Mannenwerk – Sjoerd Haex, Patrick Brugman & Richard Janssen

Maak kennis met Sjoerd Haex, Patrick Brugman en Richard Janssen in onze rubriek MannenWerk.

Proeflokaal de Weerter Stadsbrouwerij

Sjoerd Haex (31)
Kastelein

Omschrijf je dienst of bedrijf
Het Proeflokaal is een sfeervolle plek om samen te komen en te genieten van een lokaal gebrouwen speciaalbiertje met lekkere gerechten en/of hapjes. In het oude pand van de ijzergieterij ligt het proeflokaal pal naast de brouwerij en stokerij, waar je kunt zien hoe het allemaal gemaakt wordt.

Waarin ben je onderscheidend?
Wij houden allemaal van speciaalbier en lekker eten en nemen graag onze gasten mee in deze beleving. We geven advies om te helpen kiezen tussen 120 verschillende bieren (of wat anders natuurlijk!) of laten de gasten ontdekken met proeverijen en rondleidingen. In onze keuken staat Sandra de lekkerste gerechten en quadrupel bitterballen helemaal zelf te maken, want alleen zo kun je 100% achter je product staan. In de brouwerij maken we alle bieren zelf, in de stokerij destilleren we zelf en in de keuken produceren we alles zelf. Hier ben ik dan ook enorm trots op.

Hoe ontspan je na een drukke dag?
Ik haal veel plezier uit het ‘overwinnen’ van een drukke avond. Zorgen dat niemand iets tekortkomt, aandacht genoeg heeft en alle vragen mag en kan stellen over de brouwerij, stokerij of over de bieren. Dan ontspan ik het beste als we de dag even nabespreken met een lekker glas bier. Regelmatig de nieuwe bieren proeven of toch naar de ‘vertrouwde ouwe’: ze smaken het allerbeste na een drukke dag werken. 

Wat wilde je vroeger worden?
Goede vraag! ‘In ieder geval niet in de bouw zoals pap,’ was vroeger het antwoord.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Ik heb een grote passie voor horeca en hoop dat ik deze passie aan veel mensen mag en kan overbrengen. Ik zie mezelf niet staan als leraar, maar hoop dat ik ooit over een hele lange tijd, jonge en nieuwe ondernemers kan helpen en inspireren om ook deze zelfde passie over te brengen op gasten.

Wie heeft je het meest geïnspireerd?
Te veel om op te noemen in 325 woorden, haha.

Wat is je guilty pleasure?
Na hard werken moet ook plezier komen; ik ga erg goed op ‘foute’ muziek, het liefste op standje burenruzie. Maar vooral na een dienst, de gevulde wraps van Sandra…

Wat wil je nog delen met onze lezers
“Laot-j mer pistole, die lâmpekappe”

www.weerterstadsbrouwerij.nl


Brugman Traprenovatie 

Patrick Brugman (54)
Traprenovatiespecialist

Omschrijf je dienst of bedrijf
Ik ben gespecialiseerd in traprenovaties. Trappen in bestaande en nieuwbouwwoningen neem ik vakkundig onder handen en renoveer ik met overzettreden. Bijbehorende elementen zoals zijwangen, balusters, aansluitende vloeren, balustrades, leuningen, ledverlichting en alles wat er verder bij komt kijken, neem ik naar wens mee in de metamorfose.

Waarin ben je onderscheidend?
35 jaar vakmanschap en ervaring, scherp oog voor detail, meedenkend, creatief en oplossingsgericht, gedreven en enthousiast, servicegericht en positief ingesteld.Vanaf het eerste contact en kennismaking t/m uitvoering van de werkzaamheden ben ik samen met mijn vrouw Wendy het aanspreekpunt.

Hoe ontspan je na een drukke dag?
Op een vrije avond ben ik vaak rondom het huis nog actief, maar uiteindelijk strek ik graag mijn benen voor de tv met een muziekprogramma of film. In het weekend ben ik ook graag bezig met ‘trappen’, maar dan op de mountainbike!

Wat wilde je vroeger worden?
‘Maker’ van mooie dingen. Timmeren en bouwen was iets waar ik al vroeg plezier uit haalde, mijn passie voor het vak is al op jonge leeftijd ontstaan.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Gezond blijven, prettig werken, voldoening blijven halen uit het maken van mooie traprenovatieprojecten en tevreden klanten, alles in combinatie met tijd voor gezin, familie en vrienden.

Wie heeft je het meest geïnspireerd?
Mijn schoonouders; hun warmte, betrokkenheid en vertrouwen hebben mij gesterkt in het volgen van mijn droom en passie.

Wat is je guilty pleasure?
Een pilsje, een zak borrelnoten en… liedje Engelbewaarder!

Wat wil je nog delen met onze lezers?
Ons bedrijf draagt onze achternaam, wij zijn zelf het kloppend hart van de onderneming. Dat maakt dat wij persoonlijk betrokken zijn, garant staan voor eerlijk advies, betrouwbare service en topkwaliteit.  
Wij voelen ons verantwoordelijk voor een tevreden klant en een fantastisch eindresultaat!

www.brugman-traprenovatie.nl
(0495) 54 50 84


Nering Bögel b.v.

Richard Janssen (68)
Ondernemer, eigenaar

‘De brok in de rioleringsbuis, is versteende urine van circa 100 jaar oud.’

Omschrijf je dienst of bedrijf
Nering Bögel is een leverancier en producent van producten voor de weg- en waterbouw. Met het accent op straatriolering / watergeleiding bouwen wij verder aan de functionele perfectie van onze producten. Zowel onze organisatie (ISO 9001) als onze productlijn (KOMO) laten wij door derden partijen structureel toetsen op kwaliteit en betrouwbaarheid.
De bedrijfsfilosofie van Nering Bögel is opdrachtgevers waarde te bieden en een hechte langdurige relatie met hen op te bouwen. Nering Bögel staat bekend om haar enthousiaste inzet, kennis en ervaring.

Waarin ben je onderscheidend?
We zijn een kleine organisatie, maar een grote speler in de markt. Met onze eigen engineerafdeling, de rayonmanagers en onze projectmanager blijven wij ons huidige productenprogramma verbeteren en uitbreiden. Bij afwateringsproblemen bieden wij graag een helpende hand aan de opdrachtgever (overheid).

Hoe ontspan je na een drukke dag? 
Dat is niet echt nodig, ik vind drukke dagen juist ontspannend. Maar ontspannen op normale dagen gaat gepaard met een beetje reizen, varen, fietsen, wandelen, lekker eten en drinken. 

Wat wilde je vroeger worden?
Ik droomde ervan om automonteur te worden, dat is helaas niet gelukt.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Na PFAS komt…, wat het ook is, we gaan het aanpakken en proberen om oplossingen te bieden voor de Nederlandse bouwbedrijven.

Wie heeft je het meest geïnspireerd?
Mijn eerste verkoopleider in 1980, de heer Henk Bergmans.

Wat is je guilty pleasure?
’s Middags rond de klok van 16.00 uur met een goed glas witte wijn, Netflix aan voor een goeie documentaire en heerlijk onderuitgezakt op de bank. 

Wat wil je nog delen met onze lezers?
Zorg goed voor jezelf en je naasten, geniet van het leven!

www.neringbogel.eu
(0495) 574 574