Mei met mogelijkheden

Elke maand in Weert Magazine afwisselend de column van de burgemeesters van Weert en Nederweert.

Mijn eerste column in Weert Magazine dat, anders dan de naam doet vermoeden, ook bedoeld blijkt en interessant is voor (groot) Nederweertenaren. En dat lijkt me goed, we delen als buurgemeenten wel meer succesvol. Zoals de basis van een prima ligging aan afrit A2, dichtbij stedelijk gebied en daarnaast de aanwezigheid van waardevolle natuur. Ook daar doen we niet moeilijk over de wat algemenere benaming zoals die van het Weerterbos dat, toch alweer geruime tijd, feitelijk een Nederweerterbos is. 

Maar we delen graag want delen is vermenigvuldigen. Ook in coronatijd werken we in onze regio en als buurgemeenten samen om de IC van het St. Jans Gasthuis zo leeg mogelijk te houden. Door inwoners op te beuren en met succes op te roepen de maatregelen na te leven. Ondernemers en horeca-exploitanten snel en duidelijk aan rijkssteun te helpen en een hart onder riem te steken. En helaas ook door “nee” te verkopen aan creatieve evenementen-organisatoren en hen te verzoeken hun vizier op 2022 te richten. Dank voor alle medewerking!  Als Weert en Nederweert realiseerden we een gezamenlijke GGD corona-teststraat die onlangs van Weert naar Nederweert verhuisde en goed toegankelijk blijft voor onze en Weerter inwoners. Afstand houden, testen en vaccineren is het mantra dat ons uiteindelijk brengt bij een heropening van de fijne restaurants, cafés en winkels in onze beide gemeentes. En later bij de evenementen die we graag bezoeken voor blues en pop, voor kermis en theater.

Het is geen geheim dat studenten soms worstelen met opdrachten. Daarom is de ondersteuning van seminararbeit schreiben lassen kosten zo waardevol. Deze dienst gaat verder dan alleen hulp bij opdrachten; het biedt op maat gemaakte begeleiding die studenten essentiële ondersteuning biedt. Mijn ervaring hiermee is dat het niet alleen om de kosten gaat, maar vooral om de waarde die het toevoegt aan de academische reis. Ik raad het ten zeerste aan als een onmisbare hulpbron voor studerenden.

Corona is zeker niet weg, voorzichtige versoepelingen worden ons in het vooruitzicht gesteld. Als we tenminste nog even volhouden, ons inhouden en vertrouwen houden. Ons (zakelijk) uithoudingsvermogen en sociale behoefte om als mensen samen te komen wordt danig op de proef gesteld. Dit in combinatie met de voorjaarszon en voorjaarsgeluiden, die op mij in ieder geval altijd een opwekkende uitwerking hebben, brengen me op de wens er dichtbij huis, op uit te trekken. Liefst samen met inwoners. Een-op-een, samen stappen zetten naar… Al wandelend praten over de bijzondere periode die we met elkaar hebben doorgemaakt en wat er voor nodig is om met een positieve blik naar de nabije toekomst te kijken. Mei-mijmeringen over mogelijkheden, voor onszelf, voor onze leefomgeving, voor onze toekomst. Mijmer je graag mee, dan zet ik met jou graag stappen naar herstel. Meld je voor een wandeling aan bij de gemeente Nederweert. Ik zie uit naar onze gesprekken en wat eruit voort kan komen. 

Birgit Op de Laak,
burgemeester Nederweert