‘Meer voor mannen’

Met machogedrag heb ik helemaal niets. Waarschijnlijk ben ik geen echte man. Ik schaam me kapot als ik in een voetbalstadion een horde half ontblote randdebielen als bonobo’s tegen de hekken van hun kooi zie springen. Van alle levende diersoorten staat de bonobo het dichtst bij de mens. Je zou bijna denken dat het maken van oerwoudgeluiden de hooligan, vanwege een genetische afwijking, niet kwalijk te nemen is. Een overerfelijk foutje is snel gemaakt.

Echte mannen afficheren zich met ‘seks, drugs and rock ’n roll’ waarbij de seks niet voor niets op één staat. Op de zender van de slogan ‘Meer voor Mannen’ zie je uitsluitend kneukfilms*.
Toch moeten we de rol van de vrouw niet onderschatten. Als het om seks gaat is het haar verleidingskunst die iedere man op de knieën krijgt. In iedere vrouw schuilt een Mata Hari, Cleopatra, Aphrodite of Circe. De verleidingskunst van Eva was zelfs bepalend voor het lot van de gehele christelijke wereld.

Het zijn die verleidingskunsten die tegenwoordig op social media worden ingezet. Zelfs als ‘man op leeftijd’ krijg ik vanuit de meest exotische uithoeken van de wereld vriendschapsverzoeken en chatberichten van rondborstige dames. Er schijnt een lucratief verdienmodel achter te zitten dus het kan niet anders of veel van mijn seksegenoten gaan in op de avances van deze dames. Dit terwijl de contactpogingen van deze verleidsters net zo doorzichtig zijn als hun schaars bedekkende kleding.
Maar ze worden gehaaider!

Ik ben actief op Facebook met deze columns of om me nadrukkelijk uit te spreken over maatschappelijke of politieke misstanden. Dat levert kritiek op maar er zijn ook mensen die dat waarderen. Als iemand mij dan vraagt ‘mag ik bij jouw vriendengroep’ wil ik niet zo’n arrogante hork zijn om dat meteen af te wijzen.

Ik begrijp overigens niet wat mensen bezielt om op Facebook hun partner te feliciteren, willen laten zien welke taart ze gebakken hebben, of waar ze welke wijn gekocht hebben. Maar dit terzijde.
Van de week kreeg ik een vriendschapsverzoek van ene Anika Abbing uit Nederweert. Toch maar even haar gegevens in ‘info van Anika’ bekeken en of we gemeenschappelijke vrienden hadden. Ze was op 22 maart 1997 in Nederweert geboren en werkte bij restaurant De Slak in de Kerkstraat. Onder de gemeenschappelijke vrienden waren onder anderen een Weerter raadslid, een wethouder en een ondernemer uit de binnenstad. Dat klonk vertrouwd. Amper op ‘Bevestigen’ gedrukt kreeg ik van Anika een Messengerbericht: ‘Hallo hoe gaat het?’
Dat deed een waarschuwingsbelletje bij mij rinkelen. Toch maar even navraag gedaan bij het raadslid. ‘Ken haar niet geloof ik’
Dan ook maar eens naar restaurant De Slak gebeld en naar Anika Abbing gevraagd? ‘Annie Wie?
Nooit van gehoord. Nee die werkt hier niet.’
Dus waarde vrienden Martijn van den Heuvel, Jeroen Goubet, Pascal Grosfeld, Wim Hoogendoorn, Stijn Broods en Ruud Meulen: Jullie zijn gewaarschuwd. Anika Abbing bestaat niet!

  • knokken en neuken

Ton Adriaens