, Anja en Gerrie ontvangen u dagelijks in onze winkel, maken de afspraken en zorgen dat iedereen goed en geduldig wordt geïnstrueerd om de lenzen goed in te zetten en weer uit te halen. Réni Peeters zorgt op de achtergrond ervoor dat alles goed draait en helpt geregeld mee in de winkel.

Er gaat iets veranderen

Vanaf 2015 zijn Rian en Réni de volledige eigenaren van Mennen & de Cock. Steeds meer klanten weten de weg te vinden naar onze winkel. Daardoor is het af en toe moeilijk om snel een plaatsje in de agenda te krijgen. Dit is natuurlijk niet wat we willen, maar we hebben goed nieuws! Per 1 januari 2021 wordt Mark Boonen mede-eigenaar van Mennen & de Cock. Vanaf dan is hij vijf dagen per week aanwezig. Hij richt zich niet alleen volledig op de afdeling contactlenzen maar vooral ook op de optometrie. Mark gaat deze afdeling verder inrichten waardoor we nog meer oogzorg kunnen bieden. Ging je in het verleden met oogklachten naar de oogarts, nu kun je ook terecht bij de optometrist. Vanaf 1 januari geldt ook dat alle ziektekostenverzekeringen de directe doorverwijzing naar een oogarts door een optometrist accepteren. Voorheen moest je eerst naar de huisarts, dat hoeft niet meer.

Rian, Reni en de nieuwe mede-eigenaar Mark

Contactlenzen

Op het gebied van contactlenzen hebben we alle kennis in huis. Wij passen alle soorten contactlenzen aan, van hard tot zacht, enkelvoudige lenzen, lenzen met cilinder, lenzen met leesdeel (multifocaal), nachtlenzen, kleurlenzen enzovoorts. Daarnaast zal Mark zich ook verder gaan richten op speciale medicinale contactlenzen zoals scleralenzen (bij hoornvliesafwijkingen), blindagelenzen (als het oog niet mee moet of kan kijken) en bandagelenzen (werken als pleister bij oogbeschadigingen).

Kinderen met een hoge min-sterkte (hoge Myopie)

Dit wordt een steeds groter en niet te onderschatten probleem. Doordat kinderen op jonge leeftijd al te weinig buiten spelen en veel op korte afstand kijken, denk aan mobiele telefoons, tablets maar ook aan boeken, is er een grote kans dat ze al vroeg een hoge min-sterkte krijgen. Dit kan op latere leeftijd tot grote oogproblemen leiden. Hiervoor zijn therapieën mogelijk met speciale contactlenzen. Doordat we zowel contactlenzen als optometrie onder een dak hebben kunnen wij hier goed mee aan de slag. We hebben hiermee al veel kinderen geholpen waardoor de ogen niet meer zo snel achteruitgaan.

Oogzorg

Wat betekent optometrie eigenlijk? Optometrie is een mooi woord voor oogmeetkunde. Zes Jaar geleden zijn we al gestart met de afdeling optometrie. Mark beheerst het vak als geen ander. Hij heeft een ruime kennis om oogproblemen op te sporen en, daar waar mogelijk, te komen met oplossingen. Hij maakt hiervoor gebruik van de modernste apparatuur. Met onze OCT-scanner kan hij opnames maken van het binnenste van het oog en kan hij oogproblemen opsporen. Dit is vooral van belang bij hoge sterktes, glaucoom, diabetes, reuma en Macula Degeneratie. Soms stuurt hij door naar een oogarts.Een andere specialiteit van hem is de aanpak van droge ogen problematiek. Denk hierbij aan droge ogen, tranende ogen en prikkende ogen. Na een gedegen onderzoek zijn er vaak oplossingen zoals grondig reinigen van de oogleden tot het plaatsen van plugjes in de traanbuisjes.

Ons vaste team staat zes dagen per week voor u klaar, ook op donderdagavond, de koopavond. Bezoek onze website www.mennenendecock.nl of informeer direct bij ons. Wij zijn ook te volgen op Facebook en Instagram.