Mannenwerk – Jan Marrees, Jasper Haex en Marc op ’t Roodt

Maak kennis met Jan Marrees, Jasper Haex en Marc op ’t Roodt in onze rubriek MannenWerk.

Restaurant Marrees

Jan Marrees (49)
Patron Cuisinier 

Wat doet je bedrijf?
Samen met mijn vrouw Patricia ben ik eigenaar van Restaurant Marrees. Een fine dining restaurant aan de Stadhuispassage in Weert. Ik ben verantwoordelijk voor de keuken en Patricia voor de bediening en de wijnen.  In 2020 is ons restaurant bekroond met een Michelinster en zijn we de trotse bezitters daarvan.

Waarin ben je onderscheidend?
In het maken van smaakcombinaties, ik ben voortdurend op zoek naar smaken en texturen waarvan je in eerste instantie denkt dat ze niet bij elkaar passen maar dat het dan toch verrassend lekker is.
In het restaurant willen we een ontspannen sfeer creëren zodat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt.

Hoe ontspan je na een drukke dag?
Lekker relaxt op de bank een film of TV kijken met een glaasje wijn erbij.
Ik speel ook graag poker of andere kaartspellen. Ook vind ik het leuk om naar voetbal te kijken.

Wat wilde je vroeger worden?
Van jongs af aan en vanaf ik mij kan herinneren wilde ik al kok worden. Als klein kind wilde ik mijn moeder altijd in de keuken helpen en speelde ik al restaurantje.

Wat zou je nog willen bereiken met je bedrijf?
Restaurant Marrees nog meer op de culinaire kaart van Limburg/Nederland zetten.

Wie heeft je het meeste geïnspireerd? 
Voor mij twee grootheden uit de Nederlandse gastronomie. Cas Spijkers van Restaurant De Swaen in Oisterwijk en Paul van de Bunt van Restaurant De Leuf in Ubachsberg. Beiden zijn helaas al overleden maar ik heb wel in het verleden met hen samen mogen werken.  

Wat eet je zelf het liefst?
Dat ligt echt aan de tijd van het jaar en het moment. Ik kan heel erg genieten van schaal- en schelpdieren zoals kreeft, langoustine, coquille en oester. Maar ook voor een mooi stukje entrecote met dikke friet en Bearnaisesaus kun je mij ‘s nachts wakker maken.

Wat lust je niet?
Banaan en pindakaas. De smaak van beide vind ik wel lekker maar het mondgevoel verschrikkelijk.

Guilty Pleasure?
Een warm saucijzenbroodje van de HEMA.

www.restaurantmarrees.nl
(0495) 45 20 28  /  06-21 90 01 20


Café De Brug

Jasper Haex (26)
Eigenaar

Wat doet je bedrijf?
Wij, bij Café De Brug, hebben een unieke prachtige hoefijzerbar midden in de zaak staan Hieraan serveren wij de lekkerste (speciaal) bieren en maken wij de mooiste cocktails. 

Waarin ben je onderscheidend?
Wij proberen, naast onze uitgebreide (speciaal) bierkaart, met onze cocktails iets extra’s op de bar te zetten. Al onze cocktails zijn zorgvuldig uitgezocht om voor iedereen een lekkere cocktail te kunnen serveren. Wij werken met de beste drankmerken en maken al onze siropen zelf om zo de perfecte smakenbalans te creëren.

Hoe ontspan je na een drukke dag?
Na een drukke werkdag zoek ik mijn ontspanning in het draaien van muziek. Thuis staat een kast vol met LP’s van zeer uiteenlopende genres en ik hou ervan om rustig een plaatje te kunnen draaien. 

Wat wilde je vroeger worden?
Radio-DJ. Van kleins af aan altijd al met muziek bezig geweest. Nu is het zo, dat je voor de ochtendshow wel erg vroeg moet opstaan, dus dat is het nooit geworden.

Wat zou je nog willen bereiken met je bedrijf?
Vanaf komend jaar gooit Café De Brug het roer om. In 2023 zijn wij enkel geopend voor besloten feesten. Heb je daarom binnenkort iets leuks te vieren: verjaardag, jubileum, familiereünie, bedrijfsborrel of heb je jouw diploma gehaald, dan kan dit gewoon bij Café De Brug met de vertrouwde speciaal bieren en de meest heerlijke en fancy cocktails. ‘Wij maken graag jouw feest compleet.’  

Wie heeft je het meest geïnspireerd?
Ik ben niet echt door iemand specifiek geïnspireerd maar kan zeer geïnspireerd raken van mensen die iets bijzonders hebben gedaan of bereikt. Daarnaast haal ik heel veel inspiratie uit mijn muziek. Tijdens het luisteren van goede muziek doe ik veel inspiratie op. 

Wat wil je nog delen met onze lezers?
Door het starten met Café de Brug heb ik een droom in vervulling zien gaan. Ondanks de zware tijden tijdens corona (open, dicht, open en toch weer dicht) heb ik genoten van elke dag en kan ik zeggen dat ik daar geen seconde spijt van heb gehad. Geloof in jezelf en waag de sprong. 

info@cafedebrug.com
06-48 79 51 67 


Financieel Fit   

Marc op ’t Roodt (40)
Hypotheekadviseur

Wat doet je bedrijf? 
Financieel Fit helpt mensen bij het realiseren van hun droom: de aankoop van een nieuwe woning en alles wat daarbij komt kijken. Van de zoektocht, de onderhandelingen met makelaars, de uitwerking van het hypotheekvoorstel, de verzekeringen tot aan de sleuteloverdracht bij de notaris: alles moet tot in de puntjes geregeld zijn.  

Waarin ben je onderscheidend? 
Wie een huis gaat kopen, heeft behoefte aan een onafhankelijk en deskundig advies. Aan een adviseur die goed bereikbaar is, snel handelt en niet alleen de hypotheek maar het hele pakket regelt. Die professional ben ik, durf ik wel te zeggen. Met mijn kennis van de lokale markt, mijn netwerk en mijn enthousiasme heb ik de klant iets extra’s te bieden. ‘Marc laat niets aan het toeval over’, hoor ik geregeld terug.

Hoe ontspan je na een drukke dag? 
Na het werk is er mijn gezin. Een goed glas houtgelagerde Chardonnay maakt het geluk compleet. 

Wat wilde je vroeger worden?
Boonte Aovendj-artiest. En zal ik je eens wat zeggen? Dat is gelukt. 🙂 

Wat zou je nog willen bereiken met je bedrijf? 
Toen ik drie jaar geleden van start ging, had ik een advieskantoor voor ogen waar iedereen zich welkom voelt en waar financiële vraagstukken op het gebied van wonen in heldere taal worden besproken. Volgens mij is dat gelukt. De meeste nieuwe klanten vinden via mond-tot-mondreclame hun weg naar mij. Ik zie dat als een mooi compliment. Wat valt er dan nog te wensen? 

Wat wil je nog delen met onze lezers?
De wereld heeft al genoeg problemen, dus laten we het leven vooral een beetje gezellig maken. In mijn vrije tijd bouw ik graag een feestje en ook in mijn werk hou ik van een relativerende knipoog op z’n tijd. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Dus wil je een huisje kopen, klein of groot? Geen probleem, bel Op ’t Roodt.   

www.financieelfit.nl/vestigingen/weert/
(0495) 745 966