Marc op ’t Roodt, zakenman / financieel dienstverlener en entertainer

Marc op ’t Roodt (38) staat bekend als een feestnummer. Waar Marc als privépersoon in het uitgaansleven verschijnt is het lachen geblazen, ook al heeft hij sinds de geboorte van zijn zoon Abel iets van zijn wilde haren verloren. Hoe anders is hij als professional in zijn vakgebied: de financiële dienstverlening. Na elf jaar ervaring in de financiële wereld bij een van Nederlands grootste banken startte hij zijn eigen bedrijf. Zijn expertise: hypotheken, kredieten en verzekeringen. 

In zijn werk is hij bloedserieus, nauwgezet en geconcentreerd. Toch zal de entertainer in Marc nooit verloren gaan. Hij leeft en werkt op de toppen van zijn kunnen. Het zijn die balans in uitersten en de liefde van en voor zijn partner Masha (31) en hun zoontje Abel (6 maanden) die van hem een gelukkig man maken.

Masha, Abel en Marc.

Iedereen in Weert kent jou van je optredens in de bonte avonden van de Rogstaekers, je presentaties van de meest uiteenlopende evenementen, je improvisatievermogen en je altijd vrolijke lach. Staat dit beeld je werk als serieus en professioneel financieel expert wel eens in de weg? 
“Vooropgesteld; iedereen moet doen waar hij of zij zich lekker bij voelt. De een gaat vissen of een rondje rennen om het hoofd leeg te maken en ik sta graag op de bühne. Dat is mijn uitlaatklep. En ja, het komt natuurlijk wel eens voor dat mensen wantrouwend zijn. Maar er zitten twee kanten aan dit verhaal. Ik ken veel mensen en als ze dan toch met mij in zee gaan, ervaren ze mijn deskundige professionele kant. Mond-tot-mond reclame doet de rest voor mij.”

Je had een goedbetaalde baan bij de ING en toch koos je ervoor de stap te wagen naar het zelfstandig ondernemerschap. 
Vanwaar die keuze?
“De ING was voor mij een prima werkgever en een goede leerschool. Ik deed mijn werk met plezier en vol overgave, maakte ook regelmatig promotie maar het werd voor mij steeds meer een gouden kooi. Ik had de droom om ooit voor mezelf te beginnen; onafhankelijk hypotheekadvies geven en daarin mijn eigen koers bepalen. 

1 maart 2020 startte ik als zelfstandig ondernemer. Een week later nam de uitbraak van COVID-19 zodanige vormen aan dat het maatschappelijke en economische leven langzaam tot stilstand dreigde te komen. Toen dacht ik wel: ‘Marc, waar ben je aan begonnen?’”

Iets te vieren!

Maar het is allemaal goed gekomen. Binnenkort ga ik mijn honderdste hypotheekaanvraag indienen. En dat moet gevierd worden! Behalve dat ik deze honderdste aanvrager met een leuke verrassing in het zonnetje ga zetten, wil ik in de maand mei aan tien willekeurige klanten van het afgelopen jaar een waardebon geven, te besteden bij lokale bedrijven die geleden hebben onder de coronamaatregelen. Het mes snijdt aan drie kanten: tien lokale ondernemers blij, tien klanten blij en ik blij dat ik op deze manier mijn ‘eerste verjaardag’ mag vieren.” 

De huizenprijzen in Limburg zijn in vijf jaar tijd met 40 procent gestegen. Ook in 2021 houdt de krapte op de woningmarkt aan. Als koper moet je overbieden op de vraagprijs. Dat maakt voor starters de financiering toch bijna onmogelijk?
“Kijk en daar ligt net mijn sterke punt. Ik doe een gedegen vooronderzoek, bied van daaruit een heldere 100% financieringsgarantie en schakel mijn netwerk op de woningmarkt in. Ik begeleid het aankoopproces en doe namens mijn klant een bieding bij de makelaar. Op dit moment is de gemiddelde kans op een geaccepteerd bod slechts 8 procent. Door de unieke werkwijze van Finan-cieel Fit kan ik die kans verhogen naar 50 procent. Het afgelopen jaar hebben zeven van mijn klanten zelfs een huis gekocht terwijl zij niet eens het hoogste bod hadden uitgebracht. Betrouwbaarheid, financiering zonder voorbehoud en snelle administratieve afhandeling zijn dan de belangrijkste factoren. Ook huizenbezitters die willen oversluiten om de maandlasten te verlagen kunnen vrijblijvend bij mij terecht.”

Een tevreden klant:
“Nadat ik al meerdere malen aan het kortste eind had getrokken, nam ik contact op met Marc Op ’t Roodt. Hij nam mijn situatie door, zorgde voor een financieringsgarantie en hielp mij vanaf de bezichtiging tot aan het tekenen van de koopovereenkomst. En dat binnen drie weken!”

Wat is het bijzondere van Financieel Fit?
“Ik heb de mogelijkheden om een eigen zaak op te zetten uitgebreid geanalyseerd en kwam toen uit bij Financieel Fit, al vijf jaar op rij uitgeroepen tot de beste hypotheekketen van Nederland. Door Financieel Fit kan ik bij iedere hypotheekverstrekker terecht. De landelijke Financieel Fit organisatie biedt mij professionele ondersteuning op het gebied van financieringsgarantie, verzekeringen en snelle afhandeling van de hypotheekverstrekking.” 

Beekstraat 54 (306), Weert  
m.opt.roodt@financieelfit.nl |  0495-745966